Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 20 / 719

 • help
 • uw selectie
 • export
  U kunt maximaal 250 titels exporteren. Verfijn uw zoekactie..
 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Collectie=GKOK
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Doener ontwikkelde diervriendelijke stal \ De pluimveehouderij [Artikel]
Bijleveld, H. \ 2015
Hij noemt zich geen grootgroeier, houdt liever 100.000 dan 200.000 kippen. Wil graag een onderscheidend ei produceren voor een onderscheidende prijs. Dat eerste is gelukt, het tweede is nog de vraag.
help
'Bedrijfsleven en onderwijs winnen bij samenwerking' \ De pluimveehouderij [Artikel]
Bijleveld, H. \ 2014
Lector Gezonde Pluimveehouderij Ruud Zanders brengt studenten en bedrijfsleven in contact. "Ik ben ervan overtuigd dat het bedrijfsleven zit met vraagstukken die studenten prima kunnen oplossen."
help
Dunne marges, buffers opgesoupeerd \ De pluimveehouderij [Artikel]
Bijleveld, H. \ 2014
De marges in de legsector staan al zo’n twee jaar onder druk. De financiële problemen voor legpluimveebedrijven nemen toe. Structurele verbetering wordt niet snel verwacht.
help
Scherp vakmanschap \ De pluimveehouderij [Artikel]
Bijleveld, H. \ 2013
Het verbod op snavelbehandelen van leghennen is over vijf jaar een feit. Het voorkomen van pikkerij wordt dus nog belangrijker.
help
2018 zet zaak op scherp \ De pluimveehouderij [Artikel]
Bijleveld, H. \ 2013
Het verbod op snavelbehandeling in 2018 is in de pluimveesector met gemengde gevoelens ontvangen. Er is gerede twijfel over de haalbaarheid.
help
'Nederlandse eieren moeten een plusje hebben' \ De pluimveehouderij [Artikel]
Bijleveld, H. \ 2013
Om de afzet in Duitsland op peil te houden, moeten NL-eieren van onbesproken kwaliteit zijn en liefst iets extra's bieden, zo benadrukt legpluimveehouder en pluimveebestuurder Jan Willem Lagerweij. 'Duitse supers willen af van snavelbehandeling. Als ...
help
Houd je snavel \ De pluimveehouderij [Artikel]
Bijleveld, H. \ 2013
De pluimveesector heeft meer tijd nodig dan politiek en overheid geven om te komen tot een pluimveehouderij zonder ingrepen. De overheid zal terugkomen op het toegezegde uitstel tot 2021 op het verbod tot ingrepen. Naar verwachting zal dat verbod dri ...
help
Kwal schiet haan te hulp \ De pluimveehouderij [Artikel]
Bijleveld, H. \ 2013
Staatssecretaris Dijksma wil een proef toestaan met het inbouwen van een fluorescerend gen van een kwal om een eind te maken aan het doden van eendagshaantjes van legrassen.
help
Op een volière \ De pluimveehouderij [Artikel]
Bijleveld, H. \ 2012
Harold en Corinna Doeve richtten in 2011 één van hun drie stallen in als volièrestal, vrij uniek bij legouderdieren. Het eerste koppel presteerde prima.
help
'Voor elk wat wils: de sector maakt wat afnemers willen' \ De pluimveehouderij [Artikel]
Bijleveld, H. \ 2012
Het rapport Vleeskuikenproductiesystemen in Nederland biedt een overzicht en de kenmerken van de diverse vleeskuikenhouderijsystemen in Nederland. Afnemers kunnen nu beter kiezen welke kip ze willen.
help
Biowasser voorwaarde voor uitbreiding \ De pluimveehouderij [Artikel]
Bijleveld, H. \ 2012
Als fijnstofknelgeval moest vof Van Heerikhuize investeren in vermindering van de fijnstofuitstoot. De vof besloot tot een grotere investering dan noodzakelijk in combinatie met bedrijfsuitbreiding.
help
Geen kleinvolière, maar een gewone \ De pluimveehouderij [Artikel]
Bijleveld, H. \ 2012
Pluimveehouder Frank van der Vrande in Milheeze (N.-Br.) heeft de eerste stap van de omschakeling van kooi- naar alternatieve huisvesting gemaakt. In december 2011 nam hij een nieuwe tweeverdiepingenvolièrestal in gebruik.
help
Broederij met noviteiten \ De pluimveehouderij [Artikel]
Bijleveld, H. \ 2012
Om de kwaliteit, efficiëntie en traceerbaarheid te verbeteren besloot Broederij Ter Heerdt in Babberich een nieuwe broederij te bouwen. Op 25 juni 2012 worden de eerste broedeieren ingelegd.
help
Kippen kijken anders \ De pluimveehouderij [Artikel]
Bijleveld, H. \ 2012
De manier waarop kippen zien zou de wijze van stalverlichting moeten bepalen. Maar duits praktijkonderzoek zag geen duidelijke positieve effecten van 'kipvriendelijk licht'.
help
Ingreep in Ingrepenbesluit \ De pluimveehouderij [Artikel]
Bijleveld, H. \ 2012
De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen die een eind maakt aan de vrijstelling van het doen van ingrepen bij pluimvee. De sector reageert ontsteld.
help
Onduidelijk effect \ De pluimveehouderij [Artikel]
Bijleveld, H. \ 2012
HAS Den Bosch onderzocht de werking van een nieuwe methode van bloedluisbestrijding: Antipic met Raid-H of Fossil Shield 98.
help
Bio draait opperbest \ De pluimveehouderij [Artikel]
Bijleveld, H. \ 2012
Het biologische leg-pluimveebedrijf van Conrad en Nicky Corts in Havelte (Dr.)werd genomineerd als Agrarisch Ondernemer van het jaar 2012 vanwege puike prestaties en de duurzame bedrijfsopzet en bedrijfsvoering. En de bewuste, stevige stappen. "Onder ...
help
Met drie weken al op de derde etage \ De pluimveehouderij [Artikel]
Bijleveld, H. \ 2012
Legopfokker Geer Evers verving vorig jaar in twee stallen de opfokkooien door een volièreopfoksysteem van Specht. Omdat dit systeem volgens hem voordelen biedt.
help
AI-gevaar verminderen \ De pluimveehouderij [Artikel]
Bijleveld, H. \ 2012
Een NOP-werkgroep heeft zich gebogen over de veterinaire risico's van uitlopen. In een rapport staan de bevingingen en aanbevelingen om de risisco's te verminderen.
help
Dure spoed \ De pluimveehouderij [Artikel]
Bijleveld, H. \ 2012
Vaccinaties worden te vaak niet juist uitgevoerd, lees: te snel. De gewenste bescherming blijft dan uit.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.