Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 443

 • help
 • uw selectie
 • export
  U kunt maximaal 250 titels exporteren. Verfijn uw zoekactie..
 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Collectie=GKOK
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Sober en sterk zorgen voor gezonde basis : fokkersportret \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Prins, R. \ 2015
Van de achterhoede naar volop belangstelling. Melkveehouder en fokker Wim van Eek verdient een goede boterham met de kwaliteit van het MRIJ-ras. Dit artikel geeft meer informatie.
help
Hulp bij beslissen inkuilmoment \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
2015
Boerderij heeft online tal van tools waarmee u betere beslissingen kunt nemen en zo het rendement van uw bedrijf kunt verhogen. Op deze pagina informatie over de Barometer Inkuilen Gras.
help
KVEM- en DVE-toeslagprijs vrijwel onveranderd \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Nes, P. van \ 2015
Er zijn weinig veranderingen op de voermarkt. De markt voor grondstoffen en vochtige voeders is tamelijk rustig. Veel marktprijzen zijn licht gedaald.
help
DVE-toeslagprijs gaat licht omhoog \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Nes, P. van \ 2015
Zowel de eiwitarme als de eiwitrijke producten werden in mei iets duurder. Snijmais bleef in prijs gelijk. Stro- en hooisoorten noteerden stabiele prijzen.
help
Natuurlijke producten voor gezonde uiers \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Beekman, J. \ 2015
Door selectief droogzetten gebruiken veehouders minder antibiotica. Ze kiezen vaker voor natuurlijke alternatieven voor gezonde uiers. Een overzicht.
help
Aanbod aardappelproducten zeer ruim \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Nes, P. van \ 2015
De meeste grondstoffen zijn een paar euro goedkoper geworden. De bijproducten blijven redelijk prijsvast bij ruim voldoende aanbod.
help
Melkveehouderij in milieuspagaat \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Hogenkamp, W. \ 2015
Meer mais in het rantsoen betekent minder methaanproductie. Maar onder derogatie mogen veehouders juist minder mais verbouwen.
help
Zo rijdt u de kuil aan voor optimaal product \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Smits, M. \ 2015
Goede kuil begint met optimaal product, maar dat moet ook optimaal worden geconserveerd. Aanrijden is daarbij de cruciale factor. Adviezen.
help
Mengvoergrondstoffen blijven duur \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
2015
De marktprijzen voor granen laten een sterk wisselend beeld zien. Maismeel blijft naar voederwaarde goedkoper dan tarwemeel en gerstemeel. Soja is fors duurder.
help
Grondstoffen opnieuw in prijs gestegen \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Nes, P. van \ 2015
De grondstoffen voor veevoer zijn over vrijwel de hele linie duurder geworden. Ruwvoeders en bijproducten zijn ruim in voorraad en prijshoudend.
help
Benut dierlijke mest beter dit seizoen \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Beekman, J. \ 2014
Veehouders moeten dierlijke mest beter benutten. Begin met bodem- en drijfmestanalyses en een betere verdeling van dierlijke mest over percelen.
help
Gebrek aan data remt efficiëntie-index \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Prins, R. \ 2014
Efficiëntie is het hoogste doel in de economische landbouw. De index voeropname is de eerste stap in de melkveehouderij naar verbeterde genetische efficiëntie.
help
Dure granen drijven DVE-toeslagprijs op \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Nes, P. van \ 2014
De mengvoergrondstoffen zijn over de gehele linie in prijs gestegen. Het aanbod aan bijproducten is ruim, terwijl de vraag ernaar slap is.
help
Hoornloos nog te vroeg \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Bergen, H. van \ 2014
Voor veiligheid boer moet onthoornen toegestaan blijven. Hoornloos fokken is alternatief, maar er zijn nog te weinig stieren in de breedte. Column van Hans van Bergen, melkveehouder in Oeffelt (N.-Br.).
help
Ruime ruwvoervoorraad remt handel bijproduct \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Nes, P. van \ 2014
De voederwaardeprijzen dalen door lagere prijzen van raapschroot en soja. De prijzen voor bijproducten blijven stabiel, ondanks de slappe handel.
help
Nieuwe maisrassen voor hogere opbrengst \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2014
CSAR en DLV Plant publiceren rassenlijsten met nieuwe maisrassen. Uit beide lijsten blijkt dat kwekers de nadruk leggen op hoge opbrengsten.
help
Mengvoergrondstoffen licht in prijs gedaald \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Nes, P. van \ 2014
De handel in bijproducten is levendig en gaat gepaard met licht dalende prijzen. De prijsdaling van mengvoergrondstoffen werkt door in de brokprijzen.
help
Eigen jongveeopfok blijft in trek : melkveehouders onderschatten kosten : thema jongveeopfok \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Beekman, J. \ 2014
De meeste melkveehouders blijven hun jongvee zelf opfokken. Ook al is uitbesteden van jongveeopfok of kopen van eerste kwaliteit koeien goedkoper.
help
Mineralenbeheer levert geld op \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Stevens, R. \ 2014
Een hoge eigen ruwvoerproductie en efficiënte stikstofbenutting gaan samen. Het levert ook nog eens geld op, blijkt uit analyse op bedrijven.
help
Sojaproductie maakt sector kwetsbaar : rente en schandalen vormen risico’s \ Boerderij. Editie rundveehouderij [Artikel]
Sleurink, D. \ 2014
Bij alle euforie over groei in de melkveehouderij is het belangrijk risicofactoren in de gaten te houden. Deze kunnen melkveehouders plots in zwaar weer brengen.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.