Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 13 / 13

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="vollegrondsgroenten"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Hoe groeit een asperge? : het hele groeiproces van zaadje tot asperge [Video]
2003
Met behulp van een glazen plaat kun je zien wat er onder de grond gebeurt bij een aspergeplant. Ook zie je versnelde beelden van hoe de plant daarna boven de grond groeit, met bladeren, bloemen en zaadjes. Pas in het tweede jaar zijn de stengels onde ...
help
Biologische teelt van witte asperge : tussentijdsverslag 2001/2002 [Boek]
Kruistum, G. van \ Poll, J.T.K. \ Wielaard, B. \ 2003
In 2000 is onderzoek van start gegaan op PPO-ZON te Meterik naar de mogelijkheden van de biologische teelt van witte asperge in vervolg op een uitgevoerde deskstudie naar knelpunten in de biologische teelt. In 2000 zijn planten opgekweekt van de rass ...
help
Tussenrapportage bestrijding Bremia in sla [Boek]
Lange, J. de \ 2003
Proeftuin Zwaagdijk heeft in 2002 in opdracht van Productschap Tuinbouw en verschillende fabrikanten van gewasbeschermingsmiddelen een aantal gewasbeschermingsmiddelen getoetst op hun werking tegen Bremia lactuca (valse meeldauw) in botersla.
help
Chinese kool, toetsing werkzaamheid kalkstikstof en calciumchloride tegen Phoma en Erwinia [Boek]
Wijk, C. van \ Lamers, J. \ 2003
In 2002 is bij een herfstteelt Chinese kool getoetst of kalkstikstof en calciumchloride een nevenwerking hebben tegen de aantasting Phoma Lingam (Leptosphaeria maculans). Met dezelfde middelen is de nevenwerking tegen aantasting door Erwinia getoetst ...
help
Eindrapportage : reductie reststromen Albert Heijn keten [Boek]
2003
Beknopte beschrijving van de resultaten van fase 1 van het project 'Reductie reststromen Albert Heijn-keten.' Het doel van fase 1 is inzicht te verkrijgen in de achterliggende oorzaken en kwantificering van de reststromen in de Albert Heijn-keten voo ...
help
Komatsuna, misome en tatsoi : de teelt van A tot Z in een beknopte weergave [Boek]
Wijk, C.A.P. van \ 2003
help
Biologisch uitgangsmateriaal : knelpunteninventarisatie in vermeerdering, opkweek en teelt [Boek]
Klein Swormink, B.W. \ Sukkel, W. \ Wolf, P.L. de \ 2003
In dit rapport zijn twee onderzoeken geïntegreerd, die samen tot doel hadden de knelpuntenanalyse verder aan te vullen. Een enquête onder biologische telers moest knelpunten aan het licht brengen met betrekking tot de beschikbaarheid en het gebruik v ...
help
Teelthandleiding zaaiuien [Boek]
Broek, R.C.F.M. van den \ 2003
In deze handleiding wordt de teelt van zaaiuien a tot z behandeld.
help
Pastinaak : de teelt van A tot Z in een beknopte weegave [Boek]
Wijk, C.A.P. van \ 2003
help
Rucola : de teelt van A tot Z in een beknopte weegave [Boek]
Wijk, C.A.P. van \ 2003
help
Aardpeer : de teelt van A tot Z in een beknopte weergave [Boek]
Wijk, C.A.P. van \ 2003
help
Vollegrondsgroente artikel : onkruidbestrijding in aardbeien met folie niet rendabel [Brochure]
Wanten, P. \ Haan, J. de \ [2003]
Het middelenpakket voor onkruidbestrijding in aardbeien is zeer smal. De toelating van het belangrijkste middel Simazin was in 2002 ingetrokken. In 2003 is het middel slechts met een vrijstelling toegelaten. Daarom is gezocht naar andere methoden voo ...
help
BIOM [Boek]
Wijnands, F.G. \ Balen, D. van \ 2003
In het BIOM-project van het PPO-agv en DLV-adviesgroep worden biologische bedrijfssystemen van praktijkbedrijven in de akkerbouw- en vollegrondsgroente teelt geoptimaliseerd. Onderdeel van dit project is de inventarisatie en de optimalisatie van agra ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.