Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 8 / 8

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Trefwoord="wegen"
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Zeeuwse primeur voor proefvlak bio-asfalt [Video]
2015
Bioasfalt aangelegde wegen in Zeeland door toepassing van lignine.
help
Carabid Beetle research in Dutch Road Verges [Video]
2013
YouTube filmpje over veldonderzoek en laboratoriumonderzoek naar verschillende soorten carabidae die in het Nederlandse straatbeeld voorkomen.
help
130321 KD2013 P07 Andre van Aken, Gerard Moser - Rationeel waterkeringbeheer [Video]
STOWAvideo \ 2013
Presentaties van André van Aken (Waterschap Rivierenland) en Gerard Moser (STOWA) op de 10e Kennisdag Waterkeringen 2013 op 21 maart 2013 in Burgers Zoo Arnhem. In 'Op weg naar rationeel waterkeringbeheer' zoomt André van Aken in op elementen van rat ...
help
KD12P06 - Harmen Faber - Analogie inspecteren [Video]
Faber, H. \ STOWAvideo \ 2012
Presentatie 'Analogie van inspecteren en beheren in een andere sector, lessons learned' op de 9de kennisdag Waterkeringen 2012 door Harmen Faber. Het denken over inspectie van waterkeringen is volop in ontwikkeling: zowel de inrichting van het proces ...
help
Green facades : a green building technique [Video]
Ottelé, M. \ [2011]
Dr ir Marc Ottelé, TU Delft, over de wetenschappelijk onderbouwde kwaliteiten van groene gevels. In de videopresentatie geeft Ottelé een korte samenvatting in het engels van zijn promotieonderzoek naar groene gevels.
help
Beplantingsfilm herinrichting Keelbos [Video]
Ruyten, F. \ Kramer, H. \ [ca. 2008]
Beplantingsfilm van de locatie Keelbos in de gemeente Valkenburg aan de Geul
help
Beplantingsfilm herinrichting tankstation Ellerburg aan de A2 ten zuiden van Weert [Video]
Ruyten, F. \ Kramer, H. \ [ca. 2008]
Animatie van beplantingsfilm bij parkeerplaats Ellerburg voor de komende dertig jaar. Hier is het belangrijk dat het verkeer zowel op de korte als de lange termijn, geen hinder ondervindt van beplanting
help
Het Integrale beplantingsmethode met visualisatie in SALIX [Video]
Ruyten, F. \ Kramer, H. \ [ca. 2006]
Het eerste deel van de film simuleert de nieuwe aanleg-, en het tweede deel de omvorming van een bestaande situatie volgens nieuw ontwerp. De weergave biedt een 'ballon-' versie waarin de verschillende plantensoorten duidelijk tot uitdrukking komen e ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.