Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 20 / 684

 • help
 • uw selectie
 • export
  U kunt maximaal 250 titels exporteren. Verfijn uw zoekactie..
 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Collectie=GKOK
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Waterberging [Kaart]
[ca. 2017]
Veel water tijdens piekbuien en een tekort van schoon, zoetwater tijdens periodes van droogte; in Nederland staan we al eeuwenlang voor de opgave om zo goed mogelijk met ons water om te gaan. Juist omdat we dat al zolang doen, zijn overal in Nederlan ...
help
Ambities Nationaal Park Heuvelrug [Kaart]
2017
Ambitiekaart Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, kaart en folder
help
Beken Atlas Veluwe [Kaart]
2016
Bekenatlas van de Veluwe.
help
Agrarische collectieven [Kaart]
2015
Overzicht van de Agrarische collectieven in Nederland (1 oktober 2015)
help
Interactieve klimaatatlas regio Haaglanden [Kaart]
Goosen, H. \ Groot, M. de \ Koekoek, A. \ Bijsterveldt, M. van \ Hoogvliet, M. \ Masselink, L. \ 2014
In het kader van het opstellen van de Regionale Adaptatie Strategie (RAS) Haglanden is een interactieve klimaatatlas voor de regio Haaglanden ontwikkeld. Deze digitale tool bevat overzichtskaarten die inzicht geven in de verschillende klimaateffecten ...
help
Interactieve klimaatatlas Rotterdam [Kaart]
Climate Adaptation Services (CAS) \ Rotterdam Climate Proof \ [2014]
De interactieve klimaatatlas is gebaseerd op de klimaatscenario's van het KNMI (2006). De meteorologische variabelen zijn voor de klimaateffectatlas vertaald naar effecten op een gebied, waarbij zo goed mogelijk rekening is gehouden met lokale omstan ...
help
Interactieve trendanalyse Vallei en Veluwe [Kaart]
Goosen, H. \ Groot, M. de \ Koekoek, A. \ Masselink, L. \ 2013
Deze interactieve atlas schetst de effecten van een veranderend landgebruik en klimaat. Daarbij wordt gebruik gemaakt van diverse klimaatscenario's.
help
Slingertuinenroute voor fiets en auto [Kaart]
Wal, S. van der \ Wolff, A. \ cop. 2013
Kaart met 2 routes langs de mooiste slingertuinen van Groningen. De tuinen werden aangelegd in de tweede helft van de negentiende eeuw toen het Groninger boerenbedrijf floreerde door de hoge graanprijzen. Statige voorhuizen werden gebouwd en elegante ...
help
Kadastrale atlas Overijssel 1832 [Kaart]
cop. 2012
Deze uitgave, bestaande uit een DVD en een CD-Rom, bevat alle kadastrale kaarten en gegevens van Overijssel in 1832. De in de negentiende eeuw ingevoerde grondadministratie is een rijke bron van gegevens over de mensen die hier vroeger leefden, hun b ...
help
Kadastrale atlas Gelderland 1832 - Oldebroek : tekst en kadastrale gegevens [Kaart]
Hoek, K. van der \ Zunderman, P. \ 2012
help
Historische atlas van de Biesbosch : zes eeuwen Biesbosch in 78 kaarten [Kaart]Bijbehorende website
Wijk, W. van \ cop. 2012
Aan de hand van 78 kaarten vertelt dit boek de geschiedenis van de Biesbosch. De eerste kaart is een reconstructie van hoe het landschap eruit kan hebben gezien voordat de Sint-Elisabethsvloed toesloeg. En de laatste laat zien hoe de Biesbosch er uit ...
help
Wateratlas van Overijssel [Kaart]
Provincie Overijssel \ 2012
Digitale atlas met kaarten en informatie over het grond- en oppervlaktewater in Overijssel. Het biedt de mogelijkheid verschillende kaartlagen met elkaar te combineren. Met een paar muisklikken zijn de belangrijkste watergegevens voor elk willekeurig ...
help
Warmteatlas [Kaart]
[ca. 2012]
Deze viewer toont een overzicht van de warmte-vraag en -aanbod in Nederland.
help
Energieatlas Provincie Overijssel [Kaart]
[ca. 2012]
Kansenkaart bio-energie van de provincie Overijssel.
help
Biomassakaart [Kaart]
[ca. 2012]
Online overzichtkaart van het gebruik van houtige biomassa voor energieopwekking in Nederland en aangrenzende gebieden in Duitsland en België.
help
Netwerkkaart Biomassa Gelderland [Kaart]
[2012]
Kennis en ervaring kan uitgewisseld worden met deze actorenkaart Duurzame Energie Gelderland waarop te zien is hoe de duurzame initiatieven in de provincie Gelderland georganiseerd zijn.
help
Kadastrale atlas Gelderland 1832 - Vorden : tekst [Kaart]
Hoek, K. van der \ Nijman, H.G. \ 2011
help
Hoogtekaart van Nederland [Kaart]
[2011]
Deze kleurenkaart geeft de hoogteverschillen van Nederland weer
help
Bestaande bio-energieinstallaties [Kaart]
[2011]
Deze kaart geeft een overzicht van de verspreiding van biomassa-installaties over Nederland.
help
Kaart van locaties van bedrijven waar misvormde lammeren zijn geboren (21 december 2011) [Kaart]
2011
Kaart van locaties van bedrijven waar misvormde lammeren zijn geboren. De kaart is een bijlage bij de Kamerbrief met de stand van zaken van het Schmallenbergvirus in Nederland (21 december 2011).
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.