Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 20 / 53

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="vollegrondsgroenten"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Beperkte bijbemesting volstaat voor goede biologische prei-opbrengst [Brochure]
Delanotte, L. \ Beeckman, A. \ Rapol, J. \ [ca. 2014]
MAP4 legt aan de groentetelers een aantal nieuwe normen en maatregelen inzake bemesting op. Deze zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en 'best practices' in de gangbare teelt en zijn niet zonder meer toepasbaar in de biologische landbouw. Dit ...
help
Resultaat in beeld : onderzoek, feiten en cijfers [Brochure]
2013
Het bulletin ‘Resultaat in beeld’ geeft inzicht in wat voor onderzoek Agrifirm Plant uitvoert en wat voor feiten en cijfers daar uitkomen. Het bulletin laat een selectie van het onderzoek zien dat Agrifirm Plant in 2012 heeft opgezet en uitgevoerd.
help
'Broccoliplus' als functionele voeding [Brochure]
[ca. 2013]
Brochure met informatie over BroccoliPlus, een broccoliras met een verhoogd gehalte glucorafanine. Dit ras zou interessant kunnen zijn om te vermarkten als funcional food.
help
Groene Veredeling: Popeye gaat duurzaam! : de ontwikkeling van een integrale veredelingsstrategie voor een duurzame spinazieteelt [Brochure]
Scholten, O. \ Lammerts van Bueren, E. \ 2013
In dit project wordt kennis en uitgangsmateriaal ontwikkeld voor een duurzame teelt van spinazie. Daarmee kunnen rassen ontwikkeld worden die met een lage stikstofbemesting een goede oogstzekerheid en kwaliteit bieden. Daarnaast wordt in een pilotstu ...
help
Groene veredeling : veredelingsonderzoek tripsresistentie in prei [Brochure]
Scholten, O. \ Lammerts van Bueren, E. \ [2013]
Brochure met onderzoeksinformatie. Het Groene Veredelings-onderzoek naar tripsresistentie in prei levert een bijdrage aan de ontwikkeling van prei met een hoger niveau van tripsresistentie; voor zowel de biologische als de gangbare sector.
help
Prei(afval) : bron van inhoudsstoffen? [Brochure]
[ca. 2013]
Brochure over de mogelijkheden om prei en prei-afval te verwerken.
help
Navajo brengt perspectief op bio : rassenproef prei late herfst biologische teelt 2013 [Brochure]
Delanote, L. \ Rapol, J. \ [2013]
In de biologische preiteelt is de rassenkeuze het voornaamste instrument ter beheersing van ziekten en sleet. Enkele gangbare hybrides doen het ook goed onder biologische teeltomstandigheden. Kan de biologische Navajo aansluiting vinden?
help
Uw kansen op een lagere energierekening : energiebesparing in de vollegrondsgroenteteelt [Brochure]
2012
Energie wordt steeds schaarser en duurder. Energiebesparing loont dus, ook voor groentetelers. Kleine investeringen en aanpassingen in de manier van werken kunnen al een groot effect hebben. En voor sommige maatregelen kan subsidie aangevraagd worden ...
help
Thermische onkruidbestrijding in de biologische landbouw [Brochure]
[2012]
Brochure over thermische onkruidbestrijding (branden).
help
Plantenopkweek en gewasbescherming in prei in de biologische teelt [Brochure]
[2012]
De opkweek van biologische preiplanten is een zeer delicate zaak. Alleen al de kostprijs van het zaaizaad maakt dat zorgzaam met het plantbed moet omgegaan worden. Voor wie zelf planten wil kweken zijn verschillende strategieën mogelijk. De onkruidbe ...
help
Plaagbeheersing in koolgewassen in de biologische teelt [Brochure]
[2012]
Maden van koolvlieg en rupsen van diverse vlinders zijn de belangrijkste schadeverwekkers in de biologische koolteelt. Vraatschade door deze insecten kan aanleiding geven tot belangrijke economische verliezen. Vermijden of beperken van schade door ko ...
help
Netten en afdekkingsmaterialen in de biologische groenteteelt [Brochure]
[2012]
Brochure over verschillende soorten netten en over het omgaan met netten.
help
Bestrijding van valse meeldauw in uien in biologische groenteteelt [Brochure]
[2012]
Brochure over de preventie en bestrijding van valse meeldauw in de biologische uienteelt.
help
Duurzame energie, dat loont voor u als groenteteler : belangrijkste duurzame energietoepassingen in de vollegrondsgroenteteelt [Brochure]
2012
Deze publicatie geeft praktische informatie en tips over duurzame energie en energiebesparing in de vollegrondsgroenteteelt.
help
Aaltjes in peen [Brochure]
Hallmann, J. \ [ca. 2012]
Informatiefolder over de herkenning en bestrijding van aaltjes in peen.
help
Aaltjes in ui [Brochure]
Hallmann, J. \ [ca. 2012]
Informatiefolder over de herkenning en bestrijding van aaltjes in uien.
help
Aaltjes in selderij en schorseneer [Brochure]
Hallmann, J. \ [ca. 2012]
Informatiefolder over de herkenning en beheersing van aaltjes in selderij en schorseneer.
help
Aaltjes in prei en koolgewassen [Brochure]
Hallmann, J. \ [ca. 2012]
Informatiefolder over herkenning en beheersing van aaltjes in prei en koolgewassen.
help
Onkruidbeheersing in biologische groenteteelt [Brochure]
[2012]
Uit een VETABIO-rondvraag bij biologische groentetelers blijkt dat onkruidbestrijding een belangrijk aandachtspunt blijft voor veel biologische telers. Deze fiche wil een leidraad bieden bij het opstellen van een efficiënte strategie voor onkruidbehe ...
help
Bestrijding van slakken in de biologische groenteteelt [Brochure]
[2012]
Naaktslakken kunnen in de landbouw en meer specifiek in de groenteteelt heel wat schade aanrichten. Deze brochure geeft informatie over slakken en de bestrijding daarvan in de biologische vollegrondsgroenteteelt.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.