Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 8 / 8

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Collectie=GKOK
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Appelrassen uit de museumtuin [Boek]
Stichting Behoud en Bevordering Fruitcultuur \ 2012
De stichting verzamelt sinds 1992 fruitrassen die met uitsterven worden bedreigd. Voor die data, sinds 1969 zijn al vele gegevens verzameld door Bennie Giesen te lande. In deze uitgave worden de appelrassen beschreven en goed en duidelijk afgebeeld m ...
help
Pomologia Batava : Mathieu van Noort 1830 [Boek]
Noort, M. van \ Ballintijn, C.M. \ 2004
Een uitgebreide beschrijving van 84 appel- en perenrassen die rond 1830 in Nederland geteeld werden. Prachtig door een ervaren schilder met lithografische platen geïllustreerd. Niet alleen de vrucht maar ook een doorsnede met klokhuis is afgebeeld. D ...
help
Pomologia, 1758; Fructologia, 1763 [cd-rom] / Johann Hermann Knoop
Knoop, J.H. \ Ballintijn, C.M. \ 2002
Het boek "Pomologia" bevat 12 appelplaten met 103 afgebeelde en 125 beschreven appelrassen en 8 perenplaten met 82 getekende en 92 beschreven perenrassen. Het boek "Fructologia" geeft uitgebreid informatie over teelt en gebruik en behandelt naast app ...
help
100 Birnensorten [Boek]
Lauche, W. \ Ballintijn, C.M. \ 2002
Een prachtig geïllustreerde Duitstalige uitgave waarin honderd belangrijke Europese perenrassen beschreven worden. Behalve zijaanzicht en doorsnede van de vrucht worden hier ook de bloemen afgebeeld.
help
Het fruit uit Flora en pomona [1875]
Ballintijn, C.M. \ Ottolander, K.J.W. \ Noordelijke Pomologische Vereniging \ 2001
De in "De Nederlandsche Boomgaard (1868) deel 2" aangekondigde, aanvullende publicatie van niet opgenomen en in die tijd moderne rassen aan. Volgens de inleiding kunnen de beide delen "Flora en Pomona" als zodanig beschouwd worden. Zij bevatten echte ...
help
De Nederlandsche boomgaard - 2: Peren en steenvruchten [Boek]
Berghuis, S. \ Ballintijn, C.M. \ Noordelijke Pomologische Vereniging \ 2001
Uitgave van de Nederlandsche Vereeniging tot Regeling en Verbetering der Vruchtsoorten uit 1868. Een uitgebreide beschrijving van 70 peren-, 24 pruimen-, 8 abrikozen-, 4 perzik- en 32 kersenrassen die rond 1850 voor Nederland belangrijk waren. Pracht ...
help
De Nederlandsche boomgaard - 1: Appels [Boek]
Berghuis, S. \ Ballintijn, C.M. \ Noordelijke Pomologische Vereniging \ 2000
Uitgave van de Nederlandsche Vereeniging tot Regeling en Verbetering der Vruchtsoorten uit 1868. Een uitgebreide beschrijving van 116 appelrassen die rond 1850 voor Nederland belangrijk waren. Prachtig geïllustreerd met lithografische platen waarop n ...
help
Bijbehorende website
Beeftink, A. \ Lijsten, R. \ Ballintijn, C.M. \ Nederlandsche Heidemij \ Noordelijke Pomologische Vereniging \ 1999
Uitgave van de Nederlandsche Heide Maatschappij uit 1942. Een gedetailleerd en met prachtige kleurenplaten geïllustreerd overzicht van de fruitrassen die in de eerste helft van de twintigste eeuw in Nederland geteeld werden. Beschreven worden 80 appe ...
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.