Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 51

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Collectie=GKOK
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Zwakke koe uit lijden verlost : meer realisme rond euthanasie \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2014
Om een eind te maken an lijden krijgt jaarlijks 1,5 procent van de koeien een spuitje. Meestal gaat het goed, hoewel sommige boeren te lang wachten.
help
Meer verwerpers door vierdageneis : pasgedekte zeug is slecht af in groep \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2014
Nu zeugen vier dagen na inseminatie in de groep moeten, stijgt het aantal verwerpers. De sector wil van de vierdageneis af; de overheid zet in op begeleiding.
help
Voeropname big is bepalende factor \ Boerderij. Editie varkenshouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2014
Het overschakelmoment naar ander biggenvoer moet vooral afhankelijk zijn van de voeropname. Zeugenhouders kunnen deze opname zelf bepalen.
help
Jonge big gedijt beter op brijvoer : opname omhoog door nat voer \ Boerderij. Editie varkenshouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2014
Voeren van brijvoer aan biggen vóór spenen biedt voordelen maar is qua arbeid omslachtig. Fabrikanten maken het de varkenshouder gemakkelijk.
help
Veelgemaakte fouten tijdens biggenopfok : voldoende ruimte en gezond klimaat cruciaal \ Boerderij. Editie varkenshouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2013
De opfok van biggen is een belangrijke periode voor de dieren. In de praktijk gaat er nogal eens wat mis. In dit artikel staan 10 fouten op een rij, mét advies.
help
Gezond, sociaal varken zet tanden niet in staart \ Boerderij. Editie varkenshouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2013
Er is steeds meer bekend over de oorzaken van staartbijten bij varkens. Alleen als alle factoren optimaal zijn, kan het varken zijn staart behouden.
help
Een kwart eeuw Verbeterd Roodbont \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2013
Het Verbeterd Roodbont-stamboek bestat 25 jaar. In die periode heeft het ras meer maat gekregen. De laatste jaren ligt de focus op natuurlijk afkalven. Het stamboek gaat door met het project Natuurlijke Luxe.
help
Groot koppel weiden lastig, maar te doen \ Boerderij melkvee 100 plus : uitdagend magazine voor topondernemers in de melkveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2012
Met steeds grotere veebedrijven staat het percentage beweiders onder druk. Op grote bedrijven is weidegang lastiger. Maar er kan meer dan velen denken. Met de voors en tegens van weidegang.
help
Slimme ventilatie in verbouwde kalverstal \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2012
Vleeskalverhouder Richard Cox in Reusel (N.-Br.) verbouwde de rosékalverstal drastisch en installeerde onder andere een systeem voor mevhanische ventilatie. Het leverde hem een fris en stabiel stalklimaat op met minder uitval.
help
Stal in stal voor jongvee : tussenwand voor passend klimaat per groep \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2012
De ombouw van ligboxenstal naar jongveestal luistert vooral voor de jongste kalveren nauw. Een aparte ruimte maakt een correcte opfok mogelijk.
help
Moeizame start behandelplan : kinderziektes veroorzaakten soms chagrijn \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2012
Afgelopen maanden stelden dierenartsen onder flinke tijdsdruk bedrijfsgezondheids- en behandelplannen op rond antibioticagebruik. Met gemengde gevoelens.
help
Kalf blijft niet langer bij koe : voordelen te beperkt om risico te nemen \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2012
Wakker Dier wil dat kalveren de eerste weken bij de koe blijven. In de praktijk gebeurt natuurlijk spenen echter nauwelijks, ook niet op biologische bedrijven.
help
Thema: biggenkwaliteit \ Boerderij. Editie varkenshouderij [Artikel]
Dooren, K. van \ Hove, G. ten \ Stevens, R. \ Doorn, D. van \ 2012
In dit themanumemr 5 artikelen over biggenkwaliteit: 1) Kwaliteit big stijgt gestaag, streptokokken vormen de grootste bedreiging. 2) Big wordt op zijn wenken bediend. 3) 'Kwaliteit is net zo belangrijk als koppelgrootte'. 4) Meer opfokruimte, betere ...
help
Melkveehouder kan weinig met lactose \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2012
Het gehalte aan lactose in melk is een kengetal dat in de praktijk nauwelijks wordt gebruikt. De grootste variaties ontstaan door lactatiestadium en leeftijd.
help
Altijd vers water in de leiding \ De pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2011
Kuikenhouder Wim van Sonsbeek is heel secuur op een vlotte start. De drinkwaterkwaliteit in de eerste week is daarbij zeer belangrijk: "Het is logisch dat water dat te warm is niet gezond is."
help
'Enting rosékalveren te onvoorspelbaar' \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2010
Op het bedrijf van Henny Bongers is de kans op longaandoeningen groot. Hij heeft geënt tegen IBR, maar is daarmee gestopt vanwege andere ziektes.
help
Kleine toevoeging, groot resultaat \ De pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2010
Een voeraanvulling geeft een pluimveehouder veel meer mogelijkheid in te grijpen als hij merkt dat er iets gaande is in de stal, zo ervaart vermeerderaar Marcel Heijs. Hij ziet dat terug in betere dierprestaties.
help
Importvee betekent kans op ziekten \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2010
De import van rundvee brengt altijd gezondsheidsrisico's met zich mee. De kans op iets binnenhalen is te verkleinen, maar helemaal zonder gevaar is het nooit.
help
Nieuwe stier al snel in de lappenmand \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2010
Rundveehouder Eddy Claeys uit het Zeeuwse Biervliet investeert in goede fokstieren. Afgelopen najaar 2009 ging het mis en belandde een stier in de lappenmand. Door zijn stierbeleid kan hij toch verder.
help
Geen Q-koortsramp bij koeien : omstandigheden en type bacterie gunstiger \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2010
De Q-koorts-bacterie komt ook bij melkkoeien voor. Maar de kans is klein dat koeien de geiten achterna gaan qua ziekte-uitbraken. Zekerheid is er echter niet.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.