Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 7 / 7

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Collectie=GKOK
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Er wordt gevochten wie bij u het gras mag maaien \ Greenkeeper : vakblad voor greenkeeping [Artikel]
Iersel, H. van \ 2000
Tot voor zo'n vijf jaar geleden was de markt voor golfbaanmachines overzichtelijk en duidelijk. In principe waren er drie aanbieders. Heybroek met Toro, Van der Lienden met Jacobsen en Pols met Ransomes. Maar met de groei van de golfbranche stijgen d ...
help
De Toro Sandpro van Havelte, goedkoop, snel en veelzijdig \ Greenkeeper : vakblad voor greenkeeping [Artikel]
Iersel, H. van \ 2000
Wanner is een machine goedkoop en wanneer is hij duur. Een bedrag van zo'n twintigduizend gulden is geen kattenpis, maar toch durf ik dat goedkoop te noemen. De Golfclub Havelte laat zien wat deze investering allemaal mogelijk maakt
help
"Ik zit gelukkig af en toe zelf ook nog op een maaier" \ Greenkeeper : vakblad voor greenkeeping [Artikel]
Iersel, H. van \ 2000
Casper Paulussen is de manager van het grootste team van greenkeepers in Nederland. Samen met zijn team van 14 greenkeepers heeft hij de ambitie om ooit nog eens een vierde negen aan te leggen. Dus bovenop de drie lussen van 9 holes en de 9 holes par ...
help
Greenkeepers gezocht \ Greenkeeper : vakblad voor greenkeeping [Artikel]
Iersel, H. van \ 2000
Vroeger waren beperkt de mogelijkheden voor een specifieke vakopleding voor greenkeepers. De laatste tien, twintig jaar is die situatie sterk veranderd. Er werden overal in het land nieuwe goflbanen gestart en bovenal werd greenkeeping vak waarvoor j ...
help
Met de juiste afstelling een perfecte machine : Amazone op golfbaan Gendersteyn \ Greenkeeper : vakblad voor greenkeeping [Artikel]
Iersel, H. van \ 2000
Soms spelen minder voor de hand liggende machines een cruciale rol bij het onderhoud van een golfbaan. Dat blijkt bijvoorbeeld weer eens met de Amazone die de Golfbaan Gendersteyn al heel veel jaren in bedrijf heeft.
help
Meer productiviteit met minder mensen : man & machine, Ransomes Core Harvester op golfclub Cromstrijen \ Greenkeeper : vakblad voor greenkeeping [Artikel]
Iersel, H. van \ 2000
Dit artikel beschrijft het gebruik van de Ransomes Core Harvester machine voor het onderhoud van de 27 holes baan van golfclub Cromstrijmen.
help
Wie niet sterk is moet slim zijn : een interview met Henk van der Linden, greenkeeper op Vossenhole \ Greenkeeper : vakblad voor greenkeeping [Artikel]
Iersel, H. van \ 2000
Henk van der Linden, greenkeeper op Vossenhole, geeft een beschrijving van de golfbaan en zijn ervaring met het onderhoud van een kleine baan met beperkt budget.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.