Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 5 / 5

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Collectie=GKOK
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Vijver: soorten vissen die geschikt zijn voor de vijver [Website]
De Laender, I. \ [ca. 2007]
Dat niet elke vissoort in de siervijver thuishoort weet wellicht iedereen. Goudwindes zijn de meest bekende siervissen maar daarnaast zijn er nog een aantal bekende en minder bekende vissen die in een siervijver uitgezet kunnen worden
help
Een vijver aanleggen met de juiste vijverrand [Website]
De Laender, I. \ [ca. 2007]
Het kiezen en juist uitwerken van een vijverrand is van groot belang bij de aanleg van een vijver. Verkeerde vijverranden maken de vijver onnatuurlijk en folies kunnen vroegtijdig verslijten. Dit artikel bespreekt een aantal situaties waarbij de vijv ...
help
Vijver: wat kost de aanleg van een vijver? [Website]
De Laender, I. \ [ca. 2007]
De vijverhobby is gelukkig voor iedereen weggelegd, rijk of arm, of je nu een klein waterbakje wilt of een ultramoderne koivijver. Bedoeling is dat er water in de tuin is en daar zijn enorm veel mogelijkheden voor. Deze website geeft een aantal tips ...
help
Vijver: soorten vijvers voor in de tuin [Website]
De Laender, I. \ [ca. 2007]
Een vijver aanleggen in de tuin is zeer ingrijpend. Het is een klus die niet op één dag wordt beslist en uitgevoerd. Men zal zich eerst goed moeten informeren naar de mogelijkheden van materiaalkeuze, omvang, ligging en kosten. Dé grootste beslissing ...
help
Vijver: veel gemaakte fouten bij een vijver in de winter [Website]
De Laender, I. \
Dit artikel is geschreven voor het aankaarten van een aantal veelgemaakte fouten die vooral beginnende vijverliefhebbers maken tijdens de wintermaanden. Aandacht is er o.a. voor de (koi)vissen, bijvoeren van vissen, de filtersystemen, de watervallen ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.