Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Geselecteerd op:

Records 1 - 20 / 3676

 • help
 • uw selectie
 • export
  U kunt maximaal 250 titels exporteren. Verfijn uw zoekactie..
 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Collectie=GKOK
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Spreekbeurtpakket Tony's Chocolonely [Website]
2018
In deze Tony’s Chocoladewijzer vind je alles wat je moet weten over waar chocolade vandaan komt, hoe je een chocoladereep maakt en over de missie om de chocolade-industrie 100% slaafvrij te maken.
help
Nationale doelstelling voor hernieuwbare energie : impact verdeelsleutels op de Europese doelstelling voor Nederland [Website]
2018
help
Het levend archief : nationale zadencollectie [Website]
2018
De biodiversiteit in Nederland staat meer dan ooit tevoren onder druk, maar tegelijkertijd zien we op brede schaal een groeiende belangstelling voor natuur, landschap en een groene leefomgeving in ons land. Grootschalige insectensterfte, aanhoudend g ...
help
Sow to Grow [Website]
2018
help
Klimaateffectatlas Vallei en Veluwe [Website]
2018
Deze atlas geeft een gedeelde kennisbasis voor wateroverlast, hitte en droogte die voldoet aan de landelijke handreiking voor de standaard Stresstest.
help
Gids gezonde leefomgeving [Website]
2018
De omgeving heeft veel invloed op de gezondheid. In de Gids Gezonde Leefomgeving ontdekt u hoe u kunt (samen)werken aan een gezonde leefomgeving. De gids is er voor iedereen die aan de slag wil met het gezonder maken van de leefomgeving. De Omgevings ...
help
Diversifood [Website]
Nuijten, E. \ 2018
Het Europese Diversifood-project (2015-2019) heeft tot doel de diversiteit op het veld en op het bord te vergroten. Afname van diversiteit van gewassen vergroot de effecten van onder meer klimaatverandering op teeltopbrengsten en zorgt voor een minde ...
help
Fokwaarden [Website]
2018
Als houder van het stamboek is Coöperatie CRV verantwoordelijk voor de fokwaardeschatting in Nederland en Vlaanderen. Op deze pagina’s vindt u niet alleen de gepubliceerde fokwaarden (drie keer per jaar), maar ook de methodiek van en achtergronden bi ...
help
De Witrik [Website]
[ca. 2018]
Stichting ‘De Witrik’ wil de kleurslagen witrik, blauwe, vale en baggerbont in stand houden. Wij doen dit op de volgende wijze: * Het geven van bekendheid via de media. * Het jaarlijks organiseren van een ‘witrik-dag’. * Het uitbrengen van 4 nieuwsbr ...
help
Verbeterd Roodbont : "het enige Nederlandse vleesras" [Website]
2018
help
Stichting behoud Roodbont Fries Vee [Website]
2018
Hérontdek het Roodbont Fries Vee! De Roodbonte Friese koe is een krachtige, sobere dubbeldoelkoe die uitstekend gedijt op een menu met veel ruwvoer. Van het ras zijn er volgens de telling op 31 december 2014 nog ongeveer 565 koeien.
help
Vee van eigen bodem , het behouden waard [Website]
2018
SZH zet zich in voor het behoud van ons levend erfgoed en voor de genetische diversiteit onder landbouwhuisdieren in Nederland. Dit doen we door nieuwe functies voor authentieke rassen te promoten zodat deze dieren weer een wezenlijk onderdeel van on ...
help
Fries Hollands Rundvee Stamboek [Website]
2018
Het FHRS in het kort: Onafhankelijk Officieel erkend Stamboek: registratie van inseminaties/dekkingen, geboortes, exterieurkeuringen en melkcontrolegegevens Afgifte exportcertificaten Indentificatie-& Registratie-taken (I&R).
help
Vereniging het Lakenvelder runderen [Website]
2018
De Vereniging Lakenvelder Runderen (VLR) is opgericht in 1997 en stelt zich ten doel het Lakenvelder runderras in Nederland en daarbuiten in stand te houden. De Vereniging Lakenvelder Runderen was een initiatief van de Fokkersclub voor Lakenvelders d ...
help
Website MRIJ Nederland [Website]
2018
help
Website Vereniging het Brandrode Rund [Website]
2018
Website van Vereniging Het Brandrode Rund. De vereniging beoogt het Brandrode rundveeras in stand te houden en is aangesloten bij het CRV. Leden kunnen Brandrode Runderen laten registreren in het stamboek.
help
Website MRIJ [Website]
2018
Website van de MRIJ studieverenigingen Zuid en Oost. Met deze site willen de verenigingen hét economische dubbeldoelrund van Nederland meer onder de aandacht brengen.
help
Leer je groen [Website]
2018
Website met lesmateriaal voor natuurbeheer en bosbeheer.
help
Bestrijdingduizendknoop! [Website]
2018
Website met informatie over de bestrijding van duizendknoop. Meer dan 25 Nederlandse terreinbeheerders zijn in 2013 in samenwerking met Stichting Probos, op meer dan 100 plekken waar duizendknoop groeit, gestart met een landelijke praktijkproef. Deze ...
help
Eten met de Schijf van Vijf : genieten van goed eten [Website]
2018
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.