Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 1839545
Titel artikel Waterschappen en toezicht : over de inrichting van een rekenkamer(functie) bij de waterschappen
Auteur(s) Verburg, J.J.I.
Titel Weids water : opstellen over waterrecht : Ter ere van het afscheid van Alfred van Hall als bijzonder Hoogleraar Waterstaats- en Waterschapsrecht aan de Universiteit Utrecht vanwege het Schilthuisfonds
toon extra info.
red.: Th.G. Drupsteen, H.J.M. Havekes, H.F.M.W. van Rijswick
Auteur(s) Drupsteen, T.G. ; Havekes, H.J.M. ; Rijswick, H.F.M.W. van ; Hall, A. van
Uitgever Den Haag : Sdu Uitgevers
Deel(Jaar)Nummer (2006)
Paginering 109 - 122
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) waterbeheer / toezicht / controle / bestuur / regering / evaluatie / recht / waterschappen
Rubrieken Waterbeheer (algemeen)
Publicatie type Hoofdstuk uit boek
Taal Nederlands
Toelichting Waterschappen kennen het instituut rekenkamer nog niet, maar de afgelopen jaren hebben zij onder invloed van deze ontwikkelingen wél stevig gedebatteerd over nut en noodzaak van een waterschapsrekenkamer. De modernisering van de Waterschapswet voorziet (vooralsnog) niet in een rekenkamer (functie), maar op het terrein van doelmatigheid wordt de regelgeving gelijk getrokken met die welke sinds kort geldt voor gemeenten en provincies. Binnen de kaders van aandacht en controle waartoe de nieuwe regelgeving gaat verplichten, is de inrichting van een rekenkamer(functie) dan ook een voor de hand liggende optie. Vanwege zijn dubbelfunctie –hoogleraar en dijkgraaf– doet de auteur verslag van zijn eerste ervaringen met de rekenkamer Zeeland en zal deze nieuwe en specifieke vorm van toezicht tegen het licht houden
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.