Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 20 / 837

 • help
 • uw selectie
 • export
  U kunt maximaal 250 titels exporteren. Verfijn uw zoekactie..
 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Collectie=ARTIKOK
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Klaar voor het stadspark \ Tuin en park techniek [Artikel]
Smits, M. \ 2018
De maairobot zie je op steeds meer plekken terug. Na de tuinen en de sportvelden staat de robot ook te trappelen om het openbare groen in te gaan.
help
Hovenier wil robuust : verticuteermachines \ Tuin en park techniek [Artikel]
Smits, M. \ 2017
Verticuteermachines zijn al te koop voor 100 euro, maar voor professioneel gebruik zijn deze machines niet geschikt. De hovenier – en ook de verhuurder – wil een robuuste machine die ook nog makkelijk achter in de bus past. Deze machines zijn te koop ...
help
Maairobot halveert de kosten \ Tuin en park techniek [Artikel]
Smits, M. \ 2016
Een maairobot is niet alleen maar interessant voor particulieren met een gazonnetje. Het financiële plaatje van een maairobot pakt ook goed uit voor sportpark- en terreinbeheerders.
help
Standaard is niet goed genoeg \ Tuin en park techniek [Artikel]
Smits, M. \ 2016
Ook kunstgras heeft onderhoud nodig. Dat is specialistenwerk, maar vooral het verwijderen van de infill is een vak apart.
help
Achtergrond : emissie-eisen : strengere eisen aan kleine motoren \ Tuin en park techniek [Artikel]
Smits, M. \ 2016
De motoren van minder dan 19 kW (26 pk) en motoren voor de handgedragen machines moeten vanaf 2019 aan nieuwe eisen voldoen. Wat komt er op ons af?
help
Reportage : VM service : 'klant wil voorraad zien' \ Tuin en park techniek [Artikel]
Smits, M. \ 2016
’s Lands grootste in kleine tractoren’ staat er op het pand van VM Service in Swifterbant (Fl). Met een paar honderd minitrekkers op voorraad en een nieuw pand in aanbouw is het bedrijf inderdaad groot in een kleine wereld.
help
Comfort maakt het verschil \ Tuin en park techniek [Artikel]
Smits, M. \ 2016
Beschermende kleding voor werken met de kettingzaag is gemeengoed geworden. Comfort is een steeds belangrijker aandachtspunt.
help
Almaar breder \ Tuin en park techniek [Artikel]
Smits, M. \ 2016
Maaikorven worden steeds breder, waardoor de capaciteit toeneemt. Maar hoe moet dat over de weg?
help
Voor de draad ermee \ Tuin en park techniek [Artikel]
Smits, M. \ 2016
Maaidraad is er in vele soorten en maten. Het assortiment breidt zich nog steeds uit. Biologisch afbreekbaar maaidraad is één van de vernieuwingen.
help
Achtergrond : brandstoffen opslaan : wat mag en wat moet \ Tuin en park techniek [Artikel]
Smits, M. \ 2016
Tot voor kort werkte Arnold Beverloo, medewerker bij Waterschap Rivierenland, met een John Deere 6830 met Herder-werktuigenarm. Bij inruil pleitte Beverloo voor een breder inzetbaar alternatief. Het werd een Gallmac TG12 met enkele aanpassingen.
help
Opvangen of mulchen op de camping \ Tuin en park techniek [Artikel]
Smits, M. \ 2015
Op een camping is gras maaien een behoorlijke klus. Er zijn heel wat meters te maken. Tuin en Park Techniek vroeg aan de ene beheerder waarom hij het gras opvangt en aan de andere waarom hij dat juist niet doet.
help
Klimmateriaal moet je passen als een jas \ Tuin en park techniek [Artikel]
Smits, M. \ 2015
Klimmateriaal uitzoeken is best ingewikkeld. Er valt zoveel te kiezen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar net als bij een paar nieuwe schoenen kun je pas kiezen als je hebt gepast.
help
Breder is beter - of niet? \ Tuin en park techniek [Artikel]
Smits, M. \ 2015
Op een sportveld wil je een trekker laten rijden alsof die op kousenvoeten loopt. Pleit dat automatisch voor zo breed mogelijke banden? Nee. Het heeft geen zin om een band breder te nemen dan uit oogpunt van bodemdruk noodzakelijk is.
help
Maaibotenwereld blijft in beweging \ Tuin en park techniek [Artikel]
Smits, M. \ 2015
Maaiboten zijn er in allerlei soorten en maten. Welke je moet hebben, is vooral afhankelijk van het werk dat je ermee gaan uitvoeren. Vissterfte is een actueel probleem dat nog om een oplossing vraagt.
help
Zo rijdt u de kuil aan voor optimaal product \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Smits, M. \ 2015
Goede kuil begint met optimaal product, maar dat moet ook optimaal worden geconserveerd. Aanrijden is daarbij de cruciale factor. Adviezen.
help
Hulp uit de ruimte \ Tuin en park techniek [Artikel]
Smits, M. \ 2014
Gps-systemen zijn al lang niet meer weg te denken. In de groensector doen de eerste toepassingen inmiddels ook hun intrede.
help
Eerste Chery op Hollandse bodem \ Tuin en park techniek [Artikel]
Smits, M. \ 2014
De Chinese Chery-trekker maakte vorig jaar november zijn debuut op de vakbeurs Agritechnica in Hannover. Tuin- en Parktechniek mocht onlangs proefrijden met de eerste Chery op Nederlandse bodem.
help
Amerikaanse Air2G2... dat lucht op \ Tuin en park techniek [Artikel]
Smits, M. \ 2014
VGR-Equipment in Almkerk is voor de Benelux de dealer geworden voor de in de Verenigde Staten gebouwde Air2G2-luchtinjector. Tuin en Park Techniek zag de machine aan het werk.
help
Accu-techniek wordt steeds slimmer \ Tuin en park techniek [Artikel]
Smits, M. \ 2014
Accugereedschap is de laatste jaren met een onstuitbare opmars bezig. De techniek wordt niet alleen steeds beter, maar ook steeds slimmer. Dat neemt niet weg dat je met beleid met de accu’s moet omgaan om ze een lang leven te geven.
help
Vondsten die het werk in groensector verlichten \ Tuin en park techniek [Artikel]
Smits, M. \ 2014
Goed gereedschap is het halve werk. Maar om het werk vol te houden, moet er met verstand mee worden gewerkt. Moderne techniek en handige hulmiddelen kunnen de lichamelijke belasting een stuk verminderen.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.