Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 20 / 3134

 • help
 • uw selectie
 • export
  U kunt maximaal 250 titels exporteren. Verfijn uw zoekactie..
 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Collectie=GKOK
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Kennisdag inspectie Waterkeringen 2018 [Video]
STOWAvideo \ 2018
Presentaties van de 15de Kennisdag Inspectie Waterkeringen gehouden op donderdag 22 maart 2018 in Burgers Zoo te Arnhem.
help
Symposium medicijnresten in afvalwater [Video]
2018
Verslag van het Symposium Medicijnresten in Afvalwater, georganiseerd door Stowa bij het Meander Medisch Centrum Ziekenhuis te Amersfoort op vrijdag 19 januari 2018. Onderdeel van het symposium is de presentatie van het NWO Domein TTW programma geric ...
help
Sterre vlogt: FICA Winter Event 2018 [Video]
2018
Hoe maak je lekker gebak met groenten? Wat is een ‘Buurkoe’? Wat heeft een DNA-analyse met voeding te maken? En hoe maak je plantaardige yoghurt? De studenten van de Inholland opleiding Food Commerce & Technology gaven antwoord op deze vragen. In sam ...
help
Doe maar duurzaam! : RTL 7 S09E02 : 14 januari 2018 [Video]
2018
In deze uitzending staat het thema biobased economie centraal met in de hoofdrol Stichting Biobased Delta. In een biobased economie nemen natuurlijke hernieuwbare grondstoffen de rol over van fossiele grondstoffen, zoals olie. De regio Zuidwest-Neder ...
help
Hoe kun je gezond & duurzaam eten met de Schijf van Vijf? [Video]
2018
In deze video krijgen kinderen uitleg over gezond en duurzaam eten en hoe de Schijf van Vijf daarbij helpt.
help
Ecologische Sleutelfactoren: wat zijn het, en waarvoor zijn ze belangrijk? [Video]
2018
In deze korte film van de Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer STOWA wordt kort uitgelegd wat Ecologische Sleutelfactoren zijn, en hoe je ze gebruikt bij het vaststellen van haalbare waterkwaliteitsdoelen en het nemen van effectieve maatregelen.
help
Animatie ESBL attributie [Video]
2018
Video over ESBL
help
Hygiene protocol for fieldwork [Video]
2018
Video over hygiënisch werken in de omgang met amfibieën
help
Hoe werkt het stedelijk watersysteem? : en hoe kun je de werking verbeteren? [Video]
2018
Deze korte animatie legt de werking van de stedelijke afvalwaterketen uit en geeft handvatten hoe gemeenten en waterschappen gezamenlijk de werking van de stedelijke afvalwaterketen op een doelmatige manier kunnen verbeteren.
help
Milieuproblemen in Nederland, door de jaren heen [Video]
2018
Wageningen University & Research werkt sinds de jaren zestig aan de aanpak van water-, bodem- en luchtvervuiling. Inmiddels is die kennis een exportproduct. Toch zijn lang niet alle milieuproblemen in eigen land opgelost.
help
Op weg naar een natuurinclusieve landbouw: akkerbouwer Peter van Damme [Video]
2018
Peter van Damme, heeft in Biddinghuizen een akkerbouwbedrijf op diverse locaties rondom Biddinghuizen, zo'n 150 hectare groot. De akkerranden op het bedrijf zijn zichtbaar.
help
Op weg naar een natuurinclusieve landbouw: akkerbouwer Doeko van 't Westeinde [Video]
2018
Doeko van 't Westeinde, heeft een akkerbouwbedrijf in Oost-Groningen, in Nieuweschans op de zware klei. Hij teelt voornamelijk witte tarwe en daarnaast suikerbieten, koolzaad, luzerne voor de grasdrogerij. En hij doet aan agrarisch natuurbeheer.
help
Op weg naar een natuurinclusieve landbouw: akkerbouwer Thomas Pollema, Oude Leije [Video]
2018
Thomas Pollema in Oude Leije op het akkerbouw- en pluimveebedrijf van maatschap Pollema teelt 75 hectare pootaardappelen, 25 hectare wintertarwe. Daarnaast is 25 hectare verhuurd voor grasland aan veehouders.
help
Samen voor de aal [Video]
2018
In Nederland monitoren vele vrijwilligers ieder jaar de intrek van glasaal.
help
Het waarnemen van amfibieën [Video]
2018
Dit filmpje is een introductie op het waarnemen van amfibieën en gemaakt voor de e-learing van RAVON.
help
Grote modderkruiper [Video]
2018
In het filmpje wordt uit de doeken gedaan welke maatregelen natuur- en waterbeheerders kunnen nemen om het deze oer Nederlandse moerasbewoner weer naar zijn zin te maken. Binnen Noord-Brabant is reeds gestart met deze inrichtingsmaatregelen.
help
Het waarnemen van poldervissen [Video]
2018
Dit filmpje is een introductie op het waarnemen van poldervissen en gemaakt voor de e-learing van RAVON
help
Voedsel scannen [Video]
2018
Explosieven opsporen? Of onderzoeken of voedsel veilig is? Daarvoor bestaan allerlei mobiele apparaten. Afgelopen week kwamen medewerkers van onder andere de douane, het RIVM en het Nederlands forensisch instituut samen met onderzoekers van rikilt, o ...
help
Advies Duurzaam en gezond: samen naar een houdbaar voedselsysteem [Video]
2018
Animatie die in het kort het Rli-advies ‘Duurzaam en Gezond: Samen naar een houdbaar voedselsysteem’ uitlegt. De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur heeft het advies uitgebracht op 3 april 2018.
help
Scholieren denken mee over wereldvoedselprobleem met nieuwe Borlaug Youth Institute [Video]
2018
Ter ere van 100 years WUR lanceerde Wageningen University & Research op 24 april 2018 als eerste in Europa het succesvolle Amerikaanse scholierenproject: Het Borlaug Youth Institute. Scholieren worden uitgedaagd met oplossingen te komen voor de groot ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.