Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 12 / 12

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="voedersystemen"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Minimaliseer verliezen : zo bouw je een voercentrum \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ 2016
In Nederland is één voercentrum operationeel. In het buitenland zie je ze meer. Grote melkveebedrijven die hun voer niet bij een voercentrum halen, bouwen er zelf een. Hoe ontwerp je zo’n voercentrum?
help
Vaker voeren, minder werk : Lely Vector-voerrobot \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Dohmen, R. \ 2016
Melkkoeien en jongvee meerdere keren per dag van vers voer voorzien en toch arbeid besparen? Het kan met de Lely Vector en je hoeft er niet de hele stal voor op zijn kop te zetten.
help
Meerdere rantsoenen : lagere ammoniakuitstoot \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Pijnappels, E. \ Roelofs, S. \ Snel, B. \ 2015
Aangepast voer kan de ammoniakuitstoot verlagen. Maar hoe realistisch zijn acht basisrantsoenen? DLV deed een haalbaarheidsstudie.
help
Vreten langs een flexibele voerbuis \ Veehouderij Techniek [Artikel]
2015
Wie geen zelfsluitend voerhek nodig heeft, kiest voor een voerbuis. Moeten koeien ver met hun kop reiken om bij het voer te komen, dan kunnen ze hun nekwervels beschadigen. Daarom importeert BUC Holland een flexibele kunststof voerbuis uit Canada. De ...
help
Anders koeien kijken : apps en slimme bril op Eurotier \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Beerling, W. \ Zevenbergen, G. \ 2014
Google Glass doet zijn intrede in de melkveehouderij. Tijdens Eurotier tonen zowel Lely als SAC een toepassing op de slimme bril.
help
Lely voert automatisch : voerhoogtesensor maakt verschil \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2012
Lely heeft nu ook een automatisch voersysteem. Het verschil met bestaande voerrobots? De voerhoogtesensor die bepaalt of en hoeveel vers voer er voor het voerhek moet komen.
help
Automatisch voeren : Cowhouse Easyfood voerhek \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Winden, R. van \ 2010
Als het gaat om het automatiseren van het voeren, zijn er verschillende wegen te bewandelen. De Cowhouse Easyfood is een automatisch voersysteem dat de veehouder zowel tijd áls kosten bespaart.
help
Groeiend bedrijf heeft ander voersysteem nodig : DLV praktijkadvies \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Leeuw, C. de \ 2005
Verschillende voersystemen zijn op geschiktheid en op efficiëntie naast elkaar beoordeeld bij 3 verschillende bedrijfsgroottes: een melkquotum van 400.000 kg, 600.000 kg en 900.000 kg
help
Mengkuilen interessant door goedkope mechanisatie en lage arbeidsbehoefte \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Roelofs, H. \ 2002
Mengkuilen bieden de veehouder de mogelijkheid gemengd te voeren, zonder dure mechanisatie. Een mengkuil blijkt in een vergelijking met andere systemen niet het goedkoopste, maar zeker gezien de lage arbeidsbehoefte wel een goed alternatief
help
Rantsoen eenvoudig op maat met de Selekt-Feeder : werktuigrapport \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Roelofs, H. \ 2002
De Selekt-Feeder is een elektronisch bediend ruwvoerhek. Een Friese melkveehouder ontwikkelde dit voerhek met als uitgangspunt: het rantsoen van melkkoeien op maat aanvullen met goedkope bijproducten, zonder gebruik te maken van dure machines. Enkele ...
help
Weelink voerhek bespaart ruimte en arbeid : werktuigrapport \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Roelofs, E.G.H. \ 2002
Weelink W 500 voersysteem zorgt voor een compacte stal. Gebruikservaringen met het in de jaren '80 geintroduceerde verplaatsbare voerhek
help
'Tijd is geld', dus een grote voermengwagen besteld?! : DLV Mechanisatie-advies \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Leeuw, C. de \ 2001
Aandachtspunten bij grote verticale voermengwagens
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.