Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 20 / 222

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="vollegrondsgroenten"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Factsheet biologische markt voor de Nederlandse akkerbouw [Boek]
[2012]
In deze factsheet worden de marktontwikkelingen en marktkansen voor biologische akkerbouwproducten per land en per gewasgroep besproken.
help
Telersadviescoöperatie TACO bestaat 3 jaar \ Management&techniek [Artikel]
Van Neck, W. \ 2012
TelersAdviesCOöperatie TACO ging officieel van start op 1 juli 2009 en bestaat dus al 3 jaar. Oprichtende partners van de cvba waren Inagro, PCG, Ingro, REO Veiling en de TACO-voorlichters. TACO werd opgericht om de toenemende nood aan individuele en ...
help
Kennisinventarisatie Chinese kool bewaring : praktijkkennis- en literatuurinventarisatie naar mogelijkheden voor verbetering bewaring Chinese kool [Boek]
Wijk, K. van \ 2012
Deze literatuur- en praktijkkennis-inventarisatie brengt breed de factoren in beeld die de optimale bewaarbaarheid van Chinese kool bepalen, en stelt onderzoek voor naar de oorzaken en oplossingsrichtingen ter verbetering. Door de telers is een prior ...
help
Groeiende belangstelling voor Pastinaca \ BloembollenVisie [Artikel]
Berg, E. van den \ 2012
Eten uit eigen tuin heeft al weer geruime tijd aandacht. Het is allang niet meer vreemd om siergewassen te combineren met groenten en fruit. Bekende en minder bekende groenten liften mee op die trend. Zo ook het oude groentegewas pastinaak.
help
Knolselder bijmesten tijdens groeiseizoen \ Management&techniek [Artikel]
Darwich, D. \ Callens, D. \ 2012
Het areaal knolselder voor de versmarkt groeit gestaag, in tegenstelling tot dat voor de industriemarkt, dat veel grilliger van verloop is. Waarvoor moet de teler aandacht hebben inzake bemesting, ziekten en bij het oogsten van knolselder?
help
Nieuwigheden in vollegrondsgroenterassen \ Management&techniek [Artikel]
Van Bavel, J. \ 2012
De zaadbedrijven Bejo Zaden, Nickerson-Zwaan, Clause en Vilmorin presenteerden eind september 2012 hun laatste nieuwigheden in vollegrondsgroenten.
help
Werk maken van energiebesparing : dossier \ Management&techniek [Artikel]
Goessens, I. \ Dieleman, P. \ Plevoets, E. \ 2012
In dit dossier staan de volgende artikelen: Energie als streekproduct?; Verwarmen door te koelen; Alternatieve verwarming in varkensstallen; Slim bewaren, euro's besparen; je energiefactuur verlagen?
help
Vollegrondsgroenten van grond tot mond \ Management&techniek [Artikel]
Van Bavel, J. \ 2012
Eind september 2012 verzamelden groentetelers uit heel de wereld in Nederland voor de jaarlijkse open dagen van de internationale zaadhuizen. Welke nieuwigheden en trends werden er op de demoplatforms van Seminis-Monsanto en Syngenta gepresenteerd?
help
Pompoenen, een typische najaarsklassieker \ Management&techniek [Artikel]
Delanote, L. \ 2012
Ondanks hun kleine areaal in België – 200 ha – zijn pompoenen een bijzonder populaire najaarsgroente. Vanaf september zien we ze in allerlei formaten in het straatbeeld en in de winkels opduiken. En wie pompoen zegt, denkt meteen aan soep. Veel van d ...
help
Dieper planten geeft minder zijscheuten \ Management&techniek [Artikel]
De Nies, J. \ 2012
Het verwijderen van zijscheuten in het begin van de courgetteteelt is een arbeidsintensief en weinig rugvriendelijk karwei. Kan je de vorming van zijscheuten op een of andere manier beperken?
