Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 152

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="vertier"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Reactie op brief van o.a. Stichting Bite Back inzake verbod op import en fok van dolfijnen in gevangenschap en ter vermaak [Brief]
Kamp, H.G.J. \ 2017
help
Bloem en plant houden Disney’s magie levend \ KAS magazine [Artikel]
Strating, J. \ 2015
Velen brachten al eens een bezoek aan Disneyland Parijs. Maar in al het rollercoaster-geweld zullen weinigen hebben gelet op de toepassing van bloemen en planten in het park. Zonder de aandacht op te eisen, speelt de beplanting echter een cruciale ro ...
help
Wilde dieren de tent uit [Video]
2014
Nederland verbiedt wilde dieren in circussen! Maar wat gebeurt er met de dieren die op dit moment nog in het circus zitten? Waar gaan zij naartoe? Wilde Dieren de Tent Uit biedt circussen een kant-en-klare oplossing.
help
New greenhouse brings new opportunities for Austrian rose grower : retractable roof prolongs growing season \ In greenhouses : the international magazine for greenhouse growers [Artikel]
Armstrong, H. \ 2014
A new greenhouse for an Austrian rose producer is prolonging the growing season and reducing costs, as well as opening up new business opportunities. The greenhouse has a retractable roof to shelter the potted roses during bad weather and it provides ...
help
Ontwerpbesluit verbod op deelname met wilde dieren aan circussen [Boek]
2014
Staatssecretaris Dijksma (EZ) stuurt de Tweede Kamer het ontwerpbesluit, houdende wijziging van het Besluit houders van dieren in verband met het verbod op deelname met zoogdieren behorende tot wilde diersoorten aan circussen en andere tentoonstellin ...
help
Welfare of sea lions in travelling circuses [Boek]
Hopster, H. \ Jong, I. de \ 2014
Dit rapport geeft een overzicht van de wetenschappelijke literatuur en opinies van deskundigen over het welzijn van zeeleeuwen in reizende circussen. Dit als basis voor beleidsontwikkeling.
help
The holiday hooves guide [Brochure]
[ca. 2013]
Six ways for holidaymakers to improve the lives of working donkeys, horses, mules and camels used in the tourism industry abroad.
help
Vier gewonden bij stierenrennen Pamplona [Video]
2013
Drie toeristen en een Spanjaard zijn zaterdagavond gewond geraakt tijdens de eerste avond van de jaarlijkse stierenrennen in de Spaanse stad Pamplona. Niemand is in levensgevaar.
help
Europese subsidies die het stierenvechten in stand houden [Brief]
Dijksma, S.A.M. \ 2013
Antwoorden van staatssecretaris Dijksma (EZ) en minister Bussemaker (OCW) op vragen van de Kamerleden Thieme en Ouwehand (beiden PvdD) over het verstrekken van Europese landbouwsubsidies en subsidies voor cultuur die het stierenvechten in stand houde ...
help
Les trainen van dieren [Boek]
[2013]
Het thema van alle lessen zal zijn: Dierenwelzijn in verschillende situaties, deze les zal in het teken staan van het trainen van dieren. Doelgroep: groep 7/8.
help
Les dieren met een baan, thema vermaak [Boek]
[2013]
Lesvoorbereidingsformulier met als thema: vermaak, dieren met een baan. Doelgroep: groep 6. Met een presentatie over circusdieren en manegepaarden.
help
Vragen gemeente Almelo en circussen [Brief]
Bleker, H. \ 2012
Antwoorden van staatssecretaris Bleker (EL&I) op vragen van de Kamerleden Houwers en Ten Broeke (beiden VVD) over het bericht dat de gemeente Almelo circussen weert met wilde dieren.
help
Konijnen knagen graag op stro en geperst hout : dier & welzijn \ V-focus : vakblad voor adviseurs in de dierlijke sector [Artikel]
Rommers, J. \ Jong, I. de \ 2011
De welzijnsverordening voor konijnen van het Productschap Pluimvee en Eieren (2006) stelt dat commercieel gehouden konijnen de beschikking moeten hebben over hokverrijkingsmateriaal. Dat is nodig om aan de knaagbehoefte te voldoen. In opdracht van he ...
help
Barcelona's last bull fight is held [Video]
2011
Matadors will be taking their final bows in Barcelona this evening after a vote that's banned bullfighting in the Spanish region of Catalonia. But 20,000 people are expected to watch the event on Sunday with tickets trading on the black market for fi ...
help
Aangifte PvdD tegen ganstrekken in Limburg [Video]
2011
De Partij voor de Dieren heeft aangifte gedaan bij de nieuwe Voedsel en Warenautoriteit tegen het Ganstrekken in Grevenbicht. De partij wil er achter komen of het is toegestaan om een dierenarts een gezonde gans te laten doden voor het jaarlijkse vol ...
help
Boerenhalloween [Boek]
2011
Lesmateriaal bij het arrangement 'Organiseren van een boerenhalloween'.
help
'Een stukje geluk op straat en in huis : presentator Martijn Krabbé krijgt van bloemiste Simone van de Pijpekamp en Pascal Koeleman uitleg over listianthus \ Bloem en blad : veertiendaags vakblad voor de bloemendetailhandel [Artikel]
Lanooy, C. \ 2011
"We brengen een stukje geluk op straat en in huis. En waarmee kan je dat beter doen dan met planten!" Arrangeurs Pascal Koeleman en Rudi Tuinman van 2Dezign werken mee aan het tv-programma 'Krabbé staat op de straat'. Volgens de twee een perfectie pr ...
help
Stierenvechten verboden [Video]
2010
Stierenvechten in het Spaanse Catalonië, de regio rond Barcelona, is vanaf 28 juli 2010 verboden..
help
Antwoorden op Kamervragen inzake het gebruik van dieren in amusementsprogramma's : [kamerbrief] [Brief]
Verburg, G. \ 2010
Kamerbrief waarin minister Verburg in antwoord op Kamervragen aangeeft dat de meeste omroepen een gedragscode hebben. Binnen die code kunnen zij de omgang met dieren in televisieprogramma’s reguleren.
help
Zomer als één groot feest \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Kamphuis, E. \ Oppewal, J. \ 2010
Het is zomer en er wordt van alles georganiseerd in de buitenlucht. Boeren kennen de vraag om hun land maar al te goed en voldoen daaraan met plezier. Het is wel goed om ook rekening te houden met de keerzijde van dit soort evenementen.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.