Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 12 / 12

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Collectie=GKOK
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Rozen snoeien in de zomer: uitleg met foto's [Website]
Van Hecke, W. \ [ca. 2007]
Tips en adviezen voor de zomersnoei van rozen. De zomersnoei is niet zo bekend. Het grote verschil met de wintersnoei is dat bij de zomersnoei de takken ingesnoeid worden tijdens de groeiperiode dit in tegenstelling tot de wintersnoei: deze gebeurt t ...
help
Buxus: ziektes en ongedierte + de bestrijding [Website]
Van Hecke, W. \ [ca. 2007]
Buxus is heden ten dage niet meer weg te denken in onze tuinen, dit heeft hij vooral te danken aan zijn veelzijdigheid o.a. als haagplant, kuip- en terrasplant en natuurlijk ook solitair om in vormen te snoeien. De buxus heeft echter ook vijanden, zo ...
help
Graskanten van het gazon afsteken maakt de tuin een heel stuk mooier [Website]
Van Hecke, W. \ [ca. 2007]
Een mooi gazon vraagt om perfect afgewerkte boorden. Ook al lijkt het eenvoudig: graskanten steken vraagt om wat ervaring, een goede handleiding en zeker het passende gereedschap. Deze website biedt naast de technische uitleg, ook het nodige fotomate ...
help
Druiven snoeien: de zomersnoei en de wintersnoei [Website]
Van Hecke, W. \ [ca. 2007]
Het snoeien van druivelaars maar ook van andere fruitsoorten is een zeer belangrijke ingreep op de gewassen teneinde de oogst veilig te stellen. Bij druiven wordt er zowel in de winter (wintersnoei) als in de zomer (zomersnoei) gesnoeid. Op deze webs ...
help
Kruidensoorten [Website]
Van Hecke, W. \ [ca. 2007]
Op deze website zijn foto's te zien van vijftien bekende kruiden. Door op de Latijnse naam te klikken volgt een pagina met wetenswaardigheden over de plant
help
Bloemschikken cursus bloemstukjes maken : tuinadvies [Website]
Van Hecke, W. \ [ca. 2004]
help
Groenten telen groentes kweken moestuin : tuinadvies [Website]
Van Hecke, W. \ [ca. 2004]
Verschillende teelten worden stap tot stap gevolgd met tekst en foto's vanaf het zaaien tot aan het oogsten. Verder zijn er ook heel wat bekende en vergeten groenten die uitvoerig besproken worden met bijhorende teelttips en recepten.
help
Kamerplanten: alle soorten, onderhoud, ziektes, plagen, bloemen,... : tuinadvies [Website]
Van Hecke, W. \ [ca. 2004]
help
Vijver : allerlei informatie voor het aanleggen of het onderhouden van een vijver : tuinadvies [Website]
Van Hecke, W. \ [ca. 2004]
help
Planten uit de siertuin : tuinadvies [Website]
Van Hecke, W. \ [ca. 2004]
help
Bomen: verschillende soorten bomen voor in de tuin en hun kermerken : tuindvies [Website]
Van Hecke, W. \ [ca. 2004]
help
Sierstruiken in de tuin : tuinadvies [Website]
Van Hecke, W. \ [ca. 2004]
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.