Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 2059

 • help
 • uw selectie
 • export
  U kunt maximaal 250 titels exporteren. Verfijn uw zoekactie..
 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Collectie=ARTIKOK
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Produktion unterm Doppelschirm \ Der Gartenbau = L' Horticulture [Artikel]
Springer, P. \ 2012
Energiebesparende maatregelen zijn niet meer weg te denken in het bedrijf van Anthurium telers Gerhard en Peter Opschroef in Straelen aan de Nederrijn in Duitsland.
help
Nachhaltigkeit - kein Schlagwort, sondern ein Erfordernis der Zeit \ Der Gartenbau = L' Horticulture [Artikel]
Killinger, R. \ 2012
Turfvrije bloemenaarde is ook in de professionele bloemen- en potplanten teelt een vereiste. De consument stelt hogere eisen aan duurzame producten, dit geldt ook voor tuinbouwproducten.
help
Sie liebt Christrosen über alles - und wird kaum beachtet \ Der Gartenbau = L' Horticulture [Artikel]
Mégroz, A. \ 2012
Een aantal Helleborusplanten wordt aangetast door een specifieke rozenbladwesp, Monophadnus latus (M. longicornis). Deze laten zich doorgaans weinig zien. Zodra ze hun eitjes hebben gelegd op deze Helloborusplanten is de schade goed waarneembaar. Maa ...
help
Energieeffizienz: Einsparpotenziale sind längst nicht ausgeschöpft \ Der Gartenbau = L' Horticulture [Artikel]
Ludewig, R. \ 2012
In de afgelopen jaren is bij de bedrijfsleiders van grote commerciële kassen het bewustzijn voor de energie-efficiëntie enorm gestegen. Hier valt dan ook enorm veel winst op dit gebied te behalen.
help
Botrytis vermeiden \ Der Gartenbau = L' Horticulture [Artikel]
Springer, P. \ 2012
Botrytis cinerea steekt vooral in wintertijd de kop op in de kassen. Diverse maatregelen kunnen deze schimmelplaag effectief bestrijden.
help
Botrytis in Cyclamen: Wie hilfreich sind Pflanzenstärkungsmittel? \ Der Gartenbau = L' Horticulture [Artikel]
Tiede-Arlt, P. \ Ruisinger, M. \ 2012
Gecombineerde preventieve plaagbestrijding tegen Botrytis wordt effectief toegepast bij Cyclamen. Dit gebeurt op het proefstation voor de Bloemisterij in Straelen in Duitsland waar dit onderzoek plaatsvond.
help
PlantEye - die Verfeinerung des grünen Daumens \ Der Gartenbau = L' Horticulture [Artikel]
Peters, s. \ 2012
PlantEye is een plantenscanner die de groei van het gewas in de kassen vastlegt. Het apparaat wordt eenvoudig op het gietsysteem gemonteerd. Dit ingenieuze systeem van de Firma Phenospex uit Aken heeft in Duitsland de innovatieprijs in de tuinbouw 20 ...
help
Renaissance für Omas Wachsblume \ Der Gartenbau = L' Horticulture [Artikel]
Orlamünde, W. \ 2012
De opleving van de Hoya, met name in Duitsland, maakt het noodzakelijk de klant te informeren hoe deze plant en haar vele varieteiten verzorgd moet worden.
help
Poinsettien im Fokus: Kultur- und Sortentipps aus Hannover-Ahlem \ Der Gartenbau = L' Horticulture [Artikel]
Haske, A. \ Houska, P. \ 2012
In dit artikel wordt een terugblik geworpen op de Poinsettia proeven van de afgelopen periode en een blik op de nieuwe soorten op de afgelopen twee Poinsettia seminars van het onderzoeksinstituut LVG Hannover-Ahlem in Duitsland.
help
Oben und unten: der Bibliotheksgarten der Universität Warschau \ Der Gartenbau = L' Horticulture [Artikel]
Oschek, W. \ 2012
De universiteit van Warschau in Polen heeft niet alleen de grootste universiteits bibliotheek van Polen, ook de groene architectuur van de universiteit is bijzonder. De tuinen van de universitetisbibliotheek werden ontworpen door Irena Bajerska en tu ...
