Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 53

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Collectie=GKOK
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Concentratie pakt goed uit voor kalversector \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2015
In de vleeskalverhouderij is het aantal partijen om zaken mee te doen sterk gedaald. De sector als totaal is er niet slechter van geworden.
help
Weinig beweging op grondstoffenmarkt \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2015
De markt voor droge, vochtrijke grondstoffen zit in rustig vaarwater. Ook komende maanden zijn er geen grote wijzigingen te verwachten.
help
Daling aantal bedrijven zet door : stoppers én groei richting 2020 \ Boerderij. Editie varkenshouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2015
Elke tien jaar halveert het aantal bedrijven, en die trend zet onverminderd door. De huidige lage prijzen hebben daar geen directe invloed op.
help
Economie varkens sector op oranje : vermogensontwikkeling baart zorgen \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2015
Het is middelmatig gesteld met de economische gezondheid van de varkenssector. De betere bedrijven hebben nergens last van.
help
Genomics: van topfok naar praktijk : kennis van DNA werpt vruchten af \ Boerderij. Editie varkenshouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2015
Genomic selection zorgt voor een snellere genetische vooruitgang in de fokkerij. Een verschuiving van de topfokkerij naar de praktijk ligt in het verschiet.
help
Meer verwerpers door vierdageneis : pasgedekte zeug is slecht af in groep \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2014
Nu zeugen vier dagen na inseminatie in de groep moeten, stijgt het aantal verwerpers. De sector wil van de vierdageneis af; de overheid zet in op begeleiding.
help
Voeropname big is bepalende factor \ Boerderij. Editie varkenshouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2014
Het overschakelmoment naar ander biggenvoer moet vooral afhankelijk zijn van de voeropname. Zeugenhouders kunnen deze opname zelf bepalen.
help
Jonge big gedijt beter op brijvoer : opname omhoog door nat voer \ Boerderij. Editie varkenshouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2014
Voeren van brijvoer aan biggen vóór spenen biedt voordelen maar is qua arbeid omslachtig. Fabrikanten maken het de varkenshouder gemakkelijk.
help
Nieuwe maisrassen voor hogere opbrengst \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2014
CSAR en DLV Plant publiceren rassenlijsten met nieuwe maisrassen. Uit beide lijsten blijkt dat kwekers de nadruk leggen op hoge opbrengsten.
help
Mineralenbeheer levert geld op \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2014
Een hoge eigen ruwvoerproductie en efficiënte stikstofbenutting gaan samen. Het levert ook nog eens geld op, blijkt uit analyse op bedrijven.
help
Richting 35 biggen en meer : niet zeug, maar mens is beperking \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2014
De productie gaat op de betere bedrijven richting 35 biggen per zeug. Fysiologisch zijn er geen redenen dat een einde komt aan de toename.
help
Mengvoer voorlopig weer wat duurder \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2014
Door hogere noteringen van grondstoffen staan ook de prijzen van de mengvoeders de komende maanden een lichte prijsstijging te wachten.
help
Adviseur moet zich bewijzen : professionele ondernemer eist meerwaarde \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2012
De positie van de adviseur op het varkensbedrijf verandert. Grote ondernemers zijn daar al lang mee bezig en zijn kritisch bij hun keuze voor advies.
help
Berengeur in de stal is nog matig te sturen : thema beren \ Boerderij. Editie varkenshouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2012
Vleesvarkenshouders kunnen op hun eigen bedrijf het aantal beren met berengeur verminderen. Echter, de maatregelen zijn niet waterdicht.
help
Nieuw stalconcept redt het meestal niet \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2012
De afgelopen decennia zijn tientallen nieuwe stalconcepten bedacht. Slechts een paar initiatieven lijken succesvol, waaronder de vrijloop- en serrestal.
help
Biodiversiteit levert geld op : samenwerking moet liefst wel langdurig zijn \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2012
Als melkveehouders en akkerbouwers samenwerken op gebied van teelt, kunnen beiden daar geld meer verdienen. én het is gunstig voor de biodiversiteit.
help
Impuls voor onderwijs : samenwerking moet teloorgang stoppen \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2012
Het varkenshouderijonderwijs op middelbaar niveau was op sterven na dood door de kleine aantallen leerlingen. Samenwerking blijkt het sleutelwoord.
help
Melkveehouder kan weinig met lactose \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2012
Het gehalte aan lactose in melk is een kengetal dat in de praktijk nauwelijks wordt gebruikt. De grootste variaties ontstaan door lactatiestadium en leeftijd.
help
Temporary and demountable flood defence guide [Boek]
Ogunyoye, F. \ Stevens, R. \ Underwood, S. \ 2011
The Environment Agency is the leading public body protecting and improving the environment in England and Wales. This new guidance draws on lessons learned from the experience of use of temporary and demountable flood protection systems to date. It d ...
help
Zure grond is funest voor maisopbrengst \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2011
Veel percelen in Nederland worden onvoldoende bekalkt. Door een te lage ph blijft de gewasopbrengst achter. De schade is minstens €14,5 miljoen per jaar.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.