Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 207

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="smaaklessen"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Eten ontdekken met al je zintuigen! : Smaaklessen en EU-schoolfruit voor de basisschool [Brochure]
2018
Folder over Smaaklessen, EU-Schoolfruit en Schoolgruiten.
help
Inleidend katern groep 1 t/m 8 : lesprogramma over eten en smaak voor het basisonderwijs [Boek]
Snoek, C. \ Top-Pullen, R. van den \ Willemsen-Regelink, M. \ 2017
Het programma Smaaklessen is bedoeld voor leerkrachten van het basisonderwijs en hun leerlingen van 4-12 jaar. De leskaternen zijn bedoeld als handleiding voor de leerkracht en bevatten allerlei lessuggesties. Dit inleidend katern is bedoeld voor de ...
help
Schoolfruitabonnement: tips en adviezen voor scholen [Factsheet]
[2016]
help
Algemene tips over eten en drinken [Factsheet]
[2016]
help
Tips voor de teamvergadering [Factsheet]
[2016]
help
Smaakmissie groente : Groep 7/8 [Boek]
[2016]
Het hoofddoel van het Voedsel Educatie Platform is: Komen tot een toegankelijk en gecoördineerd aanbod van kwalitatief hoogwaardig en innovatief educatiemateriaal over voeding en voedsel voor de jeugd van 4 t/m 18 jaar, met als primaire doelgroep het ...
help
Een schoolfruitbeleid op uw school : in 5 stappen [Brochure]
2016
Van EU-Schoolfruit naar schoolfruitbeleid. Deze brochure is ontwikkeld voor scholen die meedoen met EU-Schoolfruit. Deze brochure helpt scholen om in vijf stappen een eigen schoolfruitbeleid op te stellen.
help
Fruit- en groentetips voor thuis [Brochure]
Steunpunt Smaaklessen & EU-Schoolfruit \ 2015
EU-Schoolfruit brochure voor ouders.
help
Certificaat EU-Schoolfruit [Poster]
[ca. 2015]
Certificaat van het Europees schoolfruitprogramma.
help
Proeven zonder neus en ogen [Poster]
[ca. 2015]
Poster voor het programma Smaaklessen.
help
Voeldoos [Poster]
[ca. 2015]
De voeldoos is een activiteit voor kleinere kinderen. Eten is te herkennen door er naar te kijken, maar ook door er aan te voelen. Wat heb je nodig om een voeldoos te maken, en welke groenten en welke fruitsoorten kunnen er in. De activiteit kan moei ...
help
Groente en fruitbingo : lekker snacken met EU-Schoolfruit! [Poster]
[2015]
Groente- en fruitbingo-poster voor het basisonderwijs.
help
Smaaklessen : eten ontdekken met al je zintuigen! [Presentatie]
Vernooij, A. \ [ca. 2015]
Powerpointpresentatie over Smaaklessen.
help
Leren door ervaren : Smaaklessen: Foodbedrijven kunnen actief meedoen \ Eisma voedingsmiddelenindustrie : magazine voor management in de voedingsmiddelenindustrie [Artikel]
Meer, T. van der \ 2015
Kinderen weten over het algemeen weinig over hun voedsel. Smaaklessen in het basisonderwijs leert ze om voedsel te beleven en te ervaren. Foodbedrijven kunnen actief bijdragen door lid te worden van het Voedseleducatie Platform. Op dit moment wordt S ...
help
Actievoorwaarden kleurplaat- en quizwedstrijd [Brochure]
2015
Actievoorwaarden kleurplaat- en quizwedstrijd van het Europees Schoolfruit Programma.
help
Traktatiepakket Smaaklessen [Website]
[ca. 2015]
Website over het traktatiepakketje van Smaaklessen in de onder- en bovenbouw.
help
Groente en fruitbingo : snack ze allemaal [Poster]
[2015]
Poster groente en fruitbingo voor het voortgezet onderwijs.
help
Smaaklessen : eten ontdekken met al je zintuigen! [Poster]
www.smaaklessen.nl \ [ca. 2015]
Poster Smaaklessen
help
Smaaklessen in de kinderboekenweek [Boek]
2015
Lespakket voor leerlingen groep 1-4, een kleurplaat, en voor leerlingen groep 5-8, een zuurgehalteproefje. Met informatie voor de ouders over hetgeen over het thema, ‘Raar maar waar’; natuur, wetenschap en techniek. van de Kinderboekerweek 7 t/m 18 o ...
help
Evaluatie en borging van Smaaklessen met aanvullende activiteiten : het Smaaklessen groentemenu onderzoek [Boek]
Groothuis, M. \ Battjes-Fries, M.C.E. \ Haveman-Nies, A. \ 2015
Onderzocht is wat het toegevoegde effect is van de Smaaklessen arrangementen ten opzichte van reguliere Smaaklessen en tevens zijn de mogelijkheden verkend voor borging van Smaaklessen arrangementen.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.