Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 5 / 5

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="rundveeteelt"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Kruisingen en/of zuiver witblauw? \ Management&techniek [Artikel]
Audenaert, D. \ 2013
De vleesveehouders van Oost- en West-Vlaanderen bezochten 2 indrukwekkende vleesveebedrijven in Libramont. Ze liggen op een boogscheut van elkaar, maar hebben een totaal verschillende visie. Zo kiest Christophe Toussaint resoluut voor kruisingen en a ...
help
Héroïne wint in Wulpen : veel publieke belangstelling op provinciale fokdag \ VeeteeltVlees : vakblad voor vleesveehouders in Nederland en Belgie [Artikel]
Debergh, A. \ 2013
In een opvallende reeks witblauwe koeien was Héroïne van de Sijsloberg superieur op de West-Vlaamse provinciale. Onder haar vaandel won Ivan Brouckaert ook de bedrijfsgroep bij de koeien.
help
Doordachte stierkeuze ook voor kleinschalige rundveehouder mogelijk \ Boerenvee : een tijdschrift voor (hobby)houders van boerderijdieren [Artikel]
Wijnstra, A. \ 2013
Het aloude gezegde: "fokken is gokken", is voor de hedendaagse rundveehouder ruimschoots achterhaald. Dankzij steeds voortschrijdende kennis op het gebied van genetica, selectie op DNA-niveau en adviesprogramma's als SAP (Stier Advies Programma) is h ...
help
Voeding van runderen van het Belgische Witblauwe ras [Boek]
Hubrecht, L. \ Willems, W. \ Fiems, L. \ 2013
Op een vleesveebedrijf gaat heel wat aandacht van de veehouder uit naar de voeding van de dieren. Hij wil immers een maximale groei en maximale prestaties bij de dieren realiseren. Bovendien stelt hij alles in het werk om gezond en smakelijk vlees te ...
help
Lakenvelder-vees is nog een nichemarkt \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Beekman, J. \ 2013
Het aantal Lakenvelder-fokkers groeit en daarmee het aanbod van Lakenvelder-vlees. Saucijzenbroodjes verbeteren de vierkantsverwaarding.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.