Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 13 / 13

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Collectie=CGN
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Verschillen in moederzorggedrag tussen schapenrassen \ Zeldzaam huisdier [Artikel]
Schubert, M. \ 1990
Bij waarnemingen van het moederzorggedrag werden behoorlijke verschillen tussen zes Europese schapenrassen vastgesteld.
help
Zeldzame schapenrassen in de DDR \ Zeldzaam huisdier [Artikel]
Schubert, M. \ 1988
Beschrijving van de zeldzame schapenrassen in de Duitse Democratische Republiek (DDR).
help
Mensen met oude huisdierrassen in een openluchtmuseum \ Zeldzaam huisdier [Artikel]
Westenbrink, F. \ 1988
Het houden van Drentse Heideschapen en Schoonebeekers.
help
Het witte alpenschaap en het Wallische zwartkopschaap : verschil in gedrag tussen een cultuurras en een landras. \ Zeldzaam huisdier [Artikel]
Wierenga, H.K. \ 1987
Een vergelijking van twee zwitserse schapenrassen.
help
Het Mergellandschaap in het Mergellandschap \ Zeldzaam huisdier [Artikel]
Hillegers, H.P.M. \ 1986
Beschrijving van de fokkerij van het Mergellandschaap in natuurgebieden.
help
De fokkerij van Groninger paarden, Lakenvelder runderen en zwartblesschapen in 1983 \ Zeldzaam huisdier [Artikel]
Helden, W. van \ 1984
Verslag over 1983 van de vereniging "Het Groninger Paard", de "Fokkersclub voor Lakenvelders" en de Fokkersclub voor Zwartblesschapen.
help
Blauwe texelaars; bestaande kleurvariant of kruisingsproduct? \ Zeldzaam huisdier [Artikel]
Dieters, L.A. \ 1983
Is de blauwe texelaar nu echt een kleurvariant binnen het texelse schaperas of is het een nieuwe creatie van een enkele fokker?
help
Genetische afstand tussen zeldzame schapenrassen \ Zeldzaam huisdier [Artikel]
Buis, R.C. \ 1982
Het doel van dit onderzoek was allereerst, na te gaan of de relaties die vermoedelijk tussen de verschillende rassen aanwezig zullen zijn, via het bloedgroepenpatroon kunnen worden teruggevonden. Ten tweede lag er de vraag, of er tussen sommige rasse ...
help
Het Mergellandschaap en zijn milieu \ Zeldzaam huisdier [Artikel]
Hillegers, H.P.M. \ 1981
Het fokken van Mergellandschapen in het Zuid-limburgs landschap. In dit artikel wordt alleen ingegaan op droge, schrale en onbemeste graslanden.
help
De Barbados Blackbelly \ Zeldzaam huisdier [Artikel]
Bottema, S. \ 1981
Herkomst van de Barbados Blackbelly.
help
Schoonebekers via Norg naar Friesland en hun relatie tot de zwartbles \ Zeldzaam huisdier [Artikel]
Helden, W. van \ 1978
Schoonebeker-lammeren langs Norgermarkt op doorreis naar Friese weidegronden.
help
Blauwe schapen in Nederland \ Zeldzaam huisdier [Artikel]
Hoogschagen, P. \ 1978
Het fokken van blauwe schapen nader bekeken. Wat is het praktisch aspekt van blauwe schapen? Hoe is het aantal blauwe schapen te verhogen?
help
Drentse heideschapen \ Zeldzaam huisdier [Artikel]
Bottema, S. \ 1977
Om de samenstelling van de Drentse kudden in 1977 te bekijken en eventueel dieren met eigenschappen van het originele kleine gehoornde Drentse heideschaap op de sporen, werd een tocht langs een aantal Drentse kuddes gemaakt.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.