Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 6 / 6

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="warmteterugwinning"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Warmte uit de grond : energiezuinig met warmtepomp \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Broek, W. van den \ 2009
Op een melkveebedrijf heb je met de verse melk van de koeien een constante bron van warmte. Samen met een buffer kun je deze warmte vrij eenvoudig gebruiken om de melkput of het kantoor te verwarmen
help
Energiebesparing rondom melken \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Baron, A. \ Wijsman, S. \ 2007
Een energiescan is uitgevoerd op het voorkoelen van de melk, het gebruik van frequentieregelaars op de melk- en vacuümpomp en op warmteterugwinning, waarna de resultaten zijn omgerekend naar besparingen per 1.000 liter melk
help
Zonnewarmte oogsten in de kas \ Oogst : weekblad voor de agrarische ondernemer. Tuinbouw [Artikel]Bijbehorende website
2004
Beschrijving van het principe en de constructie van de 'Kas als Energiebron' en de 'GeslotenKas', en de overeenkomsten en verschillen tussen beide systemen. De Kas als Energiebron wordt gebouwd bij de palmenkwekerij van Stef Huisman in Huissen (Gld), ...
help
Behaaglijk kraamhok door warmte uit strobed : warmte-terugwinning bespaart zeugenbedrijf jaarlijks f.3.500 aan verwarmingskosten \ Varkenshouderij : tweewekelijks vaksupplement van boerderij [Artikel]
Janssens, J. \ 2001
Op een Gronings bedrijf (300 zeugen) wordt geld bespaard door de broei van het strobed te gebruiken voor verwarming van het water, dat wordt gebruikt voor verwarming van de ligplek van de biggen
help
Aanschaf warmterecuperator kan rendabel zijn \ De pluimveehouderij [Artikel]
Snijder, T. \ 1983
In bepaalde gevallen kan apparatuur die verse lucht verwarmt met afgewerkte lucht rendabel zijn. Vaak echter is goede isolatie en niet te royaal ventileren voordeliger
help
Warmtewisselaars brachten ondanks kinderziektes hun kosten op \ De pluimveehouderij [Artikel]
Oosterhuis, A. \ 1983
De warmteterugwinning biedt zeker in de slachtkuikenhouderij perspectief
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.