help
Demonstratie plantmachines in koolgewassen en prei \ Management&techniek [Artikel]
Van Neck, W. \ 2012
Na een onderbreking van 14 jaar knoopte men in het West-Vlaamse Westrozebeke terug aan met de organisatie van een demonamiddag plantmachines voor prei en kolen. Elf constructeurs stelde er hun plantmachines voor aan meer dan 300 bezoekers. De organis ...
help
Resistentiemanagment in gewasbescherming \ Management&techniek [Artikel]
Van Neck, W. \ 2012
Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen (insecticiden, herbiciden en fungiciden) zorgt ervoor dat de productie per hectare omhoogschiet. Maar de natuur reageert met resistentie tegen allerlei spuitmiddelen. Zo zijn er bij insecticiden steeds h ...
help
Schimmelziekten bij bonen \ Management&techniek [Artikel]
Darwich, S. \ Callens, D. \ 2012
Bonen kunnen aangetast worden door verschillende ziekten en plagen. Van al deze belagers zijn schimmelziekten het moeilijkst te bestrijden. Afhankelijk van het aanwezige ziekte-inoculum in het perceel, de vruchtwisseling, de rasgevoeligheid en het kl ...
help
De slateelt in België : dossier \ Management&techniek [Artikel]
Van Bavel, J. \ Bleyaert, P. \ Bogaert, A. \ Leenknegt, I. \ 2012
In dit dossier drie artikelen over slateelt in België: 1) Kansen en bedreigingen voor slatelers. 2) Voortdurend zoeken naar nieuwigheden. 3) Chemische gewasbescherming en stookkosten beperken.
help
Droogte speelde industriebloemkool parten \ Management&techniek [Artikel]
Vandewiele, R. \ De Reycke, L. \ 2012
In Vlaanderen wordt 4500 à 5200 ha bloemkool geteeld. Het overgrote deel hiervan is bestemd voor de diepvriesindustrie. Industriebloemkool wordt in 2 perioden geteeld: de zomerteelt (eerste vrucht) met oogst van half juni tot begin augustus en de her ...
help
Uw kansen op een lagere energierekening : energiebesparing in de vollegrondsgroenteteelt [Brochure]
2012
Energie wordt steeds schaarser en duurder. Energiebesparing loont dus, ook voor groentetelers. Kleine investeringen en aanpassingen in de manier van werken kunnen al een groot effect hebben. En voor sommige maatregelen kan subsidie aangevraagd worden ...
help
Sneller en nauwkeuriger schoffelen met nieuwe technologie : thema nieuwe teelttechnieken \ Proeftuin nieuws [Artikel]
Delanote, L. \ 2012
Nieuwe technologie zorgde de voorbije jaren voor een golf van vernieuwing inzake mechanische onkruidbestrijding. Enkele van deze innovaties zijn ondertussen ruim gevalideerd in de praktijk. Inagro demonstreerde ze tijdens de open velddag op het Proef ...
help
Nieuwigheden op de praktijkdag prei \ Management&techniek [Artikel]
Van Neck, W. \ 2012
Op de derde editie van de Praktijkdag prei in Kruishoutem was een academisch gedeelte, maar ook demo’s van rooi- en bemestingsmachines stonden op het programma. In dit artikel legt Management & Techniek vooral de nadruk op de bemesters.
help
Bodem doet meer dan mest in biologische prei [Boek]
Beeckman, A. \ Delanote, L. \ Willekens, K. \ Reuben, B. \ [2012]
Eén van de basisprincipes van biologische landbouw is een gesloten nutriëntenkringloop en een grondgebonden landbouw: bodemvruchtbaarheid en bodem-leven moeten het resultaat zijn van vruchtwisseling, groenbemesting en toepassing van dierlijke mest, a ...
help
Groene veredeling [Boek]
Scholten, O. \ Lammerts van Bueren, E. \ [2012]
Het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) stimuleert de veredeling van nieuwe, robuuste rassen. Daarom heeft EL&I opdracht gegeven tot het onderzoeksprogramma Groene Veredeling. De robuuste rassen die met de verkregen kennis ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.