Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 14 / 14

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Collectie=CGN
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Zeldzame koeien [Video]
2018
De lakenvelder, de Fries-Hollandse koe en de blaarkop: dit zijn zeldzame rundveerassen in Nederland. In totaal gaat het om zo'n 9200 oerkoeien, 0,25 procent van alle Nederlandse koeien. Hun status is bedreigd of zelfs kritiek, maar door de nieuwe fos ...
help
Ontwikkeling varkenshouderij met focus op dierenwelzijn - Dierenwelzijn in beeld [Video]
2016
De geschiedenis van het varken gaat terug naar de eerste boeren die wilde zwijnen gingen houden. Ongeveer 6.000 jaar vóór Christus zouden in Iran en Irak de eerste varkens uit zwijnen zijn gedomesticeerd. De eerste landbouwers met tamme varkens vesti ...
help
Ontwikkeling pluimveehouderij met focus op dierenwelzijn - Dierenwelzijn in beeld [Video]
2016
De hedendaagse kip is ontstaan uit vier wilde rassen. Het Bankivahoen uit Zuid-Oost Azie is hiervan de belangrijkste. Vanaf 1.500 vóór Christus verspreidde het hoen zich door heel Zuid-Oost Azië, China en Japan. In Noordwest Europa is de kip vermoede ...
help
Biodiversity for food security and family farming [Video]
ILEIA Foundation \ 2014
“I believe that the answer to hunger is intensive agriculture. Intensive not in chemicals, capital and fossil fuels, but rather intensive in ecological processes and biodiversity. In care for the land and care for the people." In five minutes, farmer ...
help
DWDD University presents 'De Koe' door Robert Kranenborg - 13-12-2013 [Video]
Kranenborg, R. \ VARA \ 2013
Topkok Robert Kranenborg gaf op vrijdag 13 december 2013 op uitnodiging van De Wereld Draait Door college over: De Koe. Voor DWDD University bracht hij een culinaire ode aan de koe, van kop tot staart. Er zijn vier miljoen koeien in Nederland. Een oe ...
help
Televisieserie Fresco's Paradijs [Video]
Fresco, L. \ [2013]
In 2013 werd de 6-delige televiesieserie Fresco's Paradijs uitgezonden. In de serie neemt Louise Fresco de kijker mee naar allerlei plekken op de wereld waar op het gebied van landbouw en voedsel hoopvolle ontdekkingen gedaan worden.
help
Twa Frysk readbûnte kealtsjes yn Bakkefean [Video]
2013
Teade de Jong en Durk Durksz van de Stichting Roodbont Fries Vee laten in dit filmpje zien hoe ze zich inspannen om de populatie te laten groeien.
help
Het varken als landschapsontwikkelaar [Video]
Wageningen UR \ 2010
Het varken kan een goede bijdrage leveren aan het onderhoud van natuurgebieden. Enkele varkenshouders uit het netwerk "het varken als landschapsontwikkelaar" hebben hun varkens inmiddels ingezet als natuurbeheerders. Video van AgriLife.tv.
help
Lakenvelders in stal [Video]
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid \ [ca. 2010]
Opname van Lakenvelder koeien die op stal staan als onderdeel van "natuurbeelden", een beeld en geluid database met natuuropnames.
help
Natuurlijke luxe voor verbeterd Roodbont [Video]
[2009]
Toelichting bij het project: "Natuurlijke luxe voor verbeterd Roodbont". Het project is er op gericht in het fokprogramma van Verbeterd Roodbont koeien verbeteringen door te voeren die hun weerslag moeten krijgen op het welzijn van de koeien. Tevens ...
help
Het Gelders paard [Video]
[Gelderlander Paard Associatie] \ 2008
Introductie van het Gelders paard en van de diverse mogelijkheden van dit zeldzame Nederlandse ras
help
Planmatig kruisen melkvee [Video]
Wageningen UR \ [2007]
Video die voor het project 'Planmatig kruisen van melkvee' is gemaakt. Het doel van dit project wordt als volgt omschreven: We kruisen melkvee met verschillende rassen. Het succes dat wij in de praktijk ervaren willen we graag onderbouwen met data. D ...
help
Geitenboerderij de Groote Stroe : video [Video]
Video over de geitenboerderij de Groote Stro
help
Fries Roodbont Vee : de Ruterpolder [Video]
Natuurfilmers Luc Enting en André Janse (Enting & Partners) volgden ruim een half jaar het leven van drie inwoners van IJlst op hun tocht door het unieke polderlandschap. Het resultaat is een natuurdocumentaire over het agrarische natuurgebied de Rut ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.