Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 67

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="religieuze voedingswetten"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Halal biologisch vlees \ Dynamisch perspectief / Vereniging voor Biologisch-dynamische Landbouw [Artikel]
Beurskens-van den Bosch, I. \ 2017
Hendrik Jan Bakker (50) groeide op in een antroposofisch gezin. Later bekeerde hij zich tot de islam. Hij zette zich in voor halal geslacht vlees van biologische kwaliteit. Ilse Beurskens sprak met hem over ritueel slachten en zijn eigen persoonlijke ...
help
Een copieuze kerstmaaltijd : over voedingsreligies en -logica \ Vork : prikken in de voedselketen [Artikel]
Hünneman, R. \ 2015
In mijn wereld van overvloed, waar mijn kinderen van hun zakgeld meer calorieen kunnen kopen dan mijn grootouders van hun jaarsalaris, waar de gehele aarde mijn oneindig gevarieerde akker is en waar mijn voedsel schoon en gezond uit de boodschappenta ...
help
Halal food certification, regulations, standards, practices, in the Netherlands [Studentenverslag]
Alharbi, Y. \ 2015
The objectives and questions of this research, methodology and outline are described in Chapter 1. In Chapter 2, general information contributes to an elucidation of Halal principles, including definitions of Halal Certificates, Halal certification, ...
help
Ritual slaughter and (in)equality [Studentenverslag]
Maduro, G.A.S. \ 2015
In general, animals that are to be slaughtered should be stunned first. An exception to this rule is made for Jews and Muslims. They may slaughter animals in accordance with Article 2.10 of the Animals Act without stunning the animals beforehand. Thi ...
help
Vasten : invloed op de gezondheid \ Nutrinews / Nutrition Information Center [Artikel]
Mertens, I. \ 2014
Vasten betekent zich geheel of gedeeltelijk onthouden van eten en/of drinken gedurende een bepaalde tijd. Er zijn verschillende beweegredenen om dit te doen, bijvoorbeeld om te vermageren, om te ontgiften of om politieke of religieuze redenen. Bij ho ...
help
Toezegging T01556 registratie aantal ritueel geslachte dieren en hoeveelheid geëxporteerd vlees afkomstig van onbedwelmd geslachte dieren [Brief]
Dijksma, S.A.M. \ 2014
Commissiebrief aan de vaste commissie voor Economische Zaken over de toezegging T01556 registratie aantal ritueel geslachte dieren en hoeveelheid geëxporteerd vlees afkomstig van onbedwelmd ritueel geslachte dieren.
help
Verification of halal certificates in food chains [Poster]
Spiegel, M. van der \ Fels-Klerx, I. van der \ Ruth, S. van \ Scholtens, I. \ Sterrenburg, P. \ Kok, E. \ [ca. 2014]
Poster on halal requirements and certificates.
help
Dossier onverdoofd slachten [Dossier]
Bothe, H.F.M. \ [ca. 2013]
Het verdoven van kippen voor de slacht kan op verschillende manieren plaatvinden. Wageningen UR Livestock Research onderzoekt het dierenwelzijn bij de verschillende verdovings- en slachtmethoden.
help
Toezegging T01556 registratie aantal ritueel geslachte dieren en hoeveelheid geëxporteerd vlees afkomstig van onbedwelmd geslachte dieren [Brief]
Dijksma, S.A.M. \ 2013
Antwoorden van staatssecretaris Dijksma (EZ) op vragen van de Kamerleden van de vaste commissie voor Economische Zaken over de registratie van het aantal ritueel geslachte dieren en de hoeveelheid geëxporteerd vlees afkomstig van onbedwelmd ritueel g ...
help
Stand van zaken kantelbox [Brief]
Dijksma, S.A.M. \ 2013
Brief van staatssecretaris Dijksma (EZ) aan de Tweede Kamer over de stand van zaken over de uitvoering van de motie van het lid Van Gerven over de kantelbox.
help
Behandeling motie Graus inzake etikettering halalvlees [Brief]
Dijksma, S.A.M. \ 2013
Brief van staatssecretaris Dijksma (EZ) aan de Tweede Kamer over de uitvoering van de motie Graus 32500 XIII, nr. 111. Deze motie verzoekt de regering tot 'verplichte etikettering van halalvlees'.
help
Vragen over het bericht dat alle Nederlandse kip halal is [Brief]
Dijksma, S.A.M. \ 2013
Antwoorden van staatssecretaris Dijksma (EZ) op vragen van het Kamerlid Thieme (PvdD) over het bericht dat alle Nederlandse kip halal is.
help
Halalvoeding in Vlaanderen: een verkenning [Boek]
Roels, K. \ Van Gijseghem, D. \ 2013
De auteurs starten met een inleiding op de begrippen halal en dhabiha. Zij lichten de discussie rond de onverdoofde rituele slacht toe. Daarop analyseren zij de economische rol en de keten van halalvoeding. Zij formuleren de geïdentificeerde uitdagin ...
help
Barbaarse praktijken : dierenbeschermers tegen ritueel slachten : thema: mens en dier \ Geschiedenis magazine [Artikel]
Davids, K. \ 2013
Het verzet tegen ritueel slachten lijkt een modern fenomeen, ingegeven door actuele politieke motieven. Maar dat is het niet. De eerste campagnes tegen het onverdoofd slachten volgens vooral joodse riten kwamen al halverwege de 19de eeuw op.
help
Brief naar aanleiding van verzoek mevrouw Ouwehand (PvdD over convenant ritueel slachten [Brief]
Bleker, H. \ 2012
Brief van staatssecretaris Bleker (EL&I) aan de Tweede Kamer over een convenant ritueel slachten. Hij komt hiermee tegemoet aan een verzoek van het Kamerlid Ouwehand (PvdD).
help
Antwoord vragen inzake brief van 20 december 2011 [Brief]
Bleker, H. \ 2012
Antwoorden van staatssecretaris Bleker (EL&I) op vragen van de vaste commissie voor Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van de Eerste Kamer over het wetsvoorstel over verplichte bedwelming bij ritueel slachten.
help
Convenant ritueel slachten: 40 seconden lijden [Video]
2012
Met de ondertekening van het convenant ritueel slachten is een einde gekomen aan een door de Partij voor de Dieren begonnen discussie over onverdoofd ritueel slachten.
help
Moslims in Nederland eten straks geen kip meer [Video]
Jong, G. de \ Willems, M. \ 2012
Kipfilet, kipkluifjes en kippenvleugels: het is binnenkort verleden tijd voor de Nederlandse moslim. Door nieuwe Europese wetgeving wordt er volgend jaar geen halal-kip meer geproduceerd in de Nederlandse slachthuizen. Moslims uit heel Europa kwamen ...
help
Convenant onbedwelmd slachten volgens religieuze riten [Brief]
Bleker, H. \ 2012
Brief van staatssecretaris Bleker (EL&I) aan de Eerste Kamer over het convenant onbedwelmd ritueel slachten volgens religieuze riten.
help
Informatie over convenant onbedwelmd slachten volgens religieuze riten [Brief]
Bleker, H. \ 2012
Brief van staatssecretaris Bleker (EL&I) waarin de Tweede Kamer wordt geïnformeerd over het convenant onbedwelmd slachten volgens religieuze riten.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.