Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 2259

 • help
 • uw selectie
 • export
  U kunt maximaal 250 titels exporteren. Verfijn uw zoekactie..
 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="schapen"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Waarop letten bij de bestrijding van rotkreupel? \ Management&techniek [Artikel]
DGZ \ 2018
Elke schapen- en geitenhouder kent het beeld van rotkreupel en weet dat het moeilijk is om de kudde opnieuw rotkreupelvrij te krijgen eens de aandoening voorkomt. Met het project ‘Aanpak van rotkreupel in België’ brachten DGZ en Arsia enkele sleutelf ...
help
Mondelinge vragen over onbedwelmde slacht tijdens AO NVWA [Brief]
Schouten, C. \ 2018
Kamerbrief met antwoord op vragen over onbedwelmde slacht.
help
Beantwoording vragen over de berichten over misstanden in slachthuizen [Brief]
Schouten, C. \ 2018
Kamerbrief over misstanden in slachthuizen
help
Beleidsbrief Dierenwelzijn [Brief]
Schouten, C. \ 2018
help
Beantwoording vragen over berichten over schade door wolven [Brief]
Schouten, C. \ 2018
Kamerbrief met antwoorden op de vragen van de leden Weverling en Lodders (beiden VVD) over de berichten ‘Twaalf schapen afgeslacht in Overijssels weiland: was het een wolf?’, ‘Dit wil je niet nog een keer meemaken’ en ‘Wolf maakt mogelijk slachtoffer ...
help
Evaluatie Actieplan Stalbranden 2012-2016 [Boek]
Bokma-Bakker, Martien \ Bokma, Sjoerd \ Ellen, Hilko \ Hagen, René \ Ruijven, Charlotte van \ 2017
help
Fraudebeeld zuivelketen [Boek]
2017
In dit fraudebeeld presenteert de NVWA-IOD haar analyse over fraude en illegale praktijken in de zuivelketen. Dit fraudebeeld is gebaseerd op tactische en strategische NVWA-IOD-analyses, uitgevoerde opsporingsonderzoeken en actuele informatie (signal ...
help
Integrale risicoanalyse zuivelketen [Boek]
2017
help
Reactie op het artikel 'Zeldzame koeien dreigen uit te sterven door fosfaatmaatregelen' [Brief]
Dam, M. van \ 2017
Het overgrote deel, zo’n 98 procent van de runderen in Nederland, is Holstein Friesian. Slechts 2 procent van de runderen in Nederland is van een ander ras, waaronder zeldzame rassen zoals het Lakenvelder Rund, de Groninger Blaarkop en het Brandrode ...
help
Integrale risicoanalyse zuivelketen : nota [Wetstekst]
2017
help
Advies over de risico's van de zuivelketen [Boek]
Opperhuizen, A. \ 2017
Risicobeoordeling van de Nederlandse zuivelketen, opgesteld door bureau Risicobeoordeling & onderzoek (BuRO) van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. BuRO heeft hierin de risico's voor de voedselveiligheid van Nederlandse zuivel beoordeeld als ...
help
Wijs met wormen [Brochure]
2017
Overzicht behandeling en preventie van wormbesmetting bij schapen
help
The Business Benchmark on Farm Animal Welfare : 2017 report [Boek]
Amos, Nicky \ Sullivan, Rory \ 2017
help
The Business benchmark on farm animal welfare 2017 report - executive summary [Boek]
Amos, N. \ Sullivan, R. \ 2017
This is the sixth annual report from the Business Benchmark on Farm Animal Welfare. It analyses the farm animal welfare management and performance of the world’s largest food companies across 34 distinct, objective criteria. As such it is the most au ...
help
Summary of responses to the public consultation on the 2017 business benchmark on farm animal welfare [Boek]
Amos, N. \ Sullivan, R. \ 2017
help
Omvang en duur export slachtdieren [Boek]
2017
Export van slachtdieren uit Nederland naar slachthuizen in andere EU lidstaten in de jaren 2014-2017. Het betreft pluimvee, varkens, runderen, schapen en geiten.
help
Management voor, tijdens en na de geboorte \ Veehouder en veearts : vakblad over diergezondheid. Editie rundveehouderij (incl. schapen, geiten en paarden) [Artikel]
Bosgoed, M. \ 2017
De meeste ooien hebben het grootste deel van de dracht buiten gelopen en vaak zelfs op grote percelen waar weinig controle op de kudde was. Binnenhalen van de ooien past bij een goede voorbereiding. Voordat ze de stal ingaan, moet er eerst worden nag ...
help
Naleefmonitor dierenwelzijn regels grote roodvleesslachthuizen [Boek]
2017
De NVWA houdt streng toezicht op bedrijven in de veesector en vleessector. We letten op voedselveiligheid en dierenwelzijn. We houden permanent toezicht op slachthuizen.
help
Naleefmonitor kleine middelgrote dieren : kleine- en middelgrote roodvleesslachthuizen [Boek]
2017
Naleefmonitor voor de naleving van regels van kleine en middelgrote roodvleesslachthuizen, thema dierenwelzijn.
help
Addendum bij het convenant onbedwelmd slachten volgens religieuze riten [Boek]
Dam, M. van \ 2017
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.