Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 5479

 • help
 • uw selectie
 • export
  U kunt maximaal 250 titels exporteren. Verfijn uw zoekactie..
 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Collectie=GKOK
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Vliegen weren met gaas tegen Campylobacter \ De pluimveehouderij [Artikel]
2017
Voor het weren van vliegen om besmetting met campylobacter te voorkomen is op twee vleeskuikenbedrijven gaas aangebracht voor de luchtinlaat. De vraag was of dit gaas mogelijk de ventilatiehoeveelheid beïnvloedt. Hier kun je aan rekenen en ook meten. ...
help
Schade door roofvogels bij uitloopkippen \ De pluimveehouderij [Artikel]
2017
Het Louis Bolk Instituut deed onderzoek naar de omvang van de schade door roofvogels op pluimveebedrijven met uitloopkippen.
help
Data-analyse vleeskuikenketen geeft inzicht \ De pluimveehouderij [Artikel]
Jong, I. de \ Riel, J. van \ 2017
Analyse van data die routinematig zijn vastgelegd binnen een gedeelte van de vleeskuikenketen geeft meer inzicht in het effect van de voorschakels op de prestatie en kwaliteit van vleeskuikenkoppels. Wageningen Livestock Research geeft aan waar beper ...
help
Politiek aan de haal met fijn stof \ De pluimveehouderij [Artikel]
Braakman, J. \ Snoo, E. de \ Graumans, K. \ 2016
Wonen nabij veebedrijven heeft effect op de gezondheid, concluderen Nederlandse onderzoekers in een nieuw rapport. Voor staatssecretaris Van Dam aanleiding om de Wet Dieraantallen rap tevoorschijn te halen. De politieke pijlen zijn vooral gericht op ...
help
Wilde vogels in de kippenuitloop \ De pluimveehouderij [Artikel]
Bestman, M.W.P. \ Wagenaar, J.-P. \ 2016
De kippenuitloop dient aantrekkelijk te zijn voor kippen, maar mag niet uitnodigend zijn voor wilde (water)vogels wegens het risico op overdracht van AIvirus. Het Louis Bolk Instituut onderzocht de relatie tussen de aanwezigheid van wilde vogels in k ...
help
Resultaat onderzoek bio ook interessant voor gangbaar \ De pluimveehouderij [Artikel]
Bestman, M. \ Verwer, C. \ Heerkens, J. \ 2016
Resultaten van Europees onderzoek naar management en dierenwelzijn op biologische bedrijven is ook voor gangbare bedrijven relevant om de dieren gezond en productief te houden.
help
Pluimveegids 2015 \ De pluimveehouderij [Artikel]
2015
Overzicht van toeleverende, afnemende en dienstverlenende instanties en bedrijven.
help
Inkomen vleeskuikenhouders verdriedubbelde \ De pluimveehouderij [Artikel]
2015
Hoewel de opbrengsten uit vleeskuikenbedrijven licht daalden in 2014 ten opzichte van het jaar daarvoor, zagen vleeskuikenhouders het inkomen uit hun bedrijf haast verdriedubbelen in een jaar tijd.
help
Herstel van inkomens leghennenhouders in 2014 \ De pluimveehouderij [Artikel]
2015
Binnen de land- en tuinbouwsectoren waren het de leghennenhouders die de grootste inkomensstijging zagen in 2014, nadat zij het jaar daarvoor gemiddeld rode cijfers onder de streep zagen.
help
LEI: slachterijen zwaarst getroffen door vogelgriep \ De pluimveehouderij [Artikel]
2015
De slachterijen hebben de grootste schade ondervonden van de vogelgriepuitbraken eind november 2014. Dat blijkt uit een indicatieve berekening van de vogelgriepschade, die onderzoeksinstituut LEI Wageningen UR heeft gemaakt.
help
Europese eiersector wil meer protectie \ De pluimveehouderij [Artikel]
2015
De Europese eiersector wil meer bescherming tegen eieren en eiproducten van buiten de EU die niet geproduceerd zijn volgens de EU-(dierenwelzijns)eisen.
help
Landbouw Economisch Instituut heeft Europese pluimveevleesproductie onder de loep genomen: productie ontbeert concurrentiekracht \ De pluimveehouderij [Artikel]
2015
De EU-pluimveevleessector is steeds minder goed in staat te concurreren met de productie van pluimveevlees in landen elders in de wereld. De EU loopt het risico overspoeld te worden met goedkoop pluimveevlees uit andere delen in de wereld als de impo ...
help
Juiste licht voor kuikens \ De pluimveehouderij [Artikel]
Ellen, H. \ Aarnink, A. \ Harn, J. van \ 2015
Andere verwarmingssystemen, ander type kuiken. Het is misschien wel tijd om de minimale ventilatiebehoefte te herzien. WUR Livestock Research deed daarom onderzoek.
help
Invloed op immuunsysteem : negatief effect van antibioticagebruik op jonge leeftijd \ De pluimveehouderij [Artikel]
2015
Het toedienen van antibioticum aan jonge vleeskuikens heeft een negatieve invloed op de ontwikkeling en werking van het im- muunsysteem.
help
Saldo verder omhoog door betere eierprijs \ De pluimveehouderij [Artikel]
2015
LEI-Barometer: hoger saldo gemiddeld scharrelbedrijf in oktober/november 2014, genoeg voor positief inkomen.
help
Topsaldi in 2014 \ De pluimveehouderij [Artikel]
2015
LEI-Barometer: kuikenhouders halen hoogste saldo in jaren, ondanks lagere saldi in oktober en november.
help
Praktijkmonitoring breed uitgerold \ De pluimveehouderij [Artikel]
Jong, I. de \ 2015
Een goede voorbereiding op het naderende verbod op ingrepen bij vleeskuikenouderdieren is (praktijk)kennis vergaren over of het kan en hoe het kan, pluimvee houden zonder bepaalde ingrepen. En die kennis vervolgens delen.
help
Praktijkmonitor ook in de legsector \ De pluimveehouderij [Artikel]
Niekerk, T. van \ 2015
Als voorbereiding op het naderend verbod op ingrepen, wordt bij (opfok)leghennen, net als bij vleeskuikenouderdieren, (praktijk)kennis vergaard. Om met die kennis de status en mogelijkheden van het houden van leghennen zonder bepaalde ingrepen in kaa ...
help
Goed drinkwater niet vanzelfsprekend \ De pluimveehouderij [Artikel]
Harn, J. van \ Neijenhuis, F. \ Ellen, H. \ 2015
Vleeskuikenhouders hebben over het algemeen veel vertrouwen in het drinkwater dat ze aan hun kuikens voorschotelen. Helemaal wanneer dit afkomstig is van het waterleidingbedrijf. Toch blijkt dit vertrouwen vaak niet terecht. De GD in Deventer toonde ...
help
Fruitteelt in de kippenuitloop: zelf doen, uitbesteden of samenwerken \ De pluimveehouderij [Artikel]
Bestman, M. \ Manintveld, A. \ Bloksma, J. \ 2015
De laatste jaren neemt de interesse voor beplanting van de kippenuitloop toe. En beplanting die zichzelf terugverdient in de vorm van fruit is een aantrekkelijke optie. De eerste ervaringen met fruitbomen in de kippenuitloop wijzen uit dat er meer bi ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.