Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 3214

 • help
 • uw selectie
 • export
  U kunt maximaal 250 titels exporteren. Verfijn uw zoekactie..
 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="trekkers"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Ook in crisistijd een dagje naar de beurs : tweedehandstrekkerpaviljoen brengt boer en dealer dichter bij elkaar \ Veeteelt : magazine van het Koninklijk Nederlands Rundvee Syndicaat NRS [Artikel]
Cappellen, J. van \ 2016
De nieuwste ontwikkelingen in de landbouw en veehouderij bekijken heeft ook in tijden van lage melkprijzen zijn aantrekkingskracht. De organisatie van de volgeboekte AgroTechniek Holland-beurs gaat ook deze editie voor veel bezoekers.
help
Zetor-trekkers met Tier 4 en meer \ Management&techniek [Artikel]
Huybrechts, M. \ 2016
Slootsmid, dat van 2004 tot 2013 importeur was van Zetor, heeft het merk opnieuw in handen gekregen. Met de nieuwe Forterra voldoet het Tsjechische merk aan de nieuwe Europese Tier 4-norm.
help
Het aslastendecreet : codex voor de tuinaannemer \ Tuinaannemer [Artikel]
Vancayzeele, J. \ 2015
Op 5 februari 2015 werd in de pers verklaard dat minister Ben Weyts de controles op de aslasten wil verhogen. De bedoeling is dat er nog meer overladingen kunnen worden uitgehaald via weegsystemen ingebouwd op onze snelwegen. In dit nummer geven we m ...
help
De veehouders-Fendt : Fendt 300 Vario in twee versies \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2015
De 2015-versie van de Fendt 300 Vario heeft een nieuwe motor, een nieuwe cabine­ en zit boordevol techniek. Een kleine­ trekker met grote ambities.
help
Luxe kracht : Valtra T154 Active \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beunk, H. \ 2015
De Valtra T154 heeft 180 pk onder de kap, een comfortabele cabine, een slimme powershift met helaas was dubbelingen. Verder is de trekker bijzonder goed doordacht.
help
Thuis voelen : John Deere 6150R \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beunk, H. \ 2015
De 6150R koppelt 129 kW (175 pk) aan een doordachte cvt. Daarnaast is deze John Deere solide en comfortabel. Hij biedt bestuurders het gevoel thuis te zijn, op de juiste plek.
help
Robuuste lichtgewicht die niet volloopt \ Tuin en park techniek [Artikel]
Horst, A. van der \ 2015
Er zijn prima zaaimachines voor groenaannemers in de handel. Maar deze zijn meestal behoorlijk zwaar. Daarnaast heb je lichte en goedkopere zaaimachientjes, maar als een professionele aannemer die een jaar of drie intensief gebruikt, is het beste er ...
help
De grote dwarskrachten van de maaiarm \ Tuin en park techniek [Artikel]
Simmelink, J. \ 2015
Door de hydraulische aandrijving kun je aan een hydraulische maaiarm veel verschillende werktuigen koppelen. De maaiarm zorgt wel voor grote dwarskrachten op de trekker.
help
De derde arm beweegt hydraulisch \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beunk, H. \ 2015
De hydraulische arm aan een trekker of werktuigendrager is de derde arm van de machinist. Als die maai-arm zijn taak goed doet, doet de machinist zijn werk goed. Dat wordt nog beter als je bij de koop op een aantal punten let.
help
Praktisch en mooi : Massey Ferguson 6615 \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beunk, H. \ 2015
De Massey Ferguson 6615 is eigentijds met z’n 4,9 liter vierpitter met 129 kW (175 pk), een praktische zestrapspowershift en standaard vier toeren op de aftakas. Kortom: mooi rood en praktisch.
help
Lucht vertroebelt handel : brutotrekkerprijzen zijn veel te hoog \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beunk, H. \ 2015
Een kwart of meer van de brutotrekkerprijs is lucht. Die dient om dealer en koper elk hun eigen spel te laten spelen. Het zorgt er echter ook voor dat de veehouder nooit weet of hij een faire prijs betaalt.
help
Koeien, kalfjes en ijzer : het nieuws van de Sima \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2015
Hoewel de Franse beurs Space meer biedt voor melkveehouders, was er tijdens de mechanisatiebeurs Sima, eind februari 2015 genoeg nieuws te zien.
help
10 jaar Continental bij Mitas \ De loonwerker : onafhankelijk maandblad voor de Nederlandse loonwerksector [Artikel]
Vanderstraeten, A. \ 2014
In 2004 ondertekenden Continental en Mitas een licentieovereenkomst waardoor Mitas het landbouw-segment van de bekende bandenfabrikant voortaan ging produceren. Ondertussen is er ook nog een splinternieuwe fabriek bijgekomen in Otrokovice, Tsjechië. ...
help
Help, de robots komen er aan : DPC ontwikkelt zich razendsnel door inlijven Probotiq \ Stad + groen : vakblad over openbaar groen en het vergroenen van de buitenruimte [Artikel]
Doorn, D. van \ 2014
Dutch Power Company is nog een onbekende grootheid op de Nederlandse tuin- en parkmarkt. Toch is deze samenvoeging van Herder, Louis Nagel, Probotiq, Votex en Conver al meer dan 40 miljoen Euro omzet groot, maar de ambitie is nog veel groter. Op kort ...
help
Storingsvrije en robuuste Herder Grenadier \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2014
De maai-, of werktuigenarm heeft zich meer dan bewezen bij het onderhoud van bermen en watergangen. En heb je het over maaiarmen, dan heb je het over Herder uit Middelburg. De grootste Herder voor aan de trekker is de Grenadier. Een kwaliteitsmachine ...
help
Deutz-Fahr pakt uit met 9-serie en CShift \ Management&techniek [Artikel]
Huybrechts, M. \ 2014
Tijdens Agritechnica stelde Deutz-Fahr de 9-serie en de 6-serie CShift voor. Sinds kort is de productie gestart. Dat was de gelegenheid om beide nieuwigheden aan de dealers en de landbouwpers voor te stellen.
help
'Versmering kan erger zijn dan verdichting' \ BloembollenVisie [Artikel]
Dwarswaard, A. \ 2014
De belangstelling voor de bodem neemt snel toe in de bloembollensector. Om die reden startte BloembollenVisie een tweede serie artikelen over dit onderwerp. In deze negende aflevering staat de relatie tussen machines en grond centraal. Onderzoeker Be ...
help
Landini viert 130ste verjaardag \ Management&techniek [Artikel]
Huybrechts, M. \ 2014
Dit jaar wordt Landini 130 jaar. Het is een van de oudste tractorfabrikanten van de wereld. Het bedrijf viert deze verjaardag op een speciale manier.
help
Fendt vs John Deere: grote sloffen maken het hert lichtvoetiger \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Horst, A. van der \ 2014
Volgend seizoen maken de Fendt Katana en de 8000-serie van John Deere hun opwachting op de Nederlandse gras- en maispercelen. Veehouderij Techniek zette de twee naast elkaar. En wat blijkt? Op papier ontlopen ze elkaar weinig. Hoewel? John Deere mont ...
help
Vierpitter is zuiniger : vier- of zescilinder bij licht werk \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beunk, H. \ 2014
Is een viercilinder bij licht werk zuiniger dan een even sterke zescilinder? We plaatsten een New Holland T6.140 en een T6.155 voor de aftakasrem en maten het verbruik bij 70 en 40 procent belasting. De conclusie? Wie relatief veel licht werk doet, k ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.