Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 343

 • help
 • uw selectie
 • export
  U kunt maximaal 250 titels exporteren. Verfijn uw zoekactie..
 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Collectie=ARTIKOK
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Luxe borstelen met Kramer WeedEater \ Tuin en park techniek [Artikel]
Medema, P. \ 2011
Werkvoorzieningschap MTB uit Maastricht zoekt naar een comfortabele onkruidborstelmachine die ook voor ander werk is in te zetten. MTB probeerde een Kramer minishovel met borstelarm. Het prototype werkte prima. Wel is het wennen aan het lange bereik ...
help
Circa 1,5 keer sneller met Trilo op vrachtwagen \ Tuin en park techniek [Artikel]
Medema, P. \ 2011
Bron Groenvoorziening heeft een snelle zuigmachine laten maken. Op een Iveco 4x4 vrachtwagen is een Trilo SC 2500 gebouwd. Hiermee kan het bedrijf snel de vele ondergrondse afvalbakken leegzuigen en in de herfst het blad opruimen.
help
Compacte onkruidverhitter werkt vriendelijk \ Tuin en park techniek [Artikel]
Medema, P. \ 2011
Weed Control heeft de Ecoflame Combi in compactformaat gemaakt. Hiermee kun je ook onkruid op moeilijke plaatsen veilig met hete lucht bestrijden. De bak kun je draaien voor hoeken en kanten.
help
Forse laagzwaartepunt zitmaaier voor hellingen \ Tuin en park techniek [Artikel]
Medema, P. \ 2011
Beschrijving van de SG280A van Shibaura, een forse zitmaaier voor steile hellingen. Qua formaat zit hij tussen een zitmaaier en laagzwaartepunttrekker in.
help
Moderne Farmall: licht, klein met ruime cabine \ Tuin en park techniek [Artikel]
Medema, P. \ 2011
Met de typeaanduiding Farmall grijpt Case IH terug naar een roemrijk verleden. De moderne Farmall is een eenvoudige trekker met ruime, luxe cabine; elektronica ontbreekt. Hij is licht, klein, wendbaar en betaalbaar.
help
Demopark Eisenach vriendelijker \ Tuin en park techniek [Artikel]
Medema, P. \ 2011
Van 26 tot en met 28 juni is er weer de Demopark op het vliegveld Eisenach-Kindel in het midden van Duitsland. Op deze openluchtbeurs kun je alle nieuwe machines voor tuin-, park-, sportveld- en landschapsonderhoud zowel bewonderen als proberen. De i ...
help
Rondje Duitsland \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Hoenderken, J. \ Medema, P. \ 2011
Op bijna elk boerenerf is wel Duits ijzer te vinden. Is het niet van Amazone, Grimme, Lemken of Rabe, dan wel van een trekker van Deutz, John Deere of Fendt. Maar waar komt dat allemaal vandaan? Wie weleens over de kilometerslange Duitse Autobahn rij ...
help
Dit is Nieuw-Zeeland : carrousel in een schuurtje \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Medema, P. \ 2011
Nieuw-Zeeland, het land voor de echte melkveehouder. Koeien grazen er het hele jaar door buiten. Je ziet er bijna geen stallen, alleen een carrouselmelkstal in een klein schuurtje of een visgraat onder een dakje.
help
Philip Locke, directeur Milfos: 'Melkrobot is te duur' : Nieuw-Zeeland \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Medema, P. \ 2011
Milfos is de grootste leverancier van melkmachines in Nieuw-Zeeland. In melkrobots gelooft directeur Philip Locke niet: ‘Te duur.’
help
Relaxen in Herd Home : kunststof dak boven mestput : Nieuw-Zeeland \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Medema, P. \ 2011
De Herd Home, met een kunststof, lichtdoorlatend dak, van Henk Weijers is een opvallende verschijning in het Nieuw-Zeelandse landschap. De Herd Home is eigenlijk niet meer dan een kasconstructie op houten palen. Het dak, gemaakt van dik plastic, laat ...
help
Snel grashoogte meten : Nieuw-Zeeland \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Medema, P. \ 2011
In Nieuw-Zeeland eet een kudde koeien in een halve of hele dag een weiland kaal. Maar hoeveel gras hebben ze dan op? Met de C-Dax Pasture Meter weet je het precies.
help
290 koeien met vier melkrobots en weidegang : Nieuw-Zeeland \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Medema, P. \ 2011
Wim en Janet Overgaauw melken in Nieuw-Zeeland zo’n 290 koeien met vier melkrobots. De koeien gaan elke 8 uur naar een ander perceeltje van 1,5 hectare. Voor vers gras, krachtvoer en water moeten de koeien via de melkrobots. Selectiepoorten bepalen o ...
help
Ag in Action : Europees spul voert boventoon : Nieuw-Zeeland \ Veehouderij Techniek [Artikel]
Medema, P. \ 2011
Op de werktuigendemonstratiedagen Ag in Action leek het hele arsenaal voederwinningsmachines van Nieuw-Zeeland te draaien. Dit zijn overigens vooral Europese machines.
help
Op naar Sima 2011 : innovaties voor het voetlicht \ Landbouwmechanisatie : vakblad voor akkerbouwers, veehouders en loonwerkers [Artikel]
Medema, P. \ 2011
Tijdens de derde week van februari is er weer de Sima in Parijs. Deze tweejaarlijkse internationale vakbeurs wedijvert met de Agritechnica om de grootste landbouwmechanisatiebeurs. Je kunt er dagenlang struinen tussen de trekkers en werktuigen. Een j ...
help
Demo-Dagen 2011 : proberen en ontmoeten \ Tuin en park techniek [Artikel]
Medema, P. \ 2011
Papendal is van 13 tot en met 15 september weer het centrum van tuin- en parkmachines. Je kunt hier alle nieuwe machines van de afgelopen twee jaar bewonderen en proberen. Ook is het een plek van ontmoeten met uitleg van de deskundige fabrikanten en ...
help
Meer grip met Attila AV98X \ Tuin en park techniek [Artikel]
Medema, P. \ 2011
Presentatie en technische gegevens van de Attila AV98X
help
Demopark imponeert \ Tuin en park techniek [Artikel]
Medema, P. \ 2011
Op voorhand leek de Demopark in Eisenach imposant te worden en dat werd de beurs ook. Er kwamen maar liefst 36.000 bezoekers naar de 408 standhouders die op 25 hectare hun nieuwste machines presenteerden. Hierbij voerden gemakkelijkere bediening via ...
help
Stille handblazer met power \ Tuin en park techniek [Artikel]
Medema, P. \ 2011
Het straatbeeld gaat veranderen: lawaai en uitstoot van tweetakts maken plaats voor stille accumachines, weet fabrikant Pellenc. In het Zuid-Franse Aix-en-Provence demonstreerde Pellenc de nieuwste aanwinst: de Airion bladblazer. Deze handgedragen bl ...
help
Alkè XT : topper onder elektrische bedrijfswagens \ Tuin en park techniek [Artikel]
Medema, P. \ 2011
Qua rijsnelheid, laadvermogen, trekkracht en actieradius worden de elektrisch aangedreven bedrijfswagens steeds beter. Het nieuwe topmodel is de Alkè XT. Deze krachtpatser heeft een actieradius van maximaal 200 km en een laadvermogen van 1.000 kg.
help
Orec SP1000 gazonmaaier voor steile hellingen \ Tuin en park techniek [Artikel]
Medema, P. \ 2011
Technische gegevens over de Orec SP1000 gazon maaier voor steile hellingen.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.