Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 1839549
Titel artikel De vervolgde overheid : over de strafrechtelijke vervolgbaarheid van overheden, in het bijzonder van waterschappen en hun bestuurders en ambtenaren
Auteur(s) Michiels, F.C.M.A.
Titel Weids water : opstellen over waterrecht : Ter ere van het afscheid van Alfred van Hall als bijzonder Hoogleraar Waterstaats- en Waterschapsrecht aan de Universiteit Utrecht vanwege het Schilthuisfonds
toon extra info.
red.: Th.G. Drupsteen, H.J.M. Havekes, H.F.M.W. van Rijswick
Auteur(s) Drupsteen, T.G. ; Havekes, H.J.M. ; Rijswick, H.F.M.W. van ; Hall, A. van
Uitgever Den Haag : Sdu Uitgevers
Deel(Jaar)Nummer (2006)
Paginering 187 - 205
Annotatie(s) 22 refs
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) strafrecht / bestuur / recht / waterbeheer / waterschappen / bestuursrecht / rechtspersonen
Rubrieken Recht (algemeen) / Waterbeheer (algemeen)
Publicatie type Hoofdstuk uit boek
Taal Nederlands
Toelichting De tamelijk recente belangstelling voor de vervolgbaarheid van overheden heeft alles te maken met de gegroeide belangstelling voor naleving en handhaving. Als de overheid zich zelf al niet aan het recht houdt, met welk recht zou ze dan streng tegen haar burgers kunnen zijn? Dus dient ervoor te worden gezorgd dat de overheid allereerst zelf in het gareel blijft. De vraag die in deze bijdrage wordt besproken, is of dat ook onverkort via het strafrecht moet (kunnen) gebeuren. Is de overheid in dit opzicht gelijk aan burgers en bedrijven, of is er een gerechtvaardigde uitzondering voor de overheid te maken? De belangrijkste argumenten voor zo’n uitzonderingspositie passeren de revue
Betrokken instanties Universiteit Utrecht, Vakgroep Staats- en Bestuursrecht
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.