Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 21

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Collectie=GKOK
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Nieuwe maisrassen voor hogere opbrengst \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2014
CSAR en DLV Plant publiceren rassenlijsten met nieuwe maisrassen. Uit beide lijsten blijkt dat kwekers de nadruk leggen op hoge opbrengsten.
help
Mineralenbeheer levert geld op \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2014
Een hoge eigen ruwvoerproductie en efficiënte stikstofbenutting gaan samen. Het levert ook nog eens geld op, blijkt uit analyse op bedrijven.
help
Special stallenbouw \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ Hogenkamp, W. \ Grolleman, J. \ Beekman, J. \ Linde, A.-M. van der \ 2013
In deze special over stallenbouw staan de volgende artikelen: 1) Dure stal is eigen keuze, let scherp op kosten ruwbouw en stalinrichting. 2) Luxe stal voor bijna €5.000 per plaats. 3) Overal valkuilen bij uitbreiding melkstal. 4) Kelderloze stal is ...
help
Gordijn gaat te gauw dicht : verlaging uitstoot botst met goed ventileren \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2012
Mede door de maatlat duurzame veehouderij hebben veel nieuwe stallen automatische klimaatregeling. Die geeft echter lang niet altijd een optimaal stalklimaat.
help
Nieuw stalconcept redt het meestal niet \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2012
De afgelopen decennia zijn tientallen nieuwe stalconcepten bedacht. Slechts een paar initiatieven lijken succesvol, waaronder de vrijloop- en serrestal.
help
Melkveehouder kan weinig met lactose \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2012
Het gehalte aan lactose in melk is een kengetal dat in de praktijk nauwelijks wordt gebruikt. De grootste variaties ontstaan door lactatiestadium en leeftijd.
help
Zure grond is funest voor maisopbrengst \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2011
Veel percelen in Nederland worden onvoldoende bekalkt. Door een te lage ph blijft de gewasopbrengst achter. De schade is minstens €14,5 miljoen per jaar.
help
Er komt heel veel kaas na 2015 : thema: melkprijzen \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2011
Het bijna magische jaar 2015 nadert snel. De Europese zuivelbedrijven bereiden zich voor op een quotumloos tijdperk met daaruit volgend een grotere melkplas.
help
Koeienfotograaf is ook koeiengek : thema: vooruitblik NRM \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2010
Het werk van een koeienfotograaf is volgens Alex Arkink niet te vergelijken met andere fotografie. Kennis van koeien is belangrijker. En hij moet ook wel van ze houden.
help
Cowfiten is méér dan koeien scheren : thema: vooruitblik NRM \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2010
Het showklaarmaken van koeien is voor cowfitter Erica Rijneveld geen standaardklusje. Het is weliswaar haar dagelijkse werk, maar elke koe is anders.
help
Emotie, spanning en vooral: genieten : thema: vooruitblik NRM \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2010
Speakeren tijdens de NRM is voor Alice Booij meer dan alleen de schakel zijn tussen deelnemer en publiek, het is meedeinen op de emotie en spanning, én: genieten.
help
Zelfbereide kalvermelk verlaagt voerkosten \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2010
Steeds meer kalverhouders maken zelf melk. Het vergt wel een investering, maar die betaalt zich terug. Ook kunnen ondernemers meer sturen op de voeding.
help
Ronde baal duur op klein bedrijf \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2010
Ronde balen zijn praktisch op kleine vleesveebedrijven, wegens de beperkte voersnelheid. Wel zijn ze duurder dan inkuilen, tenzij investeringen tóch al nodig zijn.
help
Te veel blubber in compoststal \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2010
Beheersing van het compostproces in de stal is lastig. Dat is de eerste ervaring van Pascal Peeters. Met wat aanpassingen verwacht hij een beter resultaat.
help
Laat koe in het vroege weideseizoen dekken \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2010
Na afkalven is het zaak zoogkoeien snel weer drachtig te krijgen. Want werken aan een korte tussenkalftijd is werken aan het inkomen. Tips voor de veehouder.
help
Middelenregistratie kalf verschilt \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2010
Kalverhouders moeten elke behandeling van een kalf vastleggen. Ze hanteren hiervoor diverse methoden, van stalkaarten tot volautomatisch met een pda
help
Gaskachel eruit kan meestal uit \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2010
Het energieverbruik kan met alternatieve kachels omlaag. het loont zelfs om bestaande gaskachels te vervangen, ook als ze nog niet zijn afgeschreven
help
Praktijk is rijp voor scheiden van mest \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2010
Mest scheiden kan voordelen bieden voor veehouders die mest moeten afvoeren. Technisch zijn er meerdere oplossingen; de keuze is sterk bedrijfsafhankelijk
help
Groeiruimte via milieuscore : beloning voor excellente scores mogelijk \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2010
Aantoonbaar minder mineralenuitstoot en ammoniak-emissie leveren voor melkveehouders rondom Natura 2000-gebieden mogelijk meer ontwikkelingsruimte op.
help
Vier stallen, alle vier goed : persoonlijke voorkeur vaak doorslaggevend \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2010
Een melkveehouder maakt honderden keuzes om te komen tot een indeling van een nieuwe stal. Hier vier hedendaagse typen robotstallen nader bekeken.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.