Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen
Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.
Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.
Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.
Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden. De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond. Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.
Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.
Begeleidende brief aan de Tweede Kamer bij het rapport van Bureau Bartels aan met de resultaten van de evaluatie van de subsidieregeling Stichting Zeldzame Huisdierrassen.
In de nieuwe stal uit 2012 melken drie melkrobots de ruim 200-koppige melkveestapel van Tom en Piet Geene in Wanroij . Het bedrijf is ingericht op makkelij k werken, daar past ook het mrij-ras bij . ‘De mrij kan wel tegen een stootje ’, stelt Tom.
Nu de Nederlandse Bonte geit ras van het jaar is, is het een goede gelegenheid om eens in gesprek te gaan met de heer Linstra. Hij heeft een grote invloed gehad bij het tot stand komen van de stamboekregistratie van de Nederlandse bonte geit in Groni ...
ZeldzaamLEKKER-gesprekken voeren we dit jaar – hoe kan het ook anders – aan de keukentafel. Op zoek naar het verhaal achter het verhaal, bezoeken wij dit jaar houders en hoeders van het cultureel erfgoed. Fokkers en vermeerderaars van oer-Hollandse l ...
De Stabij is een van de negen oorspronkelijke Nederlandse hondenrassen die een belangrijke rol vervullen in het Fairfok-programma van de Raad van Beheer voor de Kynologie. De SZH ondersteunt dat programma door de rasverenigingen van kennis en advies ...
De heidekoe verdween halverwege de vorige eeuw uit het Nederlandse landschap. Het ras was hier uitgestorven. In Denemarken was van dit veeslag nog wel een aantal dieren te vinden. In 2007 werden heidekoeien door de bioloog van Het Geldersch Landschap ...
Het Markiesje is een van de negen oorspronkelijke Nederlandse hondenrassen. Het vervult een belangrijke rol in het Fairfok-programma. De SZH ondersteunt dat programma door de rasverenigingen van kennis en advies te voorzien.
De Bonte geit wordt sinds een jaar of vijf als zeldzaam bestempeld door de Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH). En dit jaar, 2016, heeft de SZH de Bonte geit zelfs tot ‘Zeldzaam ras van het jaar’ verkozen. Geitenhouderij sprak hierover met een aa ...
In het laatste boekjaar stond mrij-stier Marcello voor het tweede jaar op rij bovenaan in de inseminatiestatistieken. De stier dankt zijn populariteit niet alleen aan goede bevruchtingscijfers. Achter Marcello zit een oer-Hollandse, bewezen koefamilie.
In 1995 publiceerde ze al het naslagwerk ‘Runderrassen van de wereld’. Maar de ontwikkeling van koeienrassen bleef Marleen Felius boeien. Onlangs promoveerde ze erop. ‘Fokkerij zoals we die nu kennen, heeft nog helemaal niet zulke oude papieren.’
Op 11 juni aanstaande vindt het tweejaarlijkse event de Dag van het Schaap plaats, in Ermelo. De organisatie hoopt hier tientallen rassen samen te brengen voor een groot publiek. Dat vergt nogal wat; de regelgeving voor met name de diergezondheid maa ...
Het gasconneras is een van de drie zogenoemde rustieke rassen in Frankrijk. De selectie van het robuuste en resistente ras is dikwijls een voorbeeld geweest voor andere Franse vleesrassen.
In 1995 publiceerde ze al het naslagwerk ‘Runderrassen van de wereld’. Maar de ontwikkeling van koeienrassen bleef Marleen Felius boeien. Onlangs promoveerde ze erop. ‘Fokkerij zoals we die nu kennen, heeft nog helemaal niet zulke oude papieren.
Jan van Burgsteden uit Eesveen, wie kent hem niet? Al 45 jaar is hij inspecteur en keurmeester bij de NOG. Bijna twintig jaar geleden alweer is hij geridderd voor de vele verdiensten die hij verrichte ten behoeve van de geitenfokkerij in Nederland. I ...
Hoe zag de ontwikkeling van de geit in Nederland er op basis van schilderijen door de eeuwen heen uit? René Zanderink toont ons een ontwikkelingsgeschiedenis op basis van de interpretatie van de schilders van de geit.
Op zaterdag 11 juni hebben de fokkers van Bonte, Nubische en Boergeiten hun dieren meegenomen naar de Dag van het Schaap om deel te nemen aan de geitenkeuring aldaar. Niet alleen om het ras en de geitenfokkerij in het algemeen te promoten op deze pra ...
Al tien jaar probeert hij zwarte Toggenburgers te fokken, maar alleen de laatste twee jaar krijgt hij daar zoveel reacties op. Zowel positieve als negatieve. Jan Westra wordt er niet anders van. “Ik vind dat zwarte echt mooi.”
Sober en sterk zorgen voor gezonde basis : fokkersportret \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Prins, R. \ 2015
Van de achterhoede naar volop belangstelling. Melkveehouder en fokker Wim van Eek verdient een goede boterham met de kwaliteit van het MRIJ-ras. Dit artikel geeft meer informatie.
Dit leerboek vertelt u alles wat u moet weten over hoenders. Het handboek bevat hoofdstukken over o.a. rassen, huisvesting, voeding, diergezondheid en welzijn, fokken, opfok, en verzorging.
Aan het begin van het nieuwe jaar wordt teruggekeken naar 2014. Want dat is de basis waarop wordt verder gbouwd. In dit nummer van Zeldzaam Huisdier aandacht voor enkele opvallende gebeurtenissen en activiteiten van het afgelopen jaar.
To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.
For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.
U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.