Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 168

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Collectie=GKOK
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Economie varkens sector op oranje : vermogensontwikkeling baart zorgen \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2015
Het is middelmatig gesteld met de economische gezondheid van de varkenssector. De betere bedrijven hebben nergens last van.
help
Genomics: van topfok naar praktijk : kennis van DNA werpt vruchten af \ Boerderij. Editie varkenshouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2015
Genomic selection zorgt voor een snellere genetische vooruitgang in de fokkerij. Een verschuiving van de topfokkerij naar de praktijk ligt in het verschiet.
help
Meer verwerpers door vierdageneis : pasgedekte zeug is slecht af in groep \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2014
Nu zeugen vier dagen na inseminatie in de groep moeten, stijgt het aantal verwerpers. De sector wil van de vierdageneis af; de overheid zet in op begeleiding.
help
Voeropname big is bepalende factor \ Boerderij. Editie varkenshouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2014
Het overschakelmoment naar ander biggenvoer moet vooral afhankelijk zijn van de voeropname. Zeugenhouders kunnen deze opname zelf bepalen.
help
Jonge big gedijt beter op brijvoer : opname omhoog door nat voer \ Boerderij. Editie varkenshouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2014
Voeren van brijvoer aan biggen vóór spenen biedt voordelen maar is qua arbeid omslachtig. Fabrikanten maken het de varkenshouder gemakkelijk.
help
Richting 35 biggen en meer : niet zeug, maar mens is beperking \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2014
De productie gaat op de betere bedrijven richting 35 biggen per zeug. Fysiologisch zijn er geen redenen dat een einde komt aan de toename.
help
Stapsgewijs naar Krulstaart : werkgroep met LTO en NVV onderzoekt opties \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2013
Stoppen met couperen is voorlopig niet aan de orde, de risico's zijn te groot. De 'Verklaring van Dalfsen' moet zorgen voor geleidelijk minder couperen.
help
Begin is er voor Vair Varkenshuis \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2013
Eind 2012 zijn de eerste biggen geboren op het innovatieve bedrijf van Michel en Marijke Nooijen in Erp (N.-Br.). Op deze plek willen ze hun droom realiseren: een innovatief, welzijnsvriendelijk varkensbedrijf met eigen afzet van het vlees. Alle dier ...
help
Veelgemaakte fouten tijdens biggenopfok : voldoende ruimte en gezond klimaat cruciaal \ Boerderij. Editie varkenshouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2013
De opfok van biggen is een belangrijke periode voor de dieren. In de praktijk gaat er nogal eens wat mis. In dit artikel staan 10 fouten op een rij, mét advies.
help
Gezond, sociaal varken zet tanden niet in staart \ Boerderij. Editie varkenshouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2013
Er is steeds meer bekend over de oorzaken van staartbijten bij varkens. Alleen als alle factoren optimaal zijn, kan het varken zijn staart behouden.
help
Geen maximale, maar een optimale groei \ Boerderij. Editie varkenshouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2013
Enkele jaren terug leek 1.000 gram groei per dag een streven voor varkenshouders. De focus ligt nu op een groei die bijdraagt aan het hoogste rendement.
help
'Vernieuwing nodig om status vast te houden' \ Boerderij. Editie varkenshouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2013
Manager Daan Somers van VIC Sterksel ziet veel innovatie in de varkenshouderij. Wel kan het nog veel beter voor gespeende biggen, vindt hij. Een interview over innovaties, huisvesting en toekomstig welzijnsonderzoek.
help
In Zuid-Europa staat zeug nog vast : landen aan zet bij uitvoering en handhaving \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2013
In de Europese Unie moeten alle zeugen in groepen lopen. Nog niet overal is groepshuisvesting geregeld. Brussel maant lidstaten tot actie en dreigt met juridische stappen.
help
Klein bedrijf moet kiezen : stoppen, doorgaan, of iets anders \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2012
De beperkte omvang en grote investeringen nopen veel kleine zeugenhouders tot een moeilijke keuze: wel of niet doorgaan met de varkens? Velen stoppen.
help
Beter Leven in mini-integratie : kansen voor kleine zeugenhouders \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2012
Het aantal éénsterprojecten van de Dierenbescherming breidt zich uit. Varkenshandel Posthouwer-Boerkamp introduceert hiervoor een nieuw integratieconcept.
help
Kansen in het oosten : varkenssector op achterstand, wel potentie \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2012
Varkenshouderij in het oosten is kleinschaliger en heeft minder toekomstperspectief dan in het zuiden. Er liggen echter ook kansen voor het gebied.
help
Binnenkomende lucht door grote koelkast \ Boerderij. Editie varkenshouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2012
Op het bedrijf van varkenshouder Herman Krol in Heeswijk-Dinther gaat alle binnenkomende lucht door elementen om af te koelen of op te warmen. Het brengt hem een stabiel klimaat in de stal.
help
Thema: biggenkwaliteit \ Boerderij. Editie varkenshouderij [Artikel]
Dooren, K. van \ Hove, G. ten \ Stevens, R. \ Doorn, D. van \ 2012
In dit themanumemr 5 artikelen over biggenkwaliteit: 1) Kwaliteit big stijgt gestaag, streptokokken vormen de grootste bedreiging. 2) Big wordt op zijn wenken bediend. 3) 'Kwaliteit is net zo belangrijk als koppelgrootte'. 4) Meer opfokruimte, betere ...
help
Zeug probleemloos los in kraamhok \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2012
Varkenshouder Willy van Heugten in Asten (N.-Br.) werkt al een jaar met succes met kraamhokken zonder box. In de nieuw te bouwen stal lopen de zeugen vrij in het kraamhok.
help
Adviseur moet zich bewijzen : professionele ondernemer eist meerwaarde \ Boerderij : weekblad gewijd aan de land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2012
De positie van de adviseur op het varkensbedrijf verandert. Grote ondernemers zijn daar al lang mee bezig en zijn kritisch bij hun keuze voor advies.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.