Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 6 / 6

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Collectie=GKOK
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Bodempikken ... of verenpikken \ De pluimveehouderij [Artikel]
Blokhuis, H.J. \ 1983
Verenpikken, waardoor veel uitval kan optreden, is al een oud probleem, dat nu op het Spelderholt weer aandacht krijgt. Uit een proef bleek dat het verenpikken verband houdt met het naar de bodem pikken
help
Slecht strooisel en te weinig beweging kunnen draaipoten veroorzaken \ De pluimveehouderij [Artikel]
Stappers, H.P. \ Vahl, H.A. \ 1983
Besproken wordt onderzoek op 'De Schothorst' naar de strooiselconditie onder invloed van het verlichtingsregime, door coccidiostatica in het voer en door het opnemen van tapioca in het voer. Door intermitterende verlichting waren de kuikens beweeglij ...
help
Blackhead, een zeer besmettelijke ziekte bij (jonge) kalkoenen \ De pluimveehouderij [Artikel]
Jongeburger, H. \ 1983
Blackhead treedt het meest op bij jonge dieren in de leeftijd van 4 tot 24 weken. Zonder behandeling is massale sterfte vaak het resultaat. Behandeling kan plaats hebben met Dimetridazol via het drinkwater
help
Meer voordelen dan nadelen bij lichtschema's voor slachtkuikens \ De pluimveehouderij [Artikel]
Oosterhuis, A. \ 1983
Bij slachtkuikens treden nogal eens pootgebreken op. Met behulp van een goed lichtschema is hieraan veel te verhelpen, hoewel zich in bepaalde opzichten nog wel technische problemen voordoen
help
Pootgebreken bij slachtkuikens: Actieve dieren staan steviger op de been \ De pluimveehouderij [Artikel]
Walsum, J. van \ 1983
Ingegaan wordt op ontstaan en oorzaken van verschillende beenderziekten bij slachtkuikens alsmede de mogelijkheden ter bestrijding
help
Infectieuze bronchitis: interpretatie bloedonderzoek \ De pluimveehouderij [Artikel]
1983
Met de zgn. HAR-IB test is het mogelijk te controleren op het effect van entingen en voor de diagnostiek. Het onderzoek vindt plaats door de Gezondheidsdienst voor Pluimvee in Doorn
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.