Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 55

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Collectie=GKOK
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Samen de spil in : voedselverspilling [Website]
2015-
Website over voedselverspilling in de gezondheidszorg.
help
Vers verwerkte groenten [Website]
2015-
Website met informatie over allerlei soorten groenten, o.a. over voedingswaarde, bereiding en bewaren.
help
Eetbaar Nederland [Website]
[ca. 2014]
Website van Eetbaar Nederland, een platform om Nederland eetbaarder te maken zodat iedereen toegang kan krijgen tot vers en gezond voedsel wat lokaal gegroeid is met respect voor de mens en de natuur.
help
Kromkommer [Website]
cop. 2014
Kromkommer zet zich in voor minder verspilling met projecten door de hele voedselketen. Van boer tot bord doen we activiteiten om gekke groente weer op de kaart te zetten. Vorig jaar hebben we de allereerste soeplijn van gekke groente gelanceerd en n ...
help
Kliekipedia : een encyclopdie vol tips voor kliekjes [Website]
[ca. 2014]
Jaarlijks gooien we per persoon 50 kilo goed voedsel in de afvalbak. Niet iedereen is zich daar bewust van. En het is eigenlijk heel simpel om er iets aan te doen. Daarom heeft SIRE een TV-spot ontwikkeld, waarin we op een leuke manier vertellen dat ...
help
Damn Food Waste [Website]
[ca. 2014]
Website van Damn Food Waste. Damn Food Waste is een evenement dat tot doel heeft de bewustwording over voedselverspilling te verhogen.
help
Foodquake [Website]
2014-
Website van FoodQuake. Start-ups, initiatieven, (branche)organisaties, groot en klein, commercieel en idealistisch, die allemaal werken aan beter, gezonder en duurzamer voedsel. Op FoodQuake brengen we al deze energie samen en zetten we deze initiati ...
help
De boer @p [Website]
[ca. 2014]
Agrimarkt lanceert samen met leveranciers eerste foodapp voor consumenten, met uitgebreide en interactieve informatie over streekproducten.
help
Aardappels... op acht hoog! [Website]
[ca. 2014]
Steeds meer mensen ontdekken hoe leuk, lekker en praktisch het is om hun eigen eten te verbouwen. En dat is niet alleen voorbehouden aan het platteland, maar kan ook op een balkon of in een appartement op acht hoog.
help
Foodguerrilla : offensief voor goed voedsel [Website]
[2013]
Actieplatform van NCDO dat verschillende initiatieven op het gebied van voedselzekerheid steunt en verbindt.
help
Erkend streekproduct [Website]
[ca. 2013]
Het landelijke keurmerk erkend streekproduct wordt beheerd door de stichting Streekeigen Producten Nederland (SPN). U vindt er informatie over de erkende producten en licentiehouders, keurmerkcriteria en de nieuwsbrief. Trefwoorden: erkend, streekpro ...
help
Nieuw vers.nu [Website]
[ca. 2013]
NieuwVers verbindt producenten die voorop lopen met consumenten die het anders willen.
help
Weggooitest : hoe spaarzaam gaat u om met uw voedsel? [Website]
[ca. 2012]
Weggooitest, ontwikkeld door Milieu Centraal. Ontdek of u veel voedsel weggooit.
help
FOOD Battle: eten gooi je niet weg [Website]
Scheer, F.P. \ 2012
De FOOD Battle, gestart in Lochem op 8 september 2012, is een samenwerking tussen verschillende supermarkten en heeft tot doel om minder voedsel te verspillen. Wageningen UR Food & Biobased Research en afvalbeheerbedrijven Circulus en Berkel Milieu o ...
help
Onthaal op de boerderij [Website]
cop. 2011
Website voor boerderijeducatie en streekproducten uit Vlaanderen, met een aanbod van lesmaterialen.
help
Food museum [Website]
[ca. 2011]
Het FoodMuseum verzamelt en presenteert alles wat te maken heeft met voedsel in relatie tot cultuur. Het beschrijft de verhalen achter objecten en tradities vanuit verschillende perspectieven: historisch, etnografisch en gastronomisch. Van oeroude Ch ...
help
Samen actief voor duurzamer eten [Website]
[ca. 2011]
Boeren, tuinders, fabrikanten, (groot-) handel en distributie, supermarkten en speciaalzaken, cateraars en horeca werken samen aan de verduurzaming van voedsel en voedselproductie. De website www.duurzamereten.nl geeft aan de hand van 9 verduurzaming ...
help
PS in foodservice [Website]
[2010]
Producten, specificaties, informatie en inspiratie van eten, drinken en non-food binnen de professionele markt.
help
Eten is om op te eten : want weggooien is zonde, toch? [Website]
Voedingscentrum \ Milieu Centraal \ 2010
Website van het Voedingscentrum en Milieu Centraal. Hierop staat hoe en waarom we zoveel voedsel verspillen. Met veel praktische tips en tests om verspilling te voorkomen.
help
Agropolis Museum [Website]
Agropolis-Museum \ cop. 2007
Website van het Agropolis Museum in Montpellier, Frankrijk. Het museum heeft tentoonstellingen over het ontstaan van de landbouw en over (verschillen in) landbouw en voedsel in de wereld. Op de website zijn enkele virtuele tentoonstellingen te bekijk ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.