Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 7 / 7

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="regionaal bestuur"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
De provincie en de Flora- en faunawet [themanummer flora- en faunawet] \ Agrarisch recht / Stichting De Pacht [Artikel]
Manschot, H. \ 2001
De bevoegdheden van de provincies in de nieuwe Flora- en faunawet worden globaal behandeld
help
Reconstructiewet concentratiegebieden: enkele losse eindjes : preadvies Vereniging voor Agrarisch Recht \ Agrarisch recht / Stichting De Pacht [Artikel]
Bruil, D.W. \ 2001
Een aantal bijkomende zaken m.b.t. de Reconstructiewet worden behandeld: de bestuursovereenkomst en het stank- en ammoniakbeleid
help
Ontwikkelingen rondom het voorkeursrecht gemeenten \ Agrarisch recht / Stichting De Pacht [Artikel]
Sluysmans, J.A.M.A. \ 2001
Met betrekking tot de Wet Voorkeursrecht Gemeenten wordt ingegaan op vestigingsvereisten, de aanbiedingsplicht, artikel 26 van deze wet, de novemberbeschikkingen van de Hoge Raad en de nieuwe vragen, waartoe deze beschikkingen aanleiding hebben gegev ...
help
De gewijzigde Wet Voorkeursrecht Gemeenten en de agrarische praktijk : preadvies Vereniging voor Agrarisch Recht \ Agrarisch recht / Stichting De Pacht [Artikel]
Huijgen, W.G. \ 1997
In dit preadvies wordt de in juli '96 gewijzigde Wet Voorkeursrecht Gemeenten aan een nadere beschouwing onderworpen
help
Gemeenten en agrarische grond \ Agrarisch recht / Stichting De Pacht [Artikel]
Bruil, D.W. \ Wolff, H.W. de \ 1996
In het artikel wordt ingegaan op de agrarisch-rechtelijke aspecten van de verwerving van gronden door de gemeente
help
Gemeentelijke verordening ter bestrijding van meststank geoorloofd? \ Agrarisch recht / Stichting De Pacht [Artikel]
Tacken, J.M.H. \ Hannema, J.J. \ 1989
2 juridische beleidsmedewerkers bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten zijn van mening dat lokale regelingen, als een verbod op het uitrijden van dierlijke meststoffen op weekenden en op feestdagen, niet in strijd zijn met het geschreven recht. ...
help
De gemeente en het uitrijden van mest \ Agrarisch recht / Stichting De Pacht [Artikel]
Bruil, D.W. \ 1988
Via de Algemene Plaatselijke Verordening heeft de gemeente Deurne het uitrijregime van mest belangrijk verzwaard. Onderzocht is, in welke mate de gemeente bevoegd is aanvullende regels te stellen
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.