help
Holzauge, sei wachsam - Tropenholz in der Diskussion \ Der Gartenbau = L' Horticulture [Artikel]
Vorwerk, M. \ 2011
Hoe gaan wij met natuurlijke hulpbronnen om? Welke prijs en welke risico accepteert de markt voor bepaalde producten? Dat is de essentiële vraag waar het om gaat, nadat bij grote natuurrampen en catastrophes de eerste verontwaardiging en ontzetting i ...
help
Polen - dynamische Entwicklung in der Baumschulproduction \ Der Gartenbau = L' Horticulture [Artikel]
Oschek, W. \ 2011
In Polen hebben zich sinds de omwenteling in 1989 grote politieke, maatschappelijke en economische veranderingen voltrokken. In relatief korte tijd lukte het dit land om tot een van de meest dynamische economieën in Europa op te klimmen. Ook de boomk ...
help
Regenwasser - statt Grundwassernutzung in Topfpflanzenkulturen \ Der Gartenbau = L' Horticulture [Artikel]
Ehlert, U. \ Prakesch, S. \ Kaiser, M. \ Ruck, C. \ König, K.W. \ Wilhelm, M. \ 2011
Bij de teelt van potplanten is het gebruik van regenwater beter voor de planten. Grondwater bevat teveel kalk en is daarom voor de teelt minder geschikt. Bij kweker Engels in Pulheim-Sinnersdorf, 15 km ten zuiden van Düsseldorf brengen ze dit in de p ...
help
Eindrückliche Naturschutzgebiete in den Regenwäldern Borneos \ Der Gartenbau = L' Horticulture [Artikel]
Catrina, W. \ 2011
De bedreigde regenwouden in Borneo (Maleisië) trekken niet alleen veel toeristen maar ook vele botanische onderzoekers. In de natuurreservaten wordt de bedreigde flora beschermd en wordt wetenschappelijk onderzoek verricht.
help
Wärmeenergie aus dem Gewächshaus \ Der Gartenbau = L' Horticulture [Artikel]
Hörr, S. \ 2011
Ingenieurs van de Technische Universiteit Berlijn hebben een een plantenverwarming ontwikkeld die onafhankelijk van het seizoen warmte opwekt. Het systeem functioneert niet alleen met planten maar overal waar waterdamp ontstaat.
help
Gigantische Glashausflächen mit integrierter Photovoltaikanlage \ Der Gartenbau = L' Horticulture [Artikel]
Sigg, C-R. \ 2011
Het tot op heden grootste project van de kassenbouwfirma Rabensteiner werd in Zuid-Tirol (It.) gerealiseerd bij het kweekplantenbedrijf Gruppo Padana. De hoogst innovatieve en energie-efficiënte nieuwbouw van de kassen die uitgerust zijn met in de da ...
help
Fachgerechte Baumsanierung \ Der Gartenbau = L' Horticulture [Artikel]
Reidel, P. \ 2011
Complexe saneringen en renovaties aan bijzondere bomen. Hierbij komt veel expertise en vakmanschap kijken. Ook aandacht voor specialistische apparatuur.
help
Der High Line Park in New York: längste Dachbegrünung der Welt \ Der Gartenbau = L' Horticulture [Artikel]
Appl, R. \ 2011
In juni 2009 kreeg het New Yorkse Central Park zware concurrentie van het High Line Park. Het terrein waar eens goederentreinen reden wordt nu door de New Yorkers benut om te wandelen, in de zon te zitten en te genieten van het uitzicht op het Empire ...
help
Verschiedene Raubmilbenarten im Test gegen Thrips an Capsicum \ Der Gartenbau = L' Horticulture [Artikel]
Ruisinger, M. \ 2011
help
Giftpflanzen - Vorsicht ja, aber bitte keine Hysterie \ Der Gartenbau = L' Horticulture [Artikel]
Verstl, A. \ Glöckler, E. \ 2011
Hoe giftig en gevaarlijk zijn planten daadwerkelijk en hoe gaat men daarmee om, met verantwoordelijkheidsbesef maar zonder hysterisch te worden? Bevat een tabel met planten uit tuin, kinderspeelplaats en kamerplanten die voor kinderen gevaar kunnen o ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.