Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 20 / 781

 • help
 • uw selectie
 • export
  U kunt maximaal 250 titels exporteren. Verfijn uw zoekactie..
 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Collectie=ARTIKOK
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
146 jaar trekkerbanden \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2018
Zonder de trekkerband is het onmogelijk om het vermogen goed en met zo min mogelijk structuurbederf op de grond over te brengen. Maar hoe is dat zo gekomen? Dit gebeurde er de afgelopen 147 jaar.
help
Twee jaar Qtrac : Samen sterker \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2018
Precies twee jaar geleden startte Qtrac. Zeven onafhankelijke mechanisatiebedrijven zijn samen dealer voor Kubota in het noorden van Nederland. ‘Het vertrouwen van de klant winnen. Daar gaat het nu om'.
help
AVR Cobra 80-15-hallenvuller : Flexibel inschuren \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2018
Na de overname van Climax in 2013, nam AVR de hallenvuller onder handen. LandbouwMechanisatie schuurde met deze maximaal 15 meter lange Cobra 80-15 de uien in.
help
Gesorteerde bollen \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2018
Het aantal bedrijven dat machines bouwt voor de bollenteelt, is klein. Maar nagenoeg al die bedrijven zijn present op de vakbeurs die elk jaar gehouden wordt door Stichting Mechanisatie Tentoonstelling Bollenstreek.
help
Edenhall 754-bietenrooier : Kranige kleivreter \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2018
Het Zweedse bedrijf Edenhall bouwt al jaren een bietenrooier die nauw lijkt aan te sluiten op het wensenpakket van Nederlandse akkerbouwers. Afgelopen seizoen reed er één in Nederland rond.
help
Farmtec Lice 300 : Messenwerper \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2018
Een splinternieuwe machine die op een volledig nieuwe manier de grond bewerkt – je ziet het niet zo vaak. De Lice 300 van Farmstore ís zo’n machine. Zware hardox-sterwielen met vervaarlijke tanden vermengen de bovenste 15 cm van de grond. Als je tenm ...
help
Youngtimer: Ford 8830 Powershift, lange neus \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2018
De Ford 8830 zag begin jaren negentig het levenslicht. Intussen is de in Antwerpen gebouwde reus, uitgegroeid tot een icoon. Eentje met een hele lange neus.
help
Massey Ferguson TH7038 : Snellader \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2018
Wie verreiker hoort, denkt aan Manitou, JCB of Merlo. Maar ook Massey Ferguson levert er vijf. De fabrikant bouwt ze niet zelf, maar laat dat over aan Bobcat. Zoals de grote TH7038 bijvoorbeeld.
help
Onkruid voegt zich \ Tuin en park techniek [Artikel]
Beunk, H.. \ Zevenbergen, G. \ 2018
Om te kiemen heeft onkruid vocht en voeding nodig. Een vuile voeg biedt dat volop. Wil je dus zonder glyfosaat (Roundup) het onkruid bestrijden, dan moeten de voegen verdwijnen. Beton is daarvoor het meest geschikt, maar er zijn ook alternatieven.
help
Super voor snoeiafval : tS GS Puma 35D \ Tuin en park techniek [Artikel]
Vlaanderen, C. \ Zevenbergen, G. \ 2018
De GS Puma 35D van het Duitse TS Industrie is geliefd bij hoveniers en gemeenten voor het versnipperen van fijn en warrig snoeiafval. De invoerband maakt het werk eenvoudig en veilig. Wel zijn sommige gebruikers kritisch over de kwetsbaarheid en de p ...
help
Wat bracht 2017? \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2018
Een nieuw jaar is aangebroken. Nog één keer blikken we terug op 2017. Een jaar van een opmerkelijke overname en autonome machines.
help
Massey Ferguson TH7038 reikt ver \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2018
Wie verreiker hoort, denkt aan Ma nitou, JCB of Merlo. Maar ook Massey Ferguson levert er vijf. De fabrikant bouwt ze niet zelf, maar laat dat over aan Bobcat. Zoals de grote TH7038 bijvoorbeeld. Een fikse ver ­reiker waar­mee je sn el en makkelijk d ...
help
Hybride melkrobot : lely A5 sluit sneller aan \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2018
Pneumatiek en elektriciteit zorgen ervoor dat de nieuwe Lely Astronaut A5 koeien 70 procent sneller aansluit dan zijn voorganger. Maar reken jezelf niet rijk. Het wil niet zeggen dat de melkrobot veel meer capaciteit heeft.
help
Robocrop : veel tests, weinig te koop \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2018
Robots. Veel landbouwmachinefabrikanten maar ook net startende bedrijven van buiten de landbouw werken eraan. Tests zijn in volle gang. Met grote en kleine trekkers. Maar veel autonome machines zijn er nog niet te koop.
help
Een spin in de stal : spider verstrekt krachtvoer \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2018
Een krachtvoercomputer die met elke vorm van koeherkenning overweg kan. Hanskamp, bekend van onder meer de PipeFeeder, heeft de Spider ontwikkeld. En die kan dat.
help
Net niet traploos : new Holland T6.145 Dynamic Command \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2018
New Holland rust momenteel vier trekkers uit de T6-serie uit met de Dynamic Command-transmissie. Een versnellingsbak met een dubbele koppeling. Dat maakt snel en bijna traploos schakelen mogelijk.
help
Corné Kempenaar, onderzoeker precisielandbouw : Er blijft geld liggen \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2018
Akkerbouwers die geen gebruikmaken van precisielandbouw laten geld liggen. En dat ligt niet alleen aan hen, zegt WUR-onderzoeker en precisielandbouwspecialist Corné Kempenaar.
help
Ritsen: Zip Drill \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2018
Door mais, koolzaad of suikerbieten meteen in een graszode of in groenbemester te zaaien, blijft organische stof behouden en zijn minder herbiciden nodig. Met de nieuwe Zip Drill moet dat kunnen.
help
Nieuw maar vertrouwd : Ritje met Claas Scorpion 741 \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2018
Claas laat zijn nieuwe verreikers niet meer door Kramer bouwen, maar door Liebherr. Toch komen de nieuwe Scorpions vertrouwd over.
help
Vakantiewerk : New Holland T9.565 AutoCommand \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Zevenbergen, G. \ 2018
In alle opzichten is de New Holland T9.565 AutoCommand waarmee LandbouwMechanisatie dit jaar op Zomertour ging, een buitenbeentje in trekkerland. Hij is bijna 4 meter hoog en heeft een gewicht van ruim 20 ton. Hij is voorzien van een continu variabel ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.