Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 83

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Collectie=GKOK
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Zwakke koe uit lijden verlost : meer realisme rond euthanasie \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2014
Om een eind te maken an lijden krijgt jaarlijks 1,5 procent van de koeien een spuitje. Meestal gaat het goed, hoewel sommige boeren te lang wachten.
help
Special stallenbouw \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ Hogenkamp, W. \ Grolleman, J. \ Beekman, J. \ Linde, A.-M. van der \ 2013
In deze special over stallenbouw staan de volgende artikelen: 1) Dure stal is eigen keuze, let scherp op kosten ruwbouw en stalinrichting. 2) Luxe stal voor bijna €5.000 per plaats. 3) Overal valkuilen bij uitbreiding melkstal. 4) Kelderloze stal is ...
help
Stapsgewijs naar Krulstaart : werkgroep met LTO en NVV onderzoekt opties \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2013
Stoppen met couperen is voorlopig niet aan de orde, de risico's zijn te groot. De 'Verklaring van Dalfsen' moet zorgen voor geleidelijk minder couperen.
help
Begin is er voor Vair Varkenshuis \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2013
Eind 2012 zijn de eerste biggen geboren op het innovatieve bedrijf van Michel en Marijke Nooijen in Erp (N.-Br.). Op deze plek willen ze hun droom realiseren: een innovatief, welzijnsvriendelijk varkensbedrijf met eigen afzet van het vlees. Alle dier ...
help
Veelgemaakte fouten tijdens biggenopfok : voldoende ruimte en gezond klimaat cruciaal \ Boerderij. Editie varkenshouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2013
De opfok van biggen is een belangrijke periode voor de dieren. In de praktijk gaat er nogal eens wat mis. In dit artikel staan 10 fouten op een rij, mét advies.
help
Gezond, sociaal varken zet tanden niet in staart \ Boerderij. Editie varkenshouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2013
Er is steeds meer bekend over de oorzaken van staartbijten bij varkens. Alleen als alle factoren optimaal zijn, kan het varken zijn staart behouden.
help
Rundvleessterren op één hand te tellen \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2013
Het aantal vleesveebedrijven met sterren van de Dierenbescherming is gering. Vooralsnog profiteren grootgrutters en Ierse producenten.
help
'Vernieuwing nodig om status vast te houden' \ Boerderij. Editie varkenshouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2013
Manager Daan Somers van VIC Sterksel ziet veel innovatie in de varkenshouderij. Wel kan het nog veel beter voor gespeende biggen, vindt hij. Een interview over innovaties, huisvesting en toekomstig welzijnsonderzoek.
help
In Zuid-Europa staat zeug nog vast : landen aan zet bij uitvoering en handhaving \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2013
In de Europese Unie moeten alle zeugen in groepen lopen. Nog niet overal is groepshuisvesting geregeld. Brussel maant lidstaten tot actie en dreigt met juridische stappen.
help
Een kwart eeuw Verbeterd Roodbont \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2013
Het Verbeterd Roodbont-stamboek bestat 25 jaar. In die periode heeft het ras meer maat gekregen. De laatste jaren ligt de focus op natuurlijk afkalven. Het stamboek gaat door met het project Natuurlijke Luxe.
help
Stallenbouw in dienst van koe : drie richtingen toekomstige stal \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2012
In de stal van de toekomst staat de koe steeds meer centraal. Techniek helpt de veehouder dit te managen. De drie richtingen zijn: 1) Doorontwikkeling van de ligboxenstal. 2) Stal met ruimte. 3) Stal en weiland ineen.
help
Grote investering beloond met sterren \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2012
Rundveehouder Henk Broeders in Berkel-Enschot (N.-Br.) mag op zijn label Biefselect twee sterren van de Dierenbescherming plakken. De investering is fors maar hij gelooft in het succes.
help
Groot koppel weiden lastig, maar te doen \ Boerderij melkvee 100 plus : uitdagend magazine voor topondernemers in de melkveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2012
Met steeds grotere veebedrijven staat het percentage beweiders onder druk. Op grote bedrijven is weidegang lastiger. Maar er kan meer dan velen denken. Met de voors en tegens van weidegang.
help
Beter Leven in mini-integratie : kansen voor kleine zeugenhouders \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2012
Het aantal éénsterprojecten van de Dierenbescherming breidt zich uit. Varkenshandel Posthouwer-Boerkamp introduceert hiervoor een nieuw integratieconcept.
help
Slimme ventilatie in verbouwde kalverstal \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2012
Vleeskalverhouder Richard Cox in Reusel (N.-Br.) verbouwde de rosékalverstal drastisch en installeerde onder andere een systeem voor mevhanische ventilatie. Het leverde hem een fris en stabiel stalklimaat op met minder uitval.
help
Binnenkomende lucht door grote koelkast \ Boerderij. Editie varkenshouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2012
Op het bedrijf van varkenshouder Herman Krol in Heeswijk-Dinther gaat alle binnenkomende lucht door elementen om af te koelen of op te warmen. Het brengt hem een stabiel klimaat in de stal.
help
Gordijn gaat te gauw dicht : verlaging uitstoot botst met goed ventileren \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2012
Mede door de maatlat duurzame veehouderij hebben veel nieuwe stallen automatische klimaatregeling. Die geeft echter lang niet altijd een optimaal stalklimaat.
help
Stal in stal voor jongvee : tussenwand voor passend klimaat per groep \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2012
De ombouw van ligboxenstal naar jongveestal luistert vooral voor de jongste kalveren nauw. Een aparte ruimte maakt een correcte opfok mogelijk.
help
Kalf blijft niet langer bij koe : voordelen te beperkt om risico te nemen \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2012
Wakker Dier wil dat kalveren de eerste weken bij de koe blijven. In de praktijk gebeurt natuurlijk spenen echter nauwelijks, ook niet op biologische bedrijven.
help
Koeien na jaren weer naar buiten \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2012
Op het bedrijf van Gerwin Neijs gaan de koeien na jaren van opstallen weer naar buiten. De veehouder doet dat omwille van wetgeving, weidepremie en imago.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.