Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 4 / 4

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Collectie=CGN
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Deel 20 : De boer en zijn vee: het paard \ Geschiedenis van het boerenleven in Nederland [Hoofdstuk uit boek]
Strikwerda, R. \ 2007
Groninger paarden, Friese paarden, Gelderse paarden, Zeeuwse paarden: elke regio fokte zijn eigen ras, afgestemd op de wensen van het gebied. Beviel het, dan profiteerde de rest van het land mee. Leger en landbouw bepaalden de fokkerijrichtingen. Het ...
help
Deel 22 : De boer en zijn vee: de kip \ Geschiedenis van het boerenleven in Nederland [Hoofdstuk uit boek]
Strikwerda, R. \ 2007
Voor geen dier was de verandering op het boerenerf zo groot dan voor de kip. Vroeger liep ze vrij rond over het erf, kreeg eren handje vol voer van de boerin, 's avonds gingen ze op stok. Van die vrijheid bleef weinig over: het erf werd ingeruild voo ...
help
Deel 28: De boer en zijn vee : het varken \ Geschiedenis van het boerenleven in Nederland [Hoofdstuk uit boek]
Strikwerda, R. \ 2007
Varkens zijn opmerkelijke beesten. Nieuwsgierig en een beeetje eigenwijs. Ze liepen vrij rond te scharrelen. In de loop der tijden kreeg het varken een ander aanzien, uitmondend in de huidige intensieve sector met zijn grote stallen. Waar is de roman ...
help
Deel 2: De boer en zijn vee: de koe \ Geschiedenis van het boerenleven in Nederland [Hoofdstuk uit boek]
Strukwerda, R. \ 2006
Met aandacht voor o.a.: de runderpest (1865), oprichting van het Rundveestamboek (1874), Durhams uit de Wilhelminapolder, toonaangevende fokstieren (Artis, Adema 197), de kunstmatige insiminatie (ontwikkeld door Siebenga), de verhoogde melkproductie ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.