Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 6 / 6

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Collectie=BIOK
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Het YOUNG BULL systeem : veeverbetering gebaseerd op jonge stieren [Presentatie]
Bichard, M. \ [ca. 2010]
Presentatie over de toepassing van het young bull systeem bij Guernsey koeien: veeverbetering op basis van jonge stieren.
help
Welk type koe voor welk bedrijf? [Presentatie]
Haas, Y. de \ Hoorneman, N. \ Smolders, G. \ Veerkamp, R. \ Nauta, W. \ [ca. 2010]
Powerpointpresentatie over onderzoek naar de prestatie van verschillende melkveerassen op biologische bedrijven. Er is gekeken naar melkproductie, vruchtbaarheid en uiergezondheid.
help
4de themadag: eigen stier er bij, waarom dat nou? : 3 december 2009 te Dronten [Congresverslag]
Nauta, W. \ 2009
Op 3 december werd de 4de themadag van het Netwerk Stier bijde Koe georganiseerd op de Warmonderhof in Dronten. Op deze dag, waar totaal 45 veehouders, studenten en andere geïnteresseerden naar toe kwamen, werd van verschillende kanten belicht waarom ...
help
Food & Fun op de boerderij : consumentenpercepties - hoe beleven consumenten multifunctionele 'biologische' landbouw [Boek]
Jong, D. de \ Kamstra, J.H. \ Roest, A. \ Winter, M. de \ 2009
Multifunctionele landbouw is een begrip wat de consument niet zal begrijpen. Het omvat veel verschillende functies zoals kinderopvang, streekproducten, educatie, recreatie en natuurbeheer. In deze studie staat de beleving van consumenten over multifu ...
help
Biologische koeien diverser van ras \ Ekoland : vakblad voor biologische landbouwmethoden, verwerking, afzet en natuurvoeding [Artikel]
Smolders, G. \ Wagenaar, J.P. \ 2008
Voor verschillende onderzoeksprojecten zijn van 105 biologische melkveebedrijven de Identificatie- en Registratiegegevens van de laatste zes jaar door de veehouders beschikbaar gesteld. Daar zijn ook de rasgegevens van de dieren bij. Op meerdere fron ...
help
Het graasgedrag van de landgeit in Nederland : een verkenning [Boek]
Vries, A. de \ Eekeren, N. van \ 2007
Weidegang of het grazen door geiten op een biologisch bedrijf is niet altijd even gemakkelijk gebleken. Uit een eerder onderzoek van het Louis Bolk is al naar voren gekomen dat bij het al dan niet laten slagen van het grazen diverse factoren een rol ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.