Groenekennis

Informatie voor professionals in voedsel en groen

 • externe gebruiker (Let opwarning)
 • Log in as
 • Over Groenekennis


  Groenekennis - Informatie voor professionals in voedsel en groen

  Groenekennis bevat artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte en voeding. Groenekennis wordt dagelijks bijgewerkt en bevat ongeveer 500.000 bronnen.

  Groenekennis is de globale view over diverse deelbestanden. Groenekennis is gevuld met alle informatie uit Groen Kennisnet, de Hydrotheek, Tuinpad, IB archief, ARTIK, bioKennis, Kennisbank Plantaardige bronnen, Kennisbank Zeldzame landbouwhuisdieren en afgesloten documentatiebestanden zoals Land Bodem Water en Consumenten- en huishoudstudies.

  Groen Kennisnet is een zeer belangrijk onderdeel van Groenekennis. De doelstelling van Groen Kennisnet is kennis delen op het gebied van Voedsel en Groen te bevorderen en te faciliteren voor een breed publiek.

  Bronnen in Groenekennis kunnen direct opgevraagd worden via een geavanceerde zoekmachine met een 'google-achtige' interface. Met filters kan ingezoomd worden op diverse aspecten, zoals Trefwoord, Collectie, Jaar en Auteur. Bovendien biedt Groenekennis gebruikers de mogelijkheid om via de E-mail geattendeerd te worden op aanvullingen in specifieke vakgebieden.
  De Tijdschriftenlijst biedt een overzicht van tijdschriften waaruit de artikelen voor Groenekennis worden geselecteerd. Door te klikken op een titel krijgt u alle artikelen uit dat tijdschrift in de Groenekennis database getoond.
  Zoeken op kaart biedt een geografische ingang op de beschikbare publicaties over de binnen dit bestand onderscheiden gebieden.

  Groenekennis is onderdeel van het bibliotheeksysteem van WUR. Praktijkgerichte publicaties en rapporten van WUR komen daardoor automatisch beschikbaar. Daarnaast wordt de database doorlopend gevuld met voor het groen onderwijs bruikbare bronnen en artikelen, video’s en websites. Het percentage online is de laatste jaren gegroeid tot tweederde van de totale aanwas per jaar. Dit percentage groeit nog steeds.

