Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 4 / 4

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Collectie=BIOK
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Bioboeren zoeken mee naar nieuwe aardappel \ Kennis online : Wageningen UR-onderzoek voor LNV [Artikel]
Lammerts van Bueren, E. \ 2012
Het wil niet vlotten met de biologische aardappelteelt in Nederland. Het areaal is de afgelopen jaren gekrompen, vooral omdat bioboeren zich laten ontmoedigen door phytophthora. Samen met onderzoekers en telers van biologische aardappelen zijn verede ...
help
Samenwerking vergroot innovatiekracht \ Kennis online : Wageningen UR-onderzoek voor LNV [Artikel]
Wijnands, F. \ 2011
Van de biologische boeren in Nederland draait tachtig procent regelmatig mee in onderzoek of neemt deel aan werkgroepen waarin kennis wordt uitgewisseld. Door de samenwerking benut kennisnetwerk Bioconnect de innovatiekracht van ondernemers.
help
Fijnstof te lijf met koolzaadolie \ Kennis online : Wageningen UR-onderzoek voor LNV [Artikel]
Ogink, N. \ 2010
Wageningen UR Livestock Research onderzoekt een reeks aan maatregelen die de uitstoot van fijnstof bij pluimveebedrijven kunnen verminderen. Iedere dag wat koolzaadolie vernevelen is tot nu toe het meest hoopgevend, met als bijkomend voordeel dat het ...
help
Schonere kip dankzij fagen \ Kennis online : Wageningen UR-onderzoek voor LNV [Artikel]
Bergen, M. van \ 2009
Antibiotica zijn door de toename van resistenties geen wondermiddel meer. Omdat er alternatieven moeten komen voor de bestrijding van schadelijke bacteriën, doet het Centraal Veterinair Instituut (CVI) onderzoek naar een, in de westerse wereld, in de ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.