Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 20 / 3256

 • help
 • uw selectie
 • export
  U kunt maximaal 250 titels exporteren. Verfijn uw zoekactie..
 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Collectie=GKOK
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Veldboon werkt aan opmars binnen Food & Feed [Video]
2018
Akkerbouw- & fruitteeltbedrijf De Kortenhof in Erichem was vorige week het podium voor een boerenveldmiddag over de Nederlandse veldbonenteelt. De middag was georganiseerd vanuit het project ‘Veldbonen keten praktijk innovatie project’, ter stimuleri ...
help
Meekijken bij de schapen en geiten van de Vreugdehoeve [Video]
2018
In deze aflevering van Boeiende Boeren nemen we een kijkje bij de familie van Assen op hun Vreugdehoeve te Zwolle. "Voor onze shoarma rijden ze om".
help
VeeteeltGRAS-vlogger Bartele Holtrop over wintergrazen [Video]
2018
help
Kwaliteit en opslag van kunstmest [Video]
2018
Om ervoor te zorgen dat op iedere vierkante centimeter de goede nutriënten komen is de kwaliteit en de opslag van kunstmest erg belangrijk. Norbert Huveneers van OCI laat in de haven en op het boerenerf zien welke aspecten de kwaliteit van kunstmest ...
help
Aanpak van bvd in de praktijk [Video]
2018
Filmpje over aanpak van BVD
help
Verdroogd grasland en nu? [Video]
2018
Filmpje over wat te doen bij de diverse soorten verdroogd grasland.
help
Praktijkleren: Meewerkend horeca ondernemer [Video]
2018
Als meewerkend horecaondernemer ben je oprichter, eigenaar en/of bedrijfsleider van een kleinschalig restaurant, café of bar.
help
Praktijkleren: Gastronoom/sommelier [Video]
2018
Als gastronoom sommelier ben je binnen het horecabedrijf de specialist op het gebied van dranken, wijnen, spijzen, smaakcombinaties en keukentechnieken.
help
Praktijkleren: Vakbekwaam medewerker veehouderij [Video]
2018
Als vakbekwaam medewerker veehouderij werk je in een stal of de buitenlucht bij een bedrijf dat dierlijke producten maakt.
help
Praktijkleren: 1e Medewerker fastservice [Video]
2018
Als 1e medewerker fastservice werk je in een fastservicebedrijf, waar gasten relatief kort verblijven.
help
Praktijkleren: Slager-traiteur [Video]
2018
Als slager-traiteur ben je verantwoordelijk voor alle vakspecialistische werkzaamheden met betrekking tot het traiteursaanbod in de slagerij-speciaalzaak.
help
Praktijkleren: Medewerker agrohandel en logistiek [Video]
2018
Als medewerker agrohandel en logistiek werk je bij een groothandelsbedrijf, veiling of productiebedrijf.
help
Praktijkleren: Worstmaker [Video]
2018
Als worstmaker ben je verantwoordelijk voor alle vakspecialistische werkzaamheden met betrekking tot de productie van worsten en vleeswaren.
help
Praktijkleren: Vakexpert voeding en voorlichting [Video]
2018
Als vakexpert voeding en voorlichting zorg je ervoor dat voeding een bijdrage levert aan de gezondheid van mensen en hun omgeving.
help
Praktijkleren: Medewerker natuur, water en recreatie [Video]
2018
Als medewerker natuur, water en recreatie voer je beheertaken uit in bos, natuur, landschap en recreatieterreinen.
help
Praktijkleren: Leidinggevende bakkerij [Video]
2018
Als leidinggevende bakkerij ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de werkzaamheden in de bakkerij.
help
Praktijkleren: Bedrijfsleider paardensport en -houderij [Video]
2018
Als bedrijfsleider paardensport en -houderij kan je goed paardrijden en heb je instructie-ervaring.
help
Praktijkleren: Milieu-inspecteur [Video]
2018
Als milieu-inspecteur houd je toezicht, controleer je en handhaaf je volgens wettelijke bevoegdheden.
help
Praktijkleren: Verkoopspecialist groene detailhandel [Video]
2018
Als verkoopspecialist groene detailhandel werk je in een winkel, midden- en kleinbedrijf of grootwinkelbedrijf met levende/natuurlijke producten in het assortiment.
help
Jongveeopfok op melkveebedrijf Batenburg [Video]
2018
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.