Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 11 / 11

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="taraxacum kok-saghyz"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
A new value chain for rubber and inulin production in the European BioEconomy [Poster]
Hingsamer, M. \ Beermann, M. \ Jungmeier, G. \ Meer, I. van der \ Dijk, P. van \ Muylle, H. \ Kirschner, J. \ Kappens, F. \ Gevers, N. \ [ca. 2017]
help
Driving on dandelions [Video]
Haveren, J. van \ 2017
Hoe je rubber maakt van deze planten.
help
Rubberpaardenbloem [Boek]
Muylle, H. \ Keyser, D. de \ [2016]
Taraxacum koksaghyz (TKS), of de rubberpaardenbloem, is een wilde, niet gedomesticeerde plant. In de wortel bevinden zich poly-isopreenmolecules, de bouwstenen voor natuurlijke rubber.
help
Rubber uit paardenbloemen \ Management&techniek [Artikel]
Muylle, H. \ Vleeschouwers, B. \ 2016
‘Rubber wordt toch uit rubberbomen gehaald?’, zullen vele mensen denken. Wel, ze hebben voor 99,9% gelijk. Het overgrote deel van de latex waarmee natuurrubber gemaakt wordt, is inderdaad afkomstig van de Hevea brasiliensis, de rubberboom. Omdat er g ...
help
Biobased Economy: Paardenbloem als rubberleverancier [Video]
2016
Natuurrubber is een onmisbaar bestanddeel in tienduizenden toepassingen, van auto- en vliegtuigband tot condooms en medische apparatuur. De Russische paardenbloem kan het Europese alternatief zijn voor natuurrubber van de rubberboomplantages in Azië ...
help
Keygene perfectioneert paardenbloem als rubberleverancier \ Kennis & innovatie [Artikel]
2015
In de bergen in het zuidoosten van Kazachstan groeit een klein plantje met waardevolle stoffen in zijn wortels. De plant bevat niet alleen bouwstenen voor rubbertoepassingen zoals autobanden, ook productie van bioplastics is mogelijk. Biotechnologieb ...
help
Europese samenwerking voor alternatieve rubberproductie : project EU-PEARLS [Boek]
Loo, R. van \ [ca. 2013]
Natuurlijk rubber is een essentieel bestanddeel voor meer dan 40.000 verschillende toepassingen in industrie, gezondheidszorg, transport en defensie. De productie van rubber uit het sap van de rubberboom is een monocultuur met alle risico's van dien. ...
help
Flower power \ Resource : weekblad voor Wageningen UR [Artikel]
Kleis, R. \ 2012
Op het eerste gezicht is het een gewone gitzwarte rubberen autoband van Vredestein. Niks revolutionairs. Maar je kijkt er toch met iets andere ogen naar als je weet dat het rubber gemaakt is van paardenbloemen. Made in Wageningen.
help
Rubber van Nederlandse bodem : paardenbloem alternatief voor rubberboom \ Nieuwe oogst. Gewas / uitg. van de land- en tuinbouworganisaties LTO Noord, ZLTO en LLTB [Artikel]
Tönjes, J. \ 2012
Hernieuwbare grondstoffen zijn belangrijk als grondstof voor de toekomst. De Wageningse onderzoeker Hans Mooibroek coördineert een groot EU-project (EU-Pearls) waarin gewerkt wordt aan de rubberfabricage uit de Russische paardenbloem.
help
Rubber uit Russische paardenbloemen \ KIWA magazine [Artikel]
Havinga, J. \ Mooibroek, H. \ 2010
Een Europees consortium van kennisinstituten en industriële partners doet onder de naam EU-PEARLS onderzoek naar gewassen die natuurlijke latex voortbrengen. Uit eerder onderzoek is gebleken dat guayule en de Russische paardenbloem het meest veelbelo ...
help
Drive4EU [Brochure]
Meer, I.M. van der \
DRIVE4EU – 'Dandelion Rubber and Inulin Valorization and Exploitation for Europe', a demonstration project, that supports the development of the production chain of natural rubber and inulin from Russian dandelion. The objective of the project is to ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.