Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 1788300
Titel artikel Tussenstand onderzoek overstromingsrisico’s bekend
Auteur(s) Poot, C.P. ; Westen, C.J. van
Tijdschrifttitel Land + water : magazine voor civiele- en milieutechniek
Deel(Jaar)Nummer 45(2005)12
Paginering 22 - 23
Annotatie(s) fig.; ills
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) overstromingen / risicoschatting / veiligheid / hoogwaterbeheersing / bescherming / inundatie / schade / dijken / nederland
Rubrieken Waterbeheer (algemeen)
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting De staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat gaf eind 2000 opdracht voor de studie Veiligheid Nederland in Kaart met als doel inzicht te krijgen in de kansen op overstromingen en de gevolgen daarvan. Rijkswaterstaat heeft de situatie nu voor zestien dijkringen in beeld gebracht. Dit najaar is het rapport ‘Tussenstand onderzoek overstromingsrisico’s’ gepresenteerd. Voor VNK maakt Rijkswaterstaat gebruik van een geheel nieuwe methode om de kansen en gevolgen van overstromingen te berekenen. Met het gebruikte diagnose-instrument is het mogelijk om behalve naar de hoogte ook, meer gedetailleerd dan voorheen, naar de stabiliteit van dijken en kunstwerken te kijken. Een tweede nieuwe invalshoek is dat niet alleen de kans op een overstroming is onderzocht, maar ook het mogelijke gevolg: het aantal slachtoffers en de schade. Dit maakt het mogelijk om kans en gevolg in onderlinge verhouding te zien. Deze twee met elkaar vermenigvuldigd vormen samen het zogenoemde overstromingsrisico
Betrokken instanties Rijkswaterstaat, Dienst Weg- en Waterbouwkunde (DWW)
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.