Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 1550

 • help
 • uw selectie
 • export
  U kunt maximaal 250 titels exporteren. Verfijn uw zoekactie..
 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="voedselbewaring"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Koelen is (g)een koud kunstje \ Melkveebedrijf : onafhankelijk maandblad voor de Nederlandse melkveehouderij [Artikel]
Butzelaar, E. van \ 2015
Het koelen van melk op de boerderij heeft twee belangrijke redenen: het tegengaan van bacterieel bederf waardoor de opslag op de boerderij kan worden vergroot en het verlagen van de melktransportkosten. Voor de productie van kwaliteitsmelk is een goe ...
help
Modelling and improving the nutritional content of yam during drying [Studentenverslag]
Stolp, F. \ 2015
Nutrition is an important aspect in the quality of human life. Drying of food is an ancient conservation method, making it possible to spread consumption of the food source over a longer period than only during harvest. Current post-harvest losses ca ...
help
Hoe kun je de vitaliteit behouden? \ Dynamisch perspectief / Vereniging voor Biologisch-dynamische Landbouw [Artikel]
Beurskens-van den Bosch, I. \ 2015
Als sla is verlept of bietjes zijn gerimpeld, is de vitaliteit dan met het vocht verdwenen? Wat hebben geoogste gewassen nodig om al hun voedingskwaliteiten te behouden? Ilse Beurskens zocht een antwoord op deze vragen en ging in gesprek met zes desk ...
help
5x veilig met kip! [Boek]
[ca. 2015]
Op rauwe kip kunnen ziekteverwekkers voorkomen, zoals Salmonella en Campylobacter. Verhit kippenvlees daarom altijd door en door. Zo beperk je het risico op een voedselinfectie. Lees deze tips om veilig om te gaan met kippenvlees tijdens het kopen, k ...
help
Over rook : het handboek voor warm & koud en roken [Boek]
Wateetons \ Brunsveld, M. \ Koppenhagen, I. van \ [2014]
Een boek over het warm en koud roken van voedingswaren. Het bestaat uit een theoretisch gedeelte waarin de geschiedenis van het roken, de materialen, warm en koud roken en het zouten worden beschreven. In het tweede deel worden een stappenplan voor w ...
help
Knolgewassen : in de kijker \ Nutrinews / Nutrition Information Center [Artikel]
Naessens, E. \ 2014
Wat is de nutritionele samenstelling van knolgewassen (zoals knolselder, radijs, rode biet, wortelen, schorseneren, pastinaak en rammenas)? Hoe gezond zijn knolgewassen? Met een aantal praktische aanbevelingen.
help
5x veilig eten [Poster]
[ca. 2014]
Tips van het Voedingscentrum om het risico op een voedselinfectie te beperken.
help
Vis langer houdbaar dankzij vriesdroger op zonne-energie [Video]
2014
In veel Afrikaanse landen gaat vis verloren omdat er geen koeling voorhanden is. Een vriesdroger die is ontwikkeld door de Wageningse onderzoeker Paul Bartels en Ebbens Engineering is veel verspilling te voorkomen. De gedroogde vis is ook zonder koel ...
help
Het zout in de kaas \ De zelfkazer : maandblad voor producenten van boerenkaas [Artikel]
Haven, T. van der \ Oosterhuis, H. \ 2014
Keukenzout. Samen met zuur het oudste conserveermiddel dat we kennen. Onmisbaar bij het bewaren en op smaak krijgen van vlees, vis en kaas. Het pekelen van Goudse kaas lijkt eenvoudig, maar het is meer dan wat zout toevoegen aan de pekelbak.
help
Voedselverlies … en wat u er zelf aan kunt doen : lekker creatief in de biologische kringloop [Boek]
Van Stichelen, K. \ Anthonissen, E. \ [ca. 2014]
Voedselverlies kan beperkt worden door slim plannen, aankopen, telen en bewaren. Een aantal tips.
help
Voedingscentrum: 5x veilig eten [Video]
2014
Geef ziekteverwekkers geen kans! Naast dat je eten lekker en gezond is, wil je dat het veilig is. Daar speel je zelf een belangrijke rol bij. Deze film laat in 5 stappen zien hoe je eten veilig bereid: kopen, wassen, scheiden, koken en bewaren.
help
Langer houdbaar en supervers : milde conservering \ Voedingsindustrie : vakblad [Artikel]
Matser, A. \ Glas, M. van der \ 2013
Wat is bij koelverse producten belangrijk: een langere houdbaarheid of behoud van verse kwaliteit? Levensmiddelentechnologen zijn al lange tijd op zoek naar alternatieve conserveringsmethoden die zowel de houdbaarheid verlengen als de verse eigenscha ...
help
Zonde om weg te gooien \ Consumentengids : maandblad van de Nederlandse Consumentenbond [Artikel]
2013
Te veel groente en fruit eindigt in de vuilnisbak: slap geworden, overrijp. Hoe voorkom je dat voedsel bij het afval belandt? Koel en slim bewaren is het devies.
help
Turning food for bins into food for kings [Presentatie]
2013
Poster voor het evenement Turning food for bins into food for kings en voor de lezing van Tristram Stuart over voedselverspilling.
help
Slim kopen, koken en bewaren : veilig en efficiënt omgaan met je boodschappen [Boek]
[ca. 2013]
Als je slim omgaat met je boodschappen, hoef je minder weg te gooien en heb je minder kans om ziek te worden. Maar hoe doe je dat, 'slim' bezig zijn? Daar krijg je in deze folder antwoord op in drie stappen: slim kopen, slim koken en slim bewaren. Da ...
help
5x Veilig met vlees! [Poster]
[2013]
Ga verstandig om met rauw vlees, dan kun je de kans op een voedselinfectie gemakkelijk beperken. Deze tips helpen je om veilig om te gaan met vlees tijdens het kopen, koken en bewaren.
help
Fruit drogen \ Fructus : periodiek van de Stichting Behoud en Bevordering Fruitcultuur [Artikel]
Coligny, L. de \ 2013
Drogen is waarschijnlijk de oudste methode van conservering van voedsel in het algemeen. Er zijn verschillende methoden voor het conserveren van voedsel door het in de lucht te drogen.
help
Lager toerental gaat niet ten koste van luchtverdeling \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Versluis, H. \ 2013
Uien bewaren kost veel energie. Een manier om minder energie te gebruiken is door met een lager toerental of met minder ventilatoren te ventileren. Maar gaat dat niet ten koste van de luchtverdeling? Nee, blijkt uit onderzoek, dat bij een aantal tele ...
help
Kip : in de kijker \ Nutrinews / Nutrition Information Center [Artikel]
2013
Kip is een populair stukje wit vlees. Niet verwonderlijk: het is lekker, mals en veelzijdig. Maar kip is ook mager vlees. En dat treft, want in een gezonde voeding krijgt een stukje mager vlees de voorkeur. Kip biedt bovendien variatie in zowel koude ...
help
NICE voedingsinformatiecentrum : Q&A [Website]
cop. 2013
Vragen en antwoorden over de nutritionele samenstelling van een aantal voedingsmiddelen, met bewaartips en praktische aanbevelingen. Deze basisproducten worden in een aantal nummers van Nutrinews in de kijker gezet.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.