Login

Voor bepaalde dienstverlening is inloggen noodzakelijk: een attendering op tijdschriftartikelen, attendering op onderwerp, voor het aanvragen van een tijdschriftartikel of het lenen van een boek (zie ook Inloggen/registatie).

De Hydrotheek website maakt gebruik van de Login van Bibliotheek Wageningen University & Research.

Log in
log in met uw e-mail adres, of register as a new user


Log in voor Wageningen University & Research medewerkers en studenten
Wageningen University & Research medewerkers en studenten dienen in te loggen bij Wageningen University & Research Digital Library (rechts boven). Na login bij de Digital Library sluit het venster en refresh (F5) de Hydrotheek pagina. Nu bent u met uw Wageningen University & Research account bij de Hydrotheek website ingelogd.

Hydrotheek

Record nummer 1861904
Titel artikel Hemel(s) water in de stad: ontwerpend onderzoek naar de mogelijkheden voor en van regenwater in Rotterdam
Auteur(s) Knoop, H.
Titel Een rijke bron : een nieuwe rol van water in ontwerpen voor de stad
toon extra info.
red.: Sybrand Tjallingii, Roos Berendsen
Auteur(s) Tjallingii, S. ; Berendsen, R.
Uitgever Amsterdam : Techne Press
Deel(Jaar)Nummer (2007)
Paginering 100 - 105
Annotatie(s) figs.; 2 refs
Op papier Haal het document, vind aanverwante informatie of gebruik andere SFX-diensten
Trefwoorden (cab) regen / stedelijke gebieden / wateropslag / watersystemen / stadsomgeving / seizoenen / planning / stedelijke planning / rotterdam / ontwerpend onderzoek
Rubrieken Hydrologie / Stedelijke plannen
Publicatie type Hoofdstuk uit boek
Taal Nederlands
Toelichting Het watersysteem in de stad zou meer flexibiliteit in zich moeten hebben om de onregelmatige wateraanvoer aan te kunnen en het schone water gescheiden houdt van het vuile water. Dit kan door een meer ruimtelijke benadering van watersysteem in de stad. Door het water de mogelijkheid te bieden om in ruimtebeslag en waterniveau zich aan te passen aan de hoeveelheid aanvoer in een bepaalde periode. Op deze manier zijn de verschillende seizoenen af te lezen aan de waterstanden en daarmee varieert ook het gebruik van de stad gedurende het jaar. Het water wordt zo langer vastgehouden in de stad zelf en levert zo een bijdrage aan het leefmilieu van plant, dier en mens. Ook blijft het schone water zo gescheiden van het afvalwater. Belangrijk in de uitwerking hiervan is het onderscheiden van de verschillende schaalniveaus in de stad. Hierbij zijn 3 niveaus te onderscheiden: de schaal van het kavel, de schaal van het stadsdeel en de schaal van de stadsregio. Hier is ruimte voor respectievelijk piekberging, seizoensberging en regionale berging
Betrokken instanties
Reacties
Er zijn nog geen reacties. U kunt de eerste schrijven!
Schrijf een reactie
 

To support researchers to publish their research Open Access, deals have been negotiated with various publishers. Depending on the deal, a discount is provided for the author on the Article Processing Charges that need to be paid by the author to publish an article Open Access. A discount of 100% means that (after approval) the author does not have to pay Article Processing Charges.

For the approval of an Open Access deal for an article, the corresponding author of this article must be affiliated with Wageningen University & Research.

U moet eerst inloggen om gebruik te maken van deze service. Login als Wageningen University & Research user of guest user rechtsboven op deze pagina.