Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 229

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Collectie=GKOK
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Over koetjes en kalfjes [Website]
Deelder, M. \ 2017
Moet je melkkoe en kalf zo snel mogelijk na de geboorte scheiden of is het beter dat ze eerst een tijd samenleven? Het antwoord van wetenschappers is niet zo zwart-wit als de vlekken op hun vacht.
help
Introduction to Animal Behaviour [Website]
Naguib, M. \ Savage, J. \ Snijders, L. \ 2017
Explore the amazing range and complexity of wild animal behaviour. Discover how animals learn, communicate, find food, avoid predators, and interact socially. Do you want to understand how and why animals behave the way they do, and how we test hypot ...
help
Keurmerk Opvang [Website]
[ca. 2016]
help
Paardenwelzijnscheck [Website]
cop. 2016
De paardenwelzijnscheck is een checklist van waarnemingen aan het dier en zijn omgeving. Aan de hand van deze checklist wordt een inschatting gemaakt van het welzijnsniveau van uw paard. Het resultaat roept mogelijk vragen op. Is het gemeten niveau v ...
help
Huisdierenspecialist [Website]
Dibevo \ 2015-
Website van Huisdierenspecialist.nl. Deze website bevat alle adresgegevens van de 1400 huisdierspecialisten in Nederland die zijn aangesloten bij brancheorganisatie Dibevo. Dibevo is de belangenbehartiger van de huisdierenbranche. De vereniging zet z ...
help
Maatlat Duurzame Veehouderij [Website]
cop. 2015
Een Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV)-stal is een veestal met een lagere milieubelasting, met maatregelen voor diergezondheid en dierenwelzijn en draagt daardoor bij aan verduurzaming van de veehouderij. Een MDV-stal voldoet aan strenge duurzaamheid ...
help
Het Dierenmuseum [Website]
[ca. 2014]
Het Dierenmuseum belicht de relatie tussen mens en dier vanuit een cultuurhistorisch perspectief en nodigt je uit om na te denken over de vraag wat een goede omgang met dieren is. Mogen we alles met dieren doen zolang we rekening houden met hun welzi ...
help
Uitvoeringsagenda Duurzame Veehouderij 2023 [Website]
[ca. 2014]
Website van de Uitvoeringsagenda Duurzame Veehouderij (UDV). De UDV werkt aan een toonaangevende Nederlandse veehouderij in 2023 die met behoud van concurrentiekracht, produceert met respect voor mens, dier, milieu waar ook ter wereld.
help
Cow signals [Website]
[ca. 2014]
Website van CowSignals.
help
MiniRondeel [Website]
cop. 2014
Website van MiniRondeel 't Ei-land in Amsterdam. Dit MiniRondeel is een showcase voor duurzame voedsel- en energieproductie voor de stad en in de stad.
help
Wetsvoorstel dieraantallen en volksgezondheid [Website]
2014
Dit wetsvoorstel geeft besturen van provincies en gemeenten de bevoegdheid om in een door hen aangewezen gebied het aantal landbouwhuisdieren op een veehouderijlocatie of de dierintensiteit te kunnen reguleren teneinde ongewenste effecten voor de vol ...
help
Website Stichting KonijnenBelangen [Website]
[ca. 2013]
Website van de Stichting KonijnenBelangen. Deze stichting zet zich in voor het welzijn van konijnen en wil de kennis vergroten over konijnen die als huisdier gehouden worden.
help
EUWelnet pigtraining [Website]
cop. 2013
Understanding environmental enrichment and tail docking requirements for finisher pigs. This training is available in 7 languages: English, French, German, Polish, Italian, Spanish and Dutch.
help
EUWelnet [Website]
cop. 2013
This project EUWelNet will evaluate the feasibility and usefulness of a network that could assist the competent authorities and stakeholders in implementing EU legislation on animal welfare. The concept is of a network of institutions with recognised ...
help
Ik zoek baas [Website]
2013
Overheid en Dierenbescherming werken samen bij het herplaatsen van in beslag genomen boerderijdieren. Sinds eind februari 2013 hebben 15 dieren via deze website een nieuwe baas gevonden.
help
Vrijloopstallen.nl [Website]
cop. 2013
De website www.vrijloopstallen.nl biedt de laatste onderzoeksinformatie en ervaringen uit de praktijk over vrijloopstallen voor melkvee. Met videobeelden en foto's van praktijkbedrijven uit binnen- en buitenland delen melkveehouders hun kennis over d ...
help
Melk : je kan zonder [Website]
2013-
Website van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme over de campagne 'Melk je kan zonder.'
help
Zandligboxen [Website]
[ca. 2013]
Een website-onderdeel over het gebruik van zandligboxen met: - de voor- en nadelen voor boer en koe, - aanwijzingen en aandachtspunten, - onderzoeksrapporten, - verwijzingen naar bedrijven met zandligboxen.
help
Kennis over weidegang [Website]
[ca. 2013]
Website met informatie over weidegang.
help
Boars heading for 2018 [Website]
[ca. 2013]
This website is providing information on the subject of surgical castration of male pigs. In the European and international markets there are many different views on the issue of castration and non-castration. Therefore, the European Commission and r ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.