  Over

Records 1 - 20 / 169

 • help
 • uw selectie
 • export

  Bewaar titels

 • attendering
  Wij sturen u een mail met nieuwe resultaten voor deze zoekvraag: Collectie=GKOK
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
Sorteer op
help
Handboek grasveldinsecten : ecologie en beheersing [Boek]
Vlug, H.J. \ 2015
Het goede onderhoud en daardoor de goede kwaliteit van de grasmat heeft echter een keerzijde: veel insecten profiteren van de sappige wortels en het verse gras. In feite is een insectenaantasting van een grasveld een luxeprobleem dat direct gerelatee ...
help
"Het gaat niet alleen over natuurbeheer" \ GolfMarkt : statistieken, trends & ontwikkelingen [Artikel]
2015
Om de golfsport beter duurzaam te ontwikkelen en meer van organisaties binnen de natuur- en milieusector te leren, zoekt de NGF samenwerking met deze organisaties. Naast de concrete samenwerking met Vogelbescherming Nederland, komen nu ook de Natuur ...
help
"Uitbesteden of niet? Dat is de vraag" \ GolfMarkt : statistieken, trends & ontwikkelingen [Artikel]
2015
In een tijd waarin groei in golf geen automatisme is, waarin resultaten soms onder druk staan en clubs, eigenaren en exploitanten 'echt' moeten ondernemen, moet geen mogelijkheid onbekeken en onbesproken blijven.
help
Handboek vogels & golfbanen [Video]
2015
Naar aanleiding van het verschijnen van de brochure Vogels en golfbanen geven Marieke van Rhijn en Willem Zelfsmann (NSF) het belang aan van habitats op de golfbanen.
help
Birdies op de golfbaan [Geluidsopname]
2015
De 'greens' van een golfbaan kunnen veel meer zijn dan alleen een strakke grasmat. Een nieuwe brochure van Vogelbescherming laat zien hoe je nóg meer birdies krijgt op een golfbaan.
help
NGF Agronomie seminar druk bezocht : verslag NGF Agronomie seminar 11 september 2015 [Brochure]
2015
Het eerste NGF Agronomie seminar op vrijdag 11 september 2015 tijdens het KLM Open op de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort was met 113 inschrijvingen druk bezocht. De bijeenkomst stond in het teken van de Green Deal Sportvelden, gericht op he ...
help
NGF Agronomie [Poster]
2015
Poster met informatie over NGF Agronomie, de nieuwe dienstverlening van de NGF. De focus ligt op een goede beheerkwaliteit van de speeloppervlakten in harmonie met de natuurlijke omgeving als basis voor het spelplezier van golfers. NGF Agronomie onde ...
help
NGF Agronomie : integrated turfgrass management [Brochure]
[2015]
Brochure van NGF Agronomie over geïntegreerde gewasbescherming op golfbanen.
help
Lessen uit de tuinbouw: de Green Deal als kans [Presentatie]
Knaap, E. van der \ 2015
Presentatie gegeven op het eerste NGF Agronomie seminar op vrijdag 11 september 2015 tijdens het KLM Open.
help
Non-disturbance theory [Presentatie]
Landkroon, J. \ Boogaarts, W. \ Donkers, K. \ 2015
Presentatie gegeven op het eerste NGF Agronomie seminar op vrijdag 11 september 2015 tijdens het KLM Open. Drie greenkeepers vertellen over de praktijk.
help
Drie greenkeepers over duurzaam beheer : verslag [Brochure]
Landkroon, J. \ 2015
Tijdens het NGF Agronomie Seminar op het KLM Open van 11 september 2015 hebben een drietal greenkeepers hun passie voor hun werk gedeeld en vertelt hoe zij omgaan met duurzaam beheer van hun golfbaan.
help
Stellingen & discussie [Presentatie]
Rhijn, M. van \ 2015
Presentatie gegeven op het eerste NGF Agronomie seminar op vrijdag 11 september 2015 tijdens het KLM Open.
help
NGF Agronomie [Presentatie]
2015
Presentatie gegeven op het eerste NGF Agronomie seminar op vrijdag 11 september 2015 tijdens het KLM Open.
help
NGF Agronomie seminar : Green Deal Sportvelden [Presentatie]
2015
Presentatie gegeven op het eerste NGF Agronomie seminar op vrijdag 11 september 2015 tijdens het KLM Open.
help
Breder is beter - of niet? \ Tuin en park techniek [Artikel]
Smits, M. \ 2015
Op een sportveld wil je een trekker laten rijden alsof die op kousenvoeten loopt. Pleit dat automatisch voor zo breed mogelijke banden? Nee. Het heeft geen zin om een band breder te nemen dan uit oogpunt van bodemdruk noodzakelijk is.
help
Bio management programma [Presentatie]
Verhelst, K. \ [2015]
Innovatiepitch van het Nationaal Golf & Groen symposium, 10 december 2015.
help
VGR : de bodem als basis [Presentatie]
2015
Innovatiepitch van het Nationaal Golf & Groen symposium, 10 december 2015.
help
Low input seminar on turfgrass management [Boek]
Kvalbein, A. \ 2015
More than 60 turf people from eleven countries visited Copenhagen in the first week of October for a STERF and R&D seminar on red fescue on golf courses. ‘Low input’ has become a new term within the turf industry. It is all about reducing the input o ...
help
Low input management of golf courses : with news from red fescue research and practice experiences, 5-6th October 2015, Copenhagen & Höör [Presentatie]
2015
Presentatie van het 'Low input seminar on turfgrass management' in Denemarken op 5 en 6 oktober 2015.
help
Irish Links Initiative : preserve, promote, protect [Presentatie]
[2015]
Presentatie van het 'Low input seminar on turfgrass management' in Denemarken op 5 en 6 oktober 2015.
Markeer titels om ze aan uw selectie toe te voegen
<< vorige | volgende >>

Toon 20 50 100 records per pagina

 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.