Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 9 / 9

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Collectie=GKOK
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Onderzoek naar de kwaliteit van chocoladevla en - toetjes [Boek]
Oortwijn, H. \ Herstel, H. \ 1983
Er werden 20 monsters chocoladevla en 13 monsters chocoladetoetjes chemisch, microbiologisch en sensorisch onderzocht.
help
Onderzoek naar de kwaliteit van rauwmelkse kaas [Boek]
Oortwijn, H. \ Herstel, H. \ 1983
Het verkrijgen van een indruk van de kwaliteit van boeren- en andere rauwmelkse kaas, zoals deze aan de consumenten wordt verkocht. De resultaten werden gebruikt voor een artikel over de kwaliteit van genoemde kaas in de Consumentengids. 51 monsters ...
help
Chemisch, microbiologisch en vaktechnisch onderzoek van ribkarbonades [Boek]
Cazemier, G. \ Broex, N. \ Elenbaas, H.L. \ Herstel, H. \ 1983
Ten behoeve van de Consumentenbond werden 50 monsters ribkarbonade, genomen bij vijf categorieën slagers, door het RIKILT chemisch en microbiologisch onderzocht. Een vaktechnisch onderzoek werd uitgevoerd door de Stichting Slagersvakonderwijs en het ...
help
Vergelijkend warenonderzoek rookworsten [Boek]
Cazemier, G. \ Jong, W. de \ Elenbaas, H.L. \ Herstel, H. \ 1983
Ten behoeve van Konsumenten Kontakt werden in november 1982 27 monsters rookworst chemisch onderzocht. De worsten waren van ambachtelijke en industriële herkomst. Eén derde van het aantal monsters was van extra kwaliteit. De resultaten van het onderz ...
help
Microscopisch onderzoek van hamburgers [Boek]
Ossenkoppele, J.S. \ Pricken, L.G.T.M. \ Vliege, J.J.M. \ Jong, W.J.H.J. de \ Herstel, H. \ 1983
Om een indruk te krijgen van de ingrediënten van in de handel verkrijgbare hamburgers werd een microscopisch onderzoek ingesteld in een aantal van deze produkten. Tevens werd de verhouding paneerlaag/vulling bepaald. 45 door de Consumentenbond gekoch ...
help
Onderzoek naar de samenstelling en kwaliteit van smeerkaas [Boek]
Sledsens, A.M.J. \ Veen, N.G. van der \ Herstel, H. \ 1983
Van de Consumentenbond werden 23 monsters ontvangen, t.w. 16 smeerkaas naturel en 7 smeerkaas met toevoeging. De monsters werden chemisch, fysisch en sensorisch onderzocht. Verder werd nagegaan of de aanduidingen op de verpakking voldeden aan de eise ...
help
Microscopisch, microbiologisch en chemisch onderzoek van kroketten op kwaliteit [Boek]
Ossenkoppele, J.S. \ Vliege, J.J.M. \ Velzen, H. van \ Jong, W.J.H.J. de \ Herstel, H. \ 1983
Voor Koosurnenten Kontakt werden 29 monsters ongebakken kroketten en 29 monsters gebakken kroketten afkomstig van automatieken, snackbars e.d. onderzocht. Het netto gewicht en de verhouding korst: vulling van deze produkt en werden bepaald. Verder we ...
help
Vergelijkend onderzoek van zeven merken verse slachtkuikens [Boek]
Cazemier, G. \ Stouten, P. \ Berends, P. \ Elenbaas, H.L. \ Herstel, H. \ 1983
Op verzoek van Koosurnenten Kontakt zijn door het IPS, het huidige COVP, op twee verschillende tijdstippen (week 39 en 41 van 1982) zeven soorten verse slachtkuikens ingekocht : vier nederlandse en drie franse. De monsters werden door het IPS vaktech ...
help
Verslag 6th World congress of food science and technology Dublin, 18-23 september 1983 [Boek]
Herstel, H. \ 1983
Verslag van het congres, georganiseerd door de International Union of Food Science and Technology (IUFoST). Het conferentiethema was: "Development - Welfare - Peace."
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.