Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 1792852
Titel artikel Organisation Todt in directiegebouw van Hoogheemraadschap Delfland
Auteur(s) Ayar, B.
Tijdschrifttitel Het waterschap : veertiendaags tijdschrift voor waterschapsbestuur en waterschapsbeheer
Deel(Jaar)Nummer (2006)2
Paginering 19
Annotatie(s) ills
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) waterbeheer / geschiedenis / nederland / waterschappen
Rubrieken Waterbeheer (algemeen) / Geschiedenis (algemeen)
Publicatie type Artikel
Taal Nederlands
Toelichting Er was eens een heel mooi huis in de duinen, met een chique naam: ‘de Arendsduin’. Het directiegebouw genoemd naar de plek waar het staat aan de kust van ’s Gravenzande, stamt uit 1907, is ruim, vrijstaand, en ligt pal aan zee. In het gebouw zetelt de technisch ambtenaar van Hoogheemraadschap Delfland, die vandaar uit de zeewering in de gaten houdt. Ook andere vooraanstaande leden van het hoogheemraadschap komen er regelmatig, bijvoorbeeld om in de directiekamer te vergaderen. In 1942 krijgt de hoofdbewoner, technisch ambtenaar A.C. Peters, te horen dat hij de woning moet verlaten. Een bevel van de Duitsers. Die willen het gebouw gebruiken voor het huisvesten van leden van de Organisation Todt (OT). Niet de minsten in die tijd. Op de plek waar de Arendsduin stond, staat sinds 1965 een nieuw dienstgebouw. Lange tijd stond daar helemaal niets. Met dank aan Bert Klapwijk, archivaris bij het Hoogheemraadschap van Delfland